Fenerbahce: elengedni Szalai Attilát? Most már télen sem!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.13. 13:54
null
Szalai Attila (Fotó: Török Attila)
Friss törökországi sajtóértesülések szerint hiába tűnt úgy, hogy a Fenerbahce nyáron pénzt csinál Szalai Attilából, most úgy fest a helyzet, hogy a téli átigazolási időszakban sem válik meg a magyar válogatott labdarúgótól.

 

Az ok senkit sem érhet váratlanul: a dél-koreai Kim Min Dzse Nápolyba igazolásával meggyengült a védelem, és Jorge Jesus vezetőedző megengedhetetlennek tartotta, hogy a dél-koreai után Szalai Attilát is elveszítse a csapat.

A több más török oldal információit is feldolgozó Cumhuriyet kedden azt írja, hogy Kim távozása felborította a nyári átigazolási terveket, ezért is utasították el végül a Zenit kínálta „csillagászati” összeget, a bónuszokkal cicomázott húszmillió eurós ajánlatot.

Mint beszámoltunk róla, a Nemzeti Sport értesülései szerint elsősorban Szalai Attilán múlt, hogy a váltásból nem lett semmi, hiába egyezett meg a két klub – más kérdés, hogy maradása igencsak kedvére volt a portugál vezetőedzőnek is.

Az előzetes hírek szerint a két klub januárban visszatért volna az ügyletre, de ha igazak a mostani török sajtóértesülések, Szalai Attila jövő nyárig maradhat a Fenernél.

Úgy tudjuk, a Zeniten kívül nyugat-európai klubokkal is folytak egyeztetések, a Wolfsburg, a Bologna és a West Ham United is tett ajánlatot (még közvetlenül az átigazolási hajrában is érkezett ajánlat a török klubhoz), de ezeket a Fener nem fogadta el, mert nem érték el a 20 millió eurót. Információink szerint 13–14 milliós ajánlatokról volt szó. Szalai pedig egyébként sem akart mindenáron váltani; nem a pénzt, hanem a további fejlődési lehetőséget tartotta szem előtt, ezért szeretett volna a Fenernél maradni, amelyhez még hároméves szerződés köti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik