B. Z. 2022.06.29 07:42 Frissítve: 2022.06.29 08:48

Légiósok: Bolla szívesen tért vissza a Grasshoppershez

A hétszeres válogatott Bolla Bende­gúz célja a fejlődés, svájci élvonalbeli csapatával az új idényben a top ötben végezne a bajnokságban.

Bolla Bendegúz (Fotó: Getty Images)

 

Mint beszámoltunk róla, a tavaly nyáron a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers­hez szerződő, az előző idényt a svájci Grasshoppersnél töltő Bolla Bendegúz a következő idényben is a zürichi klubban futballozik kölcsönben.

„Sokáig húzódott a döntés   – mondta lapunk megkeresésére a 22 éves, hétszeres válogatott védő, aki idehaza a ZTE FC-ben és a Mol Fehérvárban is játszott. – Amikor az előző bajnokság végén elváltam a csapattársaimtól, kilencven százalékig biztos voltam benne, hogy nem térek vissza. Aztán az éppen a Wolverhamptonban rendezett angol–magyar Nemzetek Ligája-mérkőzés után leültünk tárgyalni a Wanderers tulajdonosával, és azt beszéltük meg, még egy évig Svájcban maradok. Semmiképpen sem akartak végleg elengedni, és azt mondták, az a tervük, hogy jövő nyáron visszavesznek a keretbe. Addig még van egy évem fejlődni, és a következő idényre remélhetőleg készen állok már a Premier League-re. Egyébként örömmel tértem vissza Svájcba, mert jó csapatban vagyok, jól érzem magam, az edzőtől és a csapattársaimtól is megkaptam a bizalmat.”

Az elmúlt évadban harminc mérkőzésen lépett pályára a Szöcskéknél, négy gólt szerzett a bajnokságot a nyolcadik helyen záró csapatban. A közelgő idény céljaira vonatkozó kérdésünkre így válaszolt:     

„Szerencsére az együttes magja megmarad, két-három poszton várható erősítés. Reális cél, hogy a legjobb ötben végezzünk, az előző idény első felében ezt bizonyítottuk is, utána viszont hullámvölgybe kerültünk. Szeretnénk előrelépni, magamtól pedig azt várom, hogy minden téren fejlődjek, a védekezésemnek is javulnia kell ahhoz, hogy készen álljak az angol bajnokságra.”

A magyar játékos már csatlakozott is csapattársaihoz az edzőtáborban, a zürichi gárda gőzerővel készül az új szezonra, amely már július végén elkezdődik.     

2022.08.04 22:18:17

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A magyar légiósok közül Schäfer András »robbanthat«.

2022.08.01 22:24:32

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Barca jelmondata szerint „több mint egy klub” – épp, mint a DAC.

2022.06.29 12:34:04

Légiósok PÓR KÁROLY

Összegeztük a középpályás első lipcsei idényét – összevetve más, a posztján szereplő klasszisok debütálásával.

2022.06.13 14:28:44

Légiósok PÓR KÁROLY

A brit drukkereket a tengerparton is elcsendesítették Szoboszlaiék. Bodnár Gergő hamarosan profi szerződést köthet a PUFC-cal.