P. K. 2021.04.13 11:31 Frissítve: 2021.04.13 15:15

Légiósok: Kádár fizetése az amerikai kérőknek túl magas volt

Mint arról beszámoltunk, a 31 éves, 57-szeres válogatott Kádár Tamás a kínai élvonalbeli Santung Tajsantól kölcsönbe a szintén első osztályú Tiencsin Csinmen Tigershöz került. Az átigazolás hátteréről a játékost képviselő, kijevi székhelyű ProStar ügynökség magyar munkatársával, Simon Balázzsal beszélgettünk. 

Kádár Tamás átigazolásáról a ProSport ügynökség képviselője, Simon Balázs (jobbra) nyilatkozott a Nemzeti Sport Online megkeresésére (Fotó: facebook.com)

 

Hétfőn Simon Balázs, a ProStar ügynökség munkatársa posztolta a közösségi médiában, hogy Kádár Tamás a Santung Tajsantól kölcsönbe a Tiencsin Csinmen Tigershöz került, így új csapatban kezdheti meg az április 20-án rajtoló idényt.

 
Kínai futball: visszatérés a Föld bolygóra

„Az átigazolás hátteréről tudni kell, hogy Kádár Tamás eddigi csapatának, a Santung Tajsannak a résztulajdonosa – mert bizonyos részben mindegyik klub mögött ott áll a kínai állam is – részesedést vásárolt a Tiencsin Csinmen Tigersben is, a csapat edzője pedig jelezte, hogy a védelem megerősítése érdekében mindenképpen szüksége lenne a magyar védőre – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Simon Balázs. – Ez Tamásnak is jó lehetőség, mert Santungban még mindig nagyon szigorúak a koronavírus miatti szabályozások, attól függetlenül, hogy a futballisták közül már mindenki megkapta az oltást, tulajdonképpen bezárva élt a csapat egy szállodában, de Tiencsinben szabadabb az élet, külön apartmant bérelnek majd neki, ott már nagyobb az emberek mozgástere. Ráadásul az új csapatban biztosított a folyamatos játéklehetőség, mert a légiósokat érintő korlátozások (a keretben például összesen nem lehet ötnél több külföldi) miatt ez az előző klubjában nem biztos, hogy minden fordulóban adott lett volna, mert a támadóposztokon szereplő külföldiek a Santungnál előnyt élveztek. Ráadásul ott az is nehezítette a körülményeket, hogy az új, japán edző csak japánul beszél, így az edzések három nyelven (a japán mellett kínaiul és angolul), két tolmáccsal folytak.”     

A játékosügynök elmondta, több országból is érkezett konkrét ajánlat a védő kölcsönvételére, de a kérők nem tudtak megállapodni a Santunggal.

 Kádárt meglepte, hogy kölcsönadták
 „Igazából nem tudok mit mondani. Némileg meglepett, hiszen egyik pillanatról a másikra jött a váltás – reagált röviden lapunk megkeresésére Kádár Tamás. – Előtte kezdőként játszottam végig az edzőtáborban, majd közölték velem, hogy kölcsönadnak. Nem kesergek, megpróbálom magamból a lehető legtöbbet kihozni, ahogy eddig is tettem."

„Az MLS-ből a Toronto és a Jaap Stam irányításával nagy célokat kitűző Cincinnati is jelentkezett, de az amerikai klubok azt szerették volna elérni, ha a kölcsönszerződés ideje alatt Tamás kínai fizetésének csak a felét kell folyósítaniuk, a másik felét pedig kínai klubja állja. Ebbe azonban nem egyeztek bele a Santung Lunengnél, így nem születhetett megállapodás, mert Amerikában jóval alacsonyabbak a fizetések. Ugyanezért nem jöhetett létre az egyezség az ukrán Zorjával sem, amely szintén kölcsönvette volna.”

Kádár tavaly szerződött három plusz egy évre a Dinamo Kijevtől Kínába, 16 tétmeccsen lépett pályára a Santung Tajsanban, mellyel kupagyőztes lett. A jövő héten rajtoló idényben a bennmaradásért küzdhet új klubjával, amelyhez az idény végig került kölcsönbe, és amely tavaly az alapszakaszban utolsó lett csoportjában (a járvány miatt nem volt kiesés), mindössze három ponttal, úgy, hogy nyolc gólt szerzett és harmincat kapott. Ez utóbbi miatt is szerette volna megerősíteni a klub a védelmét, de több poszton is erősítettek az előrelépés miatt, Kádár mellett egy francia és egy brazil légiósa van a csapatnak.

Kínában a koronavírus miatt sokáig az is kérdéses volt, elindulhat e az új idény, mert több klub is komoly nehézségekkel küzdött, és voltak akik kérvényezték is az évad törlését, de végül 16 csapattal elrajtol a szezon, amely a tervek szerint szünet nélkül, december 22-ig tart majd. A helyi szövetség vezetői bíznak benne, végig tudják játszani a bajnokságot, mert azóta, hogy a játékosokat beoltották – a társaival együtt Kádár Tamás is megkapta az oltást –, a csapatok szakmai munkáját már nem hátráltatják megbetegedések.     

 

2022.05.01 21:31:44

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szükség van a csillagok kedvező együttállására is.

2022.04.10 17:07:07

Légiósok H. Á.

Az eszékiek a kispadra nevezték Kleinheisler Lászlót, aki végül a hajrában szállt csak be.

2022.03.13 16:46:28

Légiósok DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely; összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

A dunaszerdahelyi együttes nem bírta el a hajrában kapujára nehezedő nyomást – két kör után nyeretlen a rájátszásban.