Légiósok: Ez karrierem egyik legkeményebb felkészülése – Kalmár Zsolt

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.01.22. 14:02
null
Kalmár Zsolt először lépett pályára 2023-ban (Fotó: DAC 1904)
Múlt héten a Soroksár (1–1) elleni találkozón még nem játszott, de a szombati, Kassa elleni meccsen (2–1) már csapatkapitányként vezette ki a pályára a dunaszerdahelyieket Kalmár Zsolt.

„Az első félidőben jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, akár több góllal is vezethettünk volna. Azt, amit az edző kért ahéten, meg tudtuk valósítani. Nem rugdostuk el alabdákat, kihoztuk alasztit, próbáltuk megjátszani. Természetesen ahiba is benne volt ajátékunkban, de úgy gondolom, hogy kilencven százalékban minden megoldásunk jó volt. Még ilyen hidegben is” – nyilatkozta mosolyogva aNemzeti Sportnak Kalmár Zsolt útban az öltöző felé. Amagyar játékos egy órát játszott aszlovák másodosztály második helyezettje ellen.

„Közel két hónapos szünet után játszottam ismét meccset, jól éreztem magamat a pályán a 2023-as év első találkozóján. Igaz, eladtam egy-két labdát, de ez benne van. Folyamatosan kapjuk ameccsterhelést, kemény heteken vagyunk túl. Napi két edzés, futások, erőnléti felkészítés. Főleg műfüvön edzünk. Úgy gondolom, acsapat akét hét után nagyon jó állapotban van, jó úton haladunk – folytatta amagyar válogatott játékos.

A pályafutásom alatt már jó néhány felkészülést abszolváltam, de mondhatom, hogy most Gula mester vezetésével ez karrierem egyik legkeményebbje. Minden profin elő van készítve. Futásokkal, kondival, pályán végzett gyakorlatokkal.

Ezt kell továbbvinnünk, készülünk aSlovan elleni nyitómeccsre. Szerdán Horvátországba utazunk, itt már természetesen füvön fogunk készülni. Nagyon fontos lesz ez az átmenet. Három előkészületi találkozó vár még ránk, ezeken még tovább tudjuk javítani ajátékunkat.”
– mondta Kalmár Zsolt, aki természetesen említést tett ahétvége legnagyobb rangadójáról aBundesligában.

„Nagyon örülök Szoboszlai Dominik fejjel adott gólpasszának a Bayern München ellen. Kis szerencsével ahazaiak otthon tarthatták volna ahárom pontot, aBayern az idény elején még nem volt alegjobb formában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik