CS. M. 2021.07.29 20:06 Frissítve: 2021.07.29 20:32

Légiósok: az orosz élvonalban folytatja a válogatott védő – hivatalos

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FK Nyizsnyij Novgorod hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a kétszeres magyar válogatott védőt, Kecskés Ákost.

Kecskés Ákos kezdőként kapott szerepet a magyar válogatottban az Eb-t megelőző, írek elleni felkészülési meccsen (Fotó: Török Attila)

 

A 25 esztendős Kecskés Ákos július elején távozott a svájci Luganótól, majd három héttel később a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, hogy már vannak iránta érdeklődő csapatok, de egyelőre nem szeretné elárulni, hol folytathatja majd.

„Nem szeretném felfedni az érdeklődő klubok és országok nevét, ezzel megvárnám a szerződéskötést. Annyit elárulok, hogy Magyarországról nem kerestek, de nem is tervezem még a hazatérést. Ha rajtam múlik, mindenképp légiósként folytatom” mondta korábban Kecskés.

Végül így is alakult, továbbra is légiósként folytatja karrierjét a magyar válogatott védő, ugyanis csütörtökön bejelentette szerződtetését az orosz élvonalbeli FK Nyizsnyij Novgorod.

„Miután távoztam Svájcból, több ajánlatot is kaptam, különböző csapatoktól. Ezt követően az ügynökömmel és a családommal hoztam meg a végleges döntést. Miért épp a Nyizsnyij Novgorod? A csapat az orosz élvonalban játszik, ami kifejezetten magam szint, ráadásul Alekszandr Kerzsakov vezetőedzővel is beszéltem már, és nagyon jó benyomást tett rám. A játékkal kapcsolatos elképzeléseink megegyeznek, ez pedig sokat jelentett számomra” – mondta új klubja hivatalos oldalának Kecskés a szerződtetését követően.

Kecskés korábban futballozott az olasz Atalantában, a lengyel Korona Kielcében, a Termalica Niecieczában és az Újpest FC-ben is. A kétszeres válogatott labdarúgó tagja volt az Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat keretének, mindhárom csoportmérkőzésre nevezték, de egyiken sem lépett pályára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.