Légiósok: Korcsmár három évre aláírt a Fürthhöz - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.14. 07:43
null
Korcsmár Zsolt távozik a Branntól, a védő a német második vonalban folytatja a nyártól (Fotó: nettavisen.no)
A norvég Brann Bergentől távozó Korcsmár Zsolt három évre aláírt a német első osztályból kieső Greuther Fürthhöz, Stieber Zoltán csapatához – közölte a Nemzeti Sport Online-nal a játékost képviselő SportConcept menedzseriroda részéről Farkas Mátyás. A szerződtetés tényét kedden a német klub hivatalosan megerősítette.

 

Korcsmár kapcsán – aki 2010 nyarán került Bergenbe, előbb fél évre kölcsönbe, majd végleg megvásárolva – norvég lapértesülésekre hivatkozva először május 3-án számoltunk be arról, hogy a védő a Bundesliga 1-ből kieső Greuther Fürth alkalmazottja lehet. Mindez egy nappal azután történt, hogy a debreceni kölcsönjátékosra, Varga Józsefre hivatalosan sem tartottak igényt a németek a folytatásra.

Schröder és Korcsmár Zsolt kézszorítása
(Fotó: greuther-fuerth.de)
Schröder és Korcsmár Zsolt kézszorítása (Fotó: greuther-fuerth.de)

Napokkal később a Fürth klubmenedzsere, Rouven Schröder és a játékos ügynöke, Farkas Mátyás is megerősítette, hogy megegyeztek egymással a felek, csupán a kötelező orvosi vizsgálat és a szerződés aláírása volt hátra. Közben nyilatkoztak a Branntól is, Rune Skarsfjord például elmondta: nincs szándékában a kispadra – vagy még oda sem – mellőzni a távozás előtt álló védőt, akinek játékára a norvég átigazolási piac megnyitáság, vagyis július közepéig számít, hiszen addig tíz mérkőzés vár rájuk.

Korcsmár Újpestről való érkezését követően azonnal megkapta északon a bizalmat, amivel élni is tudott: gyorsan a védelem kihagyhatatlan oszlopává vált. Időközben bekerült a válogatottba is, ahol szintén sikerült biztos helyet kiharcolnia magának a kezdőben.

A belső védőnek az orosz élvonalból is volt megkeresése – már a télen vitte volna őt az FK Krasznodar és a Volga –, de visszautasította az ajánlatot, ahogy nem jutott dűlőre az egyik, nem nevesített orosz klubbal a tavasz folyamán sem, és sportszakmai szempontokat figyelembe véve a német lehetőség mellett döntött.

KORCSMÁR: FONTOS VOLT, HOGY NÉMET KLUBHOZ IGAZOLJAK

„Valóban voltak más megkeresések is, de több szempontot is mérlegelve a Fürth volt az ideális választás – nyilatkozta Korcsmár Zsolt az mlsz.hu oldalnak. – Fontos volt számomra, hogy német klubhoz igazoljak, mert régi tervem volt a Németországba szerződés, ugyanakkor mindenképpen olyan csapatot akartam választani, ahol jó esélyem van a folyamatos játéklehetőségre. A Fürthnél mindkét kitétel megvalósult. Egy klubváltás mindig bizonyos kockázatokkal jár, de a tárgyalások során az volt a benyomásom, hogy új csapatomnál megkapom a lehetőséget bizonyításra, és ha nem teljesítek rosszul, számolnak velem az első csapatban.”

A játékos elárulta: úgy gondoltam, a stílusához a német bajnokság fekszik a legjobban, ott tudja kihozni magából a maximumot. A német labdarúgás sokat fejlődött az utóbbi években, nagy kihívásnak tarja ott szerepelni, ráadásul nagyon tetszik neki a klubok felépítése és a labdarúgást körülvevő közeg. Kedvét még az sem szegte, hogy az élvonalból kieső csapatba kerül…

„Amikor elkezdtük a tárgyalásokat, már látszott, hogy várhatóan kieséssel fejeződik be a szezon a Fürth számára. A vezetők éppen ezért már a jövőre terveztek, úgy kerestek meg, hogy szeretnének egy visszajutó csapatot építeni, és ebben számítanának rám. Számomra ez egy tökéletes terv, hiszen amennyiben elérjük a kitűzött célt, és egy-két éven belül feljut a csapat, akkor teljesül az álmom, és a Bundesliga élvonalában szerepelhetek, ellenkező esetben esélyem nyílhat a továbblépésre. Fürthben jobban szem előtt leszek, s ha egy-két jó szezont futok, akkor is eljuthatok az élvonalba, ha a csapat esetleg nem tudja kiharcolni a feljutást.”

Korcsmár szerint a német másodosztály előrelépést jelent a norvég élvonalhoz képest.

”Elég csak azt megnézni, hogy milyen klubok szerepelnek a ligában. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, nagy múltú, kiváló játékosállománnyal rendelkező csapatok alkotják a mezőnyt, szerintem minden szempontból előrelépés számomra a fürthi szerződés. Az sem mellékes, hogy a válogatottnál is jobban szem előtt leszek, mint Norvégiában.”

A játékos hasznosnak tartja a Norvégiában eltöltött három éve, úgy érzi: amiben fejlődnie kellett, abban Bergenben előre tudott lépni.

”Nagyon hasznos volt a norvég élvonalban eltöltött időszak. Rá voltam kényszerítve a magasabb tempóban való játékra, javultam az egy az egy elleni párharcokban, agresszivitásban, emellett próbáltam kitűnni abban, amiben jó vagyok, vagyis a kreativitásban, a támadásépítésben. Amit Norvégiában tanultam, hozzásegített ahhoz, hogy komplettebb védő váljon belőlem. A váltás egyetlen negatívuma, hogy olyan csapatot hagyok ott, amit nagyon megszerettem az elmúlt években. Jól éreztem magam a Brann játékosaként, sokat köszönhetek a klubnak, ezért már most érzem, hogy nehéz lesz a búcsú.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik