P. K. 2022.08.31 13:47 Frissítve: 2022.09.01 09:07

NS-infó: Szalai Attila évi 2.5 millió euróra mondott nemet a Zenitnél

A Nemzeti Sport megtudta, Szalai Attila visszautasította az orosz Zenit négyéves, évi 2.5 millió eurót garantáló szerződésajánlatát.

Szalai Attila döntött, nem megy a Zenithez, amellyel – a Fenerrel ellentétben – nem szerepelhetne a nemzetközi porondon (Fotó: AFP, archív)

 

Amint arról szerda reggel beszámoltunk, a Fenerbahce megállapodott az orosz Zenittel Szalai Attila lehetséges átigazolásáról. Az első hírek 20 millió euróról szóltak, de úgy tudjuk, 21 millió euró lett volna a védő végleges eladási ára. Azt már a korábbi hírünkben is jeleztük, Szalai a klubok egyezsége ellenére is maradhat a Fenernél. Azóta vissza is utasította a Zenit ajánlatát. Döntése nem meglepő az Oroszországot és az orosz sportot sújtó szankciók ismeretében. Szentpétervárra szerződni még a rekordbevételeket elérő Gazprom klubjához sem tűnik ideális megoldásnak. Ismert, hogy az UEFA el is vette a BL-döntő megrendezésének a jogát a Zenit otthonától, a Gazprom Arenától, és szerződést bontott a BL egyik kiemelt szponzorával, a Gazprommal.

Legfrissebb értesüléseink szerint a védőnek négyéves szerződést ajánlott volna a Zenit, évi 2.5 millió eurós fizetéssel. Szalai Attila azonban nem akar minden áron váltani, még úgysem, hogy a jelenlegi fizetése az évi ötszázezer eurót sem éri el, de nem a pénzt, hanem a további fejlődési lehetőséget tartja szem előtt, ezért szeretne maradni a Fenernél, amelyhez még hároméves szerződés köti. Az új vezetőedző, Jorge Jesus is számol vele, az elmúlt egy hónapban nyolc meccsen is pályára léphetett.

Úgy tudjuk, a Zeniten kívül nyugat-európai klubokkal is folytak egyeztetések, a Wolfsburg, a Bologna és a West Ham United is tett ajánlatot, de ezeket a Fener nem fogadta el.

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.