MTI 2020.06.12 12:27 Frissítve: 2020.06.13 00:11

Légiósok: A kupát is helyettesíti az MLS nyári tornája – Baráth

Mivel idén nem rendeznek náluk kupamérkőzéseket, ezért az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nyári tornája egyben azt is helyettesíti – mondta az M1 aktuális csatornának Baráth Botond, a Sporting Kansas City játékosa.

 

A bajnokság csaknem négy hónapos szünet után folytatódik július 8-án. Az MLS újraindító tornáját a floridai Disney World területén bonyolítják le nézők nélkül.

A liga szerdai közlése szerint a 26 csapatot hat csoportra osztják, az együttesekre 16 egymást követő játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1.1 millió dollár.

 
JÚLIUS 8-ÁN FOLYTATÓDIK AZ MLS-IDÉNY DISNEYLANDBEN

Az első mérkőzésünk előtt egy héttel kell odautaznunk – mondta a 28 éves magyar válogatott védő, hozzátéve, hogy a hotelben minden csapatnak lesz egy saját szintje, ahova más nem léphet be, ők pedig csak a pályákra mehetnek ki mérkőzésekre és edzésekre. – Nem jöhetnek oda családtagok sem, a csapatoknál pedig folyamatos orvosi felügyelet lesz.”

Baráth Botond megerősítette, hogy a csoportmérkőzések beleszámítanak majd a bajnoki idénybe, de a torna rájátszása nem. Mint mondta, az ötletet már márciusban bedobta a Disney, azóta zajlottak a tárgyalások, és „talán egy hete” született meg a megállapodás.

Ötnaponta fogunk meccset játszani, az edzéseket külön pályákon végezzük. A nagy meleg és a magas páratartalom miatt is kemény lesz a torna” – folytatta.

Ez után a szokásos módon folytatódik a koronavírus-járvány miatt március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek még újra kell tervezni a menetrendjét.

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.