R. B.
2019.11.21 13:52 Frissítve: 2019.11.21 15:55

Légiósok: Ez a legsúlyosabb sérülésem, szerencse, hogy nem kellett műteni – Kalmár

Győrben gyógyul Kalmár Zsolt, akinek a magyar válogatott pénteki, Uruguay elleni felkészülési mérkőzésén eltört a bokája. A DAC 24 esztendős labdarúgója legalább három hónapig nem játszhat.

Kalmár Zsoltra hosszú kényszerpihenő vár (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Amikor az öltözőben levetkőztem, kicsit megnyugodtam – idézi a felvideksport.hu Kalmár Zsoltot, aki a Sport napilapnak nyilatkozott. – A bokám nem lilult be és nem is dagadt meg az alatt a néhány perc alatt. Elkezdtem gondolkodni, lehet szerencsém volt. Aztán kórházba szállítottak, majd ott az orvosok közölték, hogy sajnos törés a diagnózis.”

Kalmár Zsolt visszanézte a sérülését. „Megnéztem. Borzasztóan nézett ki a sérülés. Amikor láttam, újra elkezdett fájni a bokám. Senkinek sem ajánlom, hogy rákeressen a pillanatra az interneten.”

 
Kalmár: A DAC az első háromban lenne az NB I-ben

„Bár ez pályafutásom legsúlyosabb sérülése, és hosszú kihagyás vár rám, jó hír volt, hogy nem kellett megműteni. A csont szerencsére nem mozdult el. Három hónap múlva talán már elkezdhetek edzeni. Az ilyen sérülések esetén viszont az előrejelzések nem mindig helytállóak” – tette hozzá Kalmár, aki Győrben pihen.

„Nem egyszerű egész nap az ágyban feküdni úgy, hogy a lábam a mennyezethez van rögzítve. A barátnőm és a családtagjaim nagy támaszaim most is. Mögöttem állnak és mindenben segítenek. Nekik köszönhetően még erősebben fogok visszatérni.”


„A Wales elleni meccset otthon néztem. Természetesen nagyon szomorú voltam, hogy nem sikerült győznünk. Mentálisan jól felkészültünk a mérkőzésre, de Wales egyszerűen jobb volt. Lesz még egy esélyünk a pótselejtezőn. Remélem, hogy megvalósítjuk az álmainkat és sikerül kijutnunk!”

A 16-szoros válogatott futballista a mostani idényben 12 tétmérkőzésen összesen hétszer talált be a dunaszerdahelyi együttesben. Az Európa-bajnoki selejtezőben két meccsen lépett pályára (még márciusban). 

2023.11.27 19:00:16

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kapitány élesben tesztelte, mire képes.

2023.11.25 23:07:39

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Amikor könnyeivel Marco Rossi zakóját áztatta, egy egész ország szerette meg.

2023.11.24 19:17:48

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha Szoboszlai ezt is megugorja, az lenne csak méltó a magyar labdarúgás napjához!

2023.11.06 14:07:00

Légiósok nemzetisport.hu

A Bundesligában Leipzig–Freiburg mérkőzés lesz, de a magyar válogatott mezőnyjátékosai mindkét csapatban sérültek.