K. Zs.
2022.09.13 13:54 Frissítve: 2022.09.13 14:48

Fenerbahce: elengedni Szalai Attilát? Most már télen sem!

Friss törökországi sajtóértesülések szerint hiába tűnt úgy, hogy a Fenerbahce nyáron pénzt csinál Szalai Attilából, most úgy fest a helyzet, hogy a téli átigazolási időszakban sem válik meg a magyar válogatott labdarúgótól.

Szalai Attila (Fotó: Török Attila)

 

Az ok senkit sem érhet váratlanul: a dél-koreai Kim Min Dzse Nápolyba igazolásával meggyengült a védelem, és Jorge Jesus vezetőedző megengedhetetlennek tartotta, hogy a dél-koreai után Szalai Attilát is elveszítse a csapat.

A több más török oldal információit is feldolgozó Cumhuriyet kedden azt írja, hogy Kim távozása felborította a nyári átigazolási terveket, ezért is utasították el végül a Zenit kínálta „csillagászati” összeget, a bónuszokkal cicomázott húszmillió eurós ajánlatot.

Mint beszámoltunk róla, a Nemzeti Sport értesülései szerint elsősorban Szalai Attilán múlt, hogy a váltásból nem lett semmi, hiába egyezett meg a két klub – más kérdés, hogy maradása igencsak kedvére volt a portugál vezetőedzőnek is.

Az előzetes hírek szerint a két klub januárban visszatért volna az ügyletre, de ha igazak a mostani török sajtóértesülések, Szalai Attila jövő nyárig maradhat a Fenernél.

Úgy tudjuk, a Zeniten kívül nyugat-európai klubokkal is folytak egyeztetések, a Wolfsburg, a Bologna és a West Ham United is tett ajánlatot (még közvetlenül az átigazolási hajrában is érkezett ajánlat a török klubhoz), de ezeket a Fener nem fogadta el, mert nem érték el a 20 millió eurót. Információink szerint 13–14 milliós ajánlatokról volt szó. Szalai pedig egyébként sem akart mindenáron váltani; nem a pénzt, hanem a további fejlődési lehetőséget tartotta szem előtt, ezért szeretett volna a Fenernél maradni, amelyhez még hároméves szerződés köti.

2022.10.04 09:25:54

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar futballista jött, látott és győzött Brüsszelben.

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.