DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
2023.01.22 14:02 Frissítve: 2023.01.22 14:52

Légiósok: Ez karrierem egyik legkeményebb felkészülése – Kalmár Zsolt

Múlt héten a Soroksár (1–1) elleni találkozón még nem játszott, de a szombati, Kassa elleni meccsen (2–1) már csapatkapitányként vezette ki a pályára a dunaszerdahelyieket Kalmár Zsolt.

Kalmár Zsolt először lépett pályára 2023-ban (Fotó: DAC 1904)

„Az első félidőben jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, akár több góllal is vezethettünk volna. Azt, amit az edző kért a héten, meg tudtuk valósítani. Nem rugdostuk el a labdákat, kihoztuk a lasztit, próbáltuk megjátszani. Természetesen a hiba is benne volt a játékunkban, de úgy gondolom, hogy kilencven százalékban minden megoldásunk jó volt. Még ilyen hidegben is” – nyilatkozta mosolyogva a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt útban az öltöző felé. A magyar játékos egy órát játszott a szlovák másodosztály második helyezettje ellen.

„Közel két hónapos szünet után játszottam ismét meccset, jól éreztem magamat a pályán a 2023-as év első találkozóján. Igaz, eladtam egy-két labdát, de ez benne van. Folyamatosan kapjuk a meccsterhelést, kemény heteken vagyunk túl. Napi két edzés, futások, erőnléti felkészítés. Főleg műfüvön edzünk. Úgy gondolom, a csapat a két hét után nagyon jó állapotban van, jó úton haladunk – folytatta a magyar válogatott játékos.

A pályafutásom alatt már jó néhány felkészülést abszolváltam, de mondhatom, hogy most Gula mester vezetésével ez karrierem egyik legkeményebbje. Minden profin elő van készítve. Futásokkal, kondival, pályán végzett gyakorlatokkal.

Ezt kell továbbvinnünk, készülünk a Slovan elleni nyitómeccsre. Szerdán Horvátországba utazunk, itt már természetesen füvön fogunk készülni. Nagyon fontos lesz ez az átmenet. Három előkészületi találkozó vár még ránk, ezeken még tovább tudjuk javítani a játékunkat.”
– mondta Kalmár Zsolt, aki természetesen említést tett a hétvége legnagyobb rangadójáról a Bundesligában.

„Nagyon örülök Szoboszlai Dominik fejjel adott gólpasszának a Bayern München ellen. Kis szerencsével a hazaiak otthon tarthatták volna a három pontot, a Bayern az idény elején még nem volt a legjobb formában.”

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.