Szánthó nyitotta a DAC góljainak sorát a besztercebányaiak ellen – videó

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 20:21
null
Szánthó Regő (balra) első bajnoki gólja után fogadhatta – többek között – Balogh Norbert gratulációját is (Fotó: Lelkes Ernő)
Az Európa-konferencialigából való búcsú után a DAC a Fortuna Liga 5. fordulójában 3–0-ra legyőzte a Besztercebányát. Három szép gólt szereztek a sárga-kékek – az első Szánthó Regő nevéhez fűződik szabadrúgásból.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
5. FORDULÓ
DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Banská Bystrica 3–0 (1–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 4368 néző. Vezette: Kiss B. (szlovákiai)
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis (Ciganiks, 13.) – Veselovsky (Moumou, 73.), Dimun, Kácer, Szánthó (Ramadan, 52.) – Balogh N. (Nicolaescu, 52.), Krsztovics (Hahn, 73.). Vezetőedző: Adrián Gula
Banská Bystrica: Hruska – Uhrincart Kupcík, Pisoja, Záhumensky – Willwéber (Mazan, 61.), Lupták – Slávik (Koros, 83.), Richtárek (Gasparovic, 72.), Fasko – Polievka (Hanes 83.). Vezetőedző: Michal Scasny
Gólszerző: Szánthó (45+2.), Ramadan (53.), Krsztovics (66.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Háromnegyed órával a kezdés előtt a játékoskijáróban gyülekeztek bemelegítésre a dunaszerdahelyi játékosok. Mindenki sportszerelésben feszített, Kalmár Zsolt azonban elegáns ingben, rövidnadrágban, három csomag szotyolával a kezében álldogált. „Úgy nézel ki, mint egy sportigazgató” – mondták a magyar játékosnak a mellette elvonulók. A DAC egy hete, a Zólyombrézó ellen bokaszalag-húzódást szenvedett csapatkapitánya elmondta, a héten fizioterapeuták felügyelete mellett rehabilitációs kezelést kapott, a következő napokban fokozatos terheléssel fogják tesztelni a bokaszalagok állapotát.

Amikor pályára vonultak a játékvezető vezetésével a csapatok, piros, fehér, zöld füstbombák fogadták őket. A B-közép a közelgő augusztus 20-i nemzeti ünnepet köszöntötte ezzel a pirotechnikai parádéval.

A hangulatra nem lehetett panasz a kezdés előtt (Fotó: Duducz Tibor)
A hangulatra nem lehetett panasz a kezdés előtt (Fotó: Duducz Tibor)

Az első nagy tapsot a 4368 nézőtől a hazaiak kapusa Veszelinov Dániel kapta, aki már a 82. másodpercben biztosan fogta Timotej Záhumensky takarásból leadott kemény lövését. Nagy fölényben játszott a DAC – az első félidőben 72 százalék volt a labdatartás a javára – de csak nehezen jutott el helyzetig. Balogh Norberten nagyon lehetett látni, hogy szeretné megszerezni első gólját az idényben, amihez legközelebb fél óra játék után volt: Niko Krsztovics maga vezette a labdát a vendégek portására, aki bravúrosan hárított, a kipattantó a magyar játékoshoz került, aki azonban a tizenhatosról nem találta el a kaput.

Amikor a negyedik játékvezető felmutatta, hogy egy perc lesz a ráadás, sokan felálltak a helyükről és a büfé felé vették az irányt. Bánhatták, mert nem sokkal később 18 méterről, kicsit jobbról szabadrúgáshoz jutott a DAC. A labdának Szánthó Regő futott neki és remekül elcsavarva a bal felsőbe sarokba lőtte a labdát – a Dunaszerdahely 325 perc után szerzett gólt.

 


 

Csak hat perc telt el a második félidőből, amikor kettős cserét hajtott vége Adrián Gula, a DAC edzője. Lehívta Baloghot és Szánthót is, és pályára küldte Ioan Nicolaescu mellett Ammar Ramadant is, aki alig fél perccel beállása után egy remek támadás végén mindenkit elfektetett és kettőre növelte a hazaiak előnyét. Ez volt a Ferencvárostól érkezett játékos első gólja sárga-kék mezben.

A második játékrész közepén ismét egy szépen felépített hazai támadást látott a Mol Aréna közönsége. Veselovsky beadását Ion Nicolaescu fejjel a lendületből érkező Krsztovics elé játszotta, ő meg öt méterről hálószaggató lövéssel nem adott esélyt a vendégek kapusának. A montenegrói csatárnak ez volt a kilencedik gólja ebben az idényben.

A hajrában még Hahn János is pályára lépett, a jövő héten a Nagyszombat otthonában pályára lépő DAC sima háromgólos győzelmet aratott. 3–0

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek.

92. perc: Mazan szabadrúgása élesen szállt középre, de lemaradt róla mindenki a tizenhatoson belül.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

88. perc: Csak nem ússzuk meg sárga nélkül... Kruzliak lépett oda késve Faskónak, villant a lap.

87. perc: Záhumensky kapott labdát a balon, majd Blackman mellett a tizenhatos sarkától ellőtte a labdát, Veszelinovnak nem okozott gondot.

83. perc: Kettős csere a vendégeknél, Polievka és Slávik le, Hanes és Koros be.

82. perc: A harmadik gól óta érezhetően visszavett a DAC.

79. perc: Hahn sodorta el a labdával együtt Faskót is, ápolás. A csatár megúszta sárga nélkül.

75. perc: Itt a válasz: Gasparovic lőtt fölé 17 méterről.

74. perc: Hruska rossz passza után Kácer csapott le a labdára, Záhumensky becsúszva bokán rúgta, a labda Ramadanhoz került, aki a tizenegyesponttól lőtt, a kapus javított, a labda Hahn elé került, de az ő lövése sem volt jó, Hruska megint védett.

73. perc: Veselovsky és Krsztovics jönnek le a DAC-nál.

72. perc: Egy csere a vendégeknél is. Gasparovic érkezett Richtárek helyére.

71. perc: Veselovsky tűnt fel a tizenhatos jobb oldalán, Kácer elé pöccintette a labdát, aki az alapvonalig húzott, majd élesen középre lőtt, de nem jött középen senki.

69. perc: Készülődik beállni Hahn János – és jön Brahim Moumou is.

66. perc: OTT A HARMADIK! KRISZTOVICS! Veselovsky jobbról beívelt labdáját az ötös bal sarkáról Kácer visszafejelte középre éppen az érkező Krsztovics elé, aki futtából, 4 méterről a léc alá bombázott, 3–0!

66. perc: Polievka tört be két ember között a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt is, Veszelinov beleért, így végül mellé ment a labda. Polievka hiába reklamált büntetőt.

64. perc: Kácer ugratta ki remekül Krsztovicsot, aki az ötös jobb sarkától lőtt is, Hruska azonban nem mozdult a rövidről, így fogta a lövést.

61. perc: Csere a vendégeknél: Willwéber helyén Mazan.

57. perc: Krsztovics balról, 8 méterről lőtt egy gyors akció végén, de veszélytelen lett a kísérlet, Hruska fogta.

Szánthónak (74) külön megköszönte a gólját Ramadan
Szánthónak (74) külön megköszönte a gólját Ramadan

53. perc: EZ ÁM A REMEK CSERE! Ramadan! Kácer felpasszát Veselovsky egyből középre pörgette Nicolaescu kiválóan lépte át, így lett tökéletes Ramadannak, aki egy csellel leültette a védőjét, majd a kiszolgáltatott Hruska mellett a kapuba helyezett, 2–0!

53. perc: A lecserélt Szánthó mintha picit húzta volna a lábát, amikor átadta a helyét Ramadannak.

52. perc: Balogh és Szánthó jönnek le...

50. perc: Kettős cserére készül a DAC, érkezik Nicolaescu és Ramadan.

48. perc: Slávik lőtt jobbról élesen a kapu elé szabadrúgást, Szánthó lábán megpattant, de pont volt szükség, hogy a hosszú oldalon a kapufánál érkező Polievka lemaradjon róla.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, csere nem volt egyik oldalon sem.

45+2. perc: Ezzel vége is az első félidőnek.

45+2. perc: MEGÉRTE VÁRNI! Szánthó tökéletesen csavarta el a sorfal fölött a labdát, ami a bal felső sarokban kötött ki, a kapusnak nem volt esélye, 1–0!

45+1. perc: A ráadás gyakorlatilag azzal ment el, hogy Szánthó elvégezzen egy a kaputól 18 méterre megítélt szabadrúgást...

44. perc: Egy perc lesz a hosszabbítás.

42. perc: Krsztovics passza után Veselovsky indult meg a balösszekötő helyén a tizenhatos felé, középre húzott, majd 18 méterről, jobbal lőtt, a labda egy méterrel szállt a bal kapufa mellé.

40. perc: Polievka lapos szöglete után Blackman rúgott óriási gyertyát, de a társak kisegítették.

38. perc: Szánthó jobbról érkező beadása után Balogh csúsztatott a kapu mellé.

36. perc: Szöglet a vendégeknek, a beívelt labdát Kupcík fejelte 4 méterről a jobb kapufa mellé.

32. perc: Uhrincat rossz passzát csípte el Krsztovics a tizenhatos előterében, elvitte a labdát Pisoja mellett, 12 méterről kissé balról lőtt, Hruska lábbal védett. A kipattanó Balogh elé került, ő pedig egy csel után a tizenhatos vonaláról lőtt, fölé...

30. perc: Az elmúlt percek legnagyobb eseménye az imént történt: Kácerről kis híján letépte a nadrágot Lupták.

23. perc: Szánthó szöglete jobbról veszélyesen kanyarodott befelé, Balogh csúsztatása azonban nem volt jó, Kupcík takarította el az ötösön belülről.

18. perc: Záhumensky beadására Veszelinov rosszul mozdult ki, de Ciganiks kisegítette a kapust, a labda ide-oda pattogott a tizenhatoson belül végül Kupcík lőtt fölé 12 méterről.

15. perc: Szánthó bokáit rúgta össze Willwéber a tizehnatos jobb sarkától nem messze, szabadrúgás. Szánthó végezte el, és megpróbálta meglepni a kissé kint álló Hruskát, de a kapus visszalépett és lehúzta a hosszú felső sarok felé ívelt labdát.

13. perc: Davis megsérült, nem tudja folytatni, máris cserélni kell: Ciganiks állt be a helyére.

9. perc: Szánthótól indult az újabb hazai akció, a tizenhatos előterében Krsztovicsot találta meg egy labdával, ő lefordult az emberéről, majd 16 méterről fölé lőtt.

6. perc: Szánthó játszott a tizenhatos jobb oldalán felbukkanó Veselovskyhoz, aki lement az alapvonalig, majd visszagurított Balogh elé, ő az ötös sarkánál csinált egy visszacselt, de a becsúszó védő megint elsodorta előle a labdát...

4. perc: Davis felívelése eljutott Baloghhoz a tizenhatoson belülre, de mire lőtt volna, Kupcík elsodorta előle a labdát.

2. perc: Egy jobbról érkező beadást rossz helyre, középre fejeltek ki a védők, az érkező Záhumensky pedig 15 méterről ballal kapásból lőtt is, Veszelinov védett nagyot vetődve.

1,. perc: A piros mezes vendégek kezdtek. A DAC sárgában.

A kezdés előtt a B-közép Himnuszt énekelt.

Köszöntjük olvasóinkat, érkeznek a csapatok a Mol Aréna gyepére.

ELŐZMÉNYEK

Péntek hajnalban ért haza a Konferencialiga-meccs után Bukarestből a DAC,amelynek játékosai néhány órával később ismét találkoztak a Mol Akadémián.

„Rossz volt így látni a srácokat, mindenki nagyon el volt keseredve. Elszántan, nagyon jól játszott a csapat Bukarestben, mi érdemeltük volna meg a továbbjutást a FCSB ellen. Sajnos, amíg mi nem tudtunk gólt szerezni, a hazaiak igen”– mondta a Nemzeti Sportnak Hahn János, aki nem tartott a csapattal a találkozóra. A magyar csatár egy hónapja szenvedett térd­sérülést, szerencsére a vizsgálat csak erős szalaghúzódást mutatott ki.

„Fokozatosan terheltem a térdemet, egy hete már teljes mértékű munkát végzek a csapattal. Már csak a vezetőedzőn múlik, nevez-e a vasárnapi bajnokira”      – folytatta a 27 éves játékos, aki szerint jó, hogy a csütörtöki csalódás után nincs idő siránkozni, rögtön az újabb feladatokra kell koncentrálni, például a Besztercebánya elleni bajnokira vasárnap.

„Az európai kaland után marad a bajnokság és a Szlovák Kupa. Itt kell javítanunk. Bízom benne, hogy vasárnap sokan kijönnek a stadionba, mi pedig jó játékkal, győzelemmel köszönjük meg nekik a támogatást” – zárta szavait Hahn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik