Légiósok: Szalai Attiláért a piaci hajrában befuthat a Newcastle ajánlata – sajtóhír

P. K., SZ. R.P. K., SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 13:24
null
A Newcastle-nél köthet ki Szalai Attila (Fotó: AFP)
A török Fanatik értesülése szerint a Newcastle United a téli átigazolási időszak utolsó pillanataiban szerződtetheti a Fenerbahce magyar válogatott középhátvédjét, Szalai Attilát. A hír szerint az angol együttes 20 millió eurót fizethet a játékosért.

 

A török sajtó korábban több topcsapattal – köztük a Chelsea-vel, az Atlético Madriddal, az AC Milannal és a Napolival is – szóba hozta a Fenerbahce magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát, akivel kapcsolatban a Nemzeti Sport Online-on már novemberben arról írtunk, hogy a Newcastle is az érdeklődők között van.

Múlt héten már a Sky Sports is azt írta, hogy Szalai iránt a West Ham United mellett a Newcastle is érdeklődik. A fanatik.com.tr legfrissebb értesülései szerint mivel a Newcastle nem tudja megszerezni a brazil védőt, Diego Carlost, a Sevilla futballistáját, valamint a Lille középhátvédjét, Sven Botmant sem, Szalai Attiláért is bejelentkezett az együttes. A török portál 20 millió eurós vételárról ír.

A Newcastle United azután kezdett nagy bevásárlásba, hogy szaúdi kézbe került. A gárda a téli átigazolási időszakban Chris Woodot és Kieran Trippiert is szerződtette – előbbit a Burnleytől, utóbbit az Atlético Madridtól.

A Fanatik szerint a Fenerbahce Kim Min Dzse és Szalai Attila közül elsőként a magyar válogatott középhátvédet adná el, azonban még nincs szó megállapodásról, márpedig jövő héten Angliában lejár a téli átigazolási időszak.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a Newcastle érdekélődése valós, ám odáig még nem jutott el az ügy, hogy a játékossal is tárgyaljanak az angolok, és az is kérdés, Szalai hogyan döntene egy konkrét ajánlat esetén, mert jelen állás szerint, legkésőbb nyáron lehet esélye BL-szereplő, topligás klubhoz szerződni, márpedig a Newcastle egyelőre a bennmaradásért harcol a Premier League-ben. Jelenleg a kiesést jelentő 18. helyen áll, egy ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel többet játszó Norwichtól.

Szalai Attila ebben az idényben 20 bajnokin lépett pályára a Fenerbahcéban, valamint az Európa-liga csoportkörében is lehetőséget kapott hat mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik