Légiósok: A kupát is helyettesíti az MLS nyári tornája – Baráth

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 12:27
Mivel idén nem rendeznek náluk kupamérkőzéseket, ezért az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nyári tornája egyben azt is helyettesíti – mondta az M1 aktuális csatornának Baráth Botond, a Sporting Kansas City játékosa.

A bajnokság csaknem négy hónapos szünet után folytatódik július 8-án. Az MLS újraindító tornáját a floridai Disney World területén bonyolítják le nézők nélkül.a floridai Disney World területén bonyolítják le nézők nélkül.

A liga szerdai közlése szerint a 26 csapatot hat csoportra osztják, az együttesekre 16 egymást követő játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1.1 millió dollár.

Az első mérkőzésünk előtt egy héttel kell odautaznunk – mondta a 28 éves magyar válogatott védő, hozzátéve, hogy a hotelben minden csapatnak lesz egy saját szintje, ahova más nem léphet be, ők pedig csak a pályákra mehetnek ki mérkőzésekre és edzésekre. – Nem jöhetnek oda családtagok sem, a csapatoknál pedig folyamatos orvosi felügyelet lesz.”

Baráth Botond megerősítette, hogy a csoportmérkőzések beleszámítanak majd a bajnoki idénybe, de a torna rájátszása nem. Mint mondta, az ötletet már márciusban bedobta a Disney, azóta zajlottak a tárgyalások, és „talán egy hete” született meg a megállapodás.

Ötnaponta fogunk meccset játszani, az edzéseket külön pályákon végezzük. A nagy meleg és a magas páratartalom miatt is kemény lesz a torna” – folytatta.

Ez után a szokásos módon folytatódik a koronavírus-járvány miatt március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek még újra kell tervezni a menetrendjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik