K. Zs. 2020.09.05 17:30 Frissítve: 2020.09.05 17:33

Fortuna Liga: menesztették Holman Dávidék edzőjét

Menesztették a Slovan vezetőedzőjét: ifjabb Ján Kozák egy év után távozik a pozsonyiak kispadjáról – írja a labdarúgóklub hivatalos honlapjának tájékoztatása alapján a sportolunk.sk felvidéki portál.

ifj. Ján Kozák a DAC elleni júliusi mérkőzés alkalmával (Fotó: Török Attila)

 

„A nem megfelelő teljesítmények miatt, melyek nem tükrözik a Slovan játékoskeretének erejét, változásra szántuk el magunkat a vezetőedzői poszton – idézi a klubhonlap ifj. Ivan Kmotríkot, a klub vezérigazgatóját. – Ezt a döntést régóta fontolgattuk. A játék képe az elmúlt mérkőzéseken rossz és gyenge volt, nem láttuk az elvárt javulást. Az idény legfontosabb időszaka jön a nemzetközi porondon, amelyre a lehető legjobban kell felkészülnünk, az utolsó mérkőzések alapján pedig új impulzusra van szükség.”

A vezérigazgató szerint az utolsó csepp a pohárban a harmadosztályú FK Belusa elleni minapi kupamérkőzés volt: a Slovan 2–0-ra nyert és továbbjutott, de a teljesítmény „teljes kudarc” volt.

„A szurkolók, akik a helyszínre utaztak vagy követték a találkozót, nem érdemelnek ilyen játékot. Gyorsan és határozottak kell döntenünk. Az új edző nevét a következő napokban jelentjük be“ – tette hozzá ifj. Kmotrík.

Kozák tavalyi kinevezése után a csapat a csoportkörig jutott az Európa-ligában, majd megnyerte a szlovák bajnokságot és a Szlovák Kupát is.

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.