Légiósok: „Már az akadémián látszott, hogy van Sallóiban valami”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.31. 11:11
Az amerikai labdarúgó bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar származású edzőjét, Peter Vermes egy interjú során Sallói Dánielről kérdezték. A tréner szerint már a klub akadémiáján látszott, hogy tehetséges.

„Volt benne valami. Már az akadémián is látszott rajta. Az első év után kölcsön adtuk Magyarországra, ahol nagyon értékes tapasztalatokat szerzett. Majd tavaly visszatért egy szezon után. Nagyon jelentős munkát végzett, sokkal komolyabban vette ezt, mint azelőtt. Sokat fejlődött védekezésben, és támadásban is kiegyensúlyozottan teljesít. Mentálisan és fizikailag is jól tudja kontrollálni a mérkőzéseket. Mindig a gólszerzésre törekszik, ez meg is van benne, és egyre jobban is megy neki” – nyilatkozta Peter Vermes.„Volt benne valami. Már az akadémián is látszott rajta. Az első év után kölcsön adtuk Magyarországra, ahol nagyon értékes tapasztalatokat szerzett. Majd tavaly visszatért egy szezon után. Nagyon jelentős munkát végzett, sokkal komolyabban vette ezt, mint azelőtt. Sokat fejlődött védekezésben, és támadásban is kiegyensúlyozottan teljesít. Mentálisan és fizikailag is jól tudja kontrollálni a mérkőzéseket. Mindig a gólszerzésre törekszik, ez meg is van benne, és egyre jobban is megy neki” – nyilatkozta Peter Vermes.



Sallói Dániel az idei szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára, kilenc gólt szerzett, illetve hét asszisztot jegyzett. A 22 éves szélső teljesítménye nem kerülte el Marco Rossi, szövetségi kapitány figyelmét sem, aki behívta a keretébe, a szeptember eleji Nemzetek Ligája mérkőzésekre. A magyar válogatott szeptember 8-án Finnország, szeptember 11-én Görögország ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik