„Dzsudzsák klasszissá érhet Olaszországban”

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 09:01
null
Dzsudzsák Balázsról ma már neves klubok szeretnék levetni a PSV dresszét (Fotó: Action Images – archív)
A menedzser nem cáfol, és a mindig kritikus olasz Tuttosport újságírója is el tudná képzelni Dzsudzsák Balázst a Juventus mezében. Azaz előfordulhat, hogy a nagy elődök – mint például Hirzer Ferenc – után ismét magyar labdarúgó fog játszani zebracsíkos mezben.

Ahogy arról már beszámoltunk, Dzsudzsák Balázst a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Valencia után ezúttal újabb sztárcsapattal, a Juventusszal hozták hírbe. Vörösbaranyi József, a PSV légiósának menedzsere kérdésünkre nem titkolta, hogy a torinói klub érdeklődése nem új keletű a számára.

ANGOL TRIÓ DZSUDZSÁK NYOMÁBAN
Tegnap beszámoltunk arról, hogy angol sajtóértesülések szerint a Tottenham és a Liverpool is érdeklődik a magyar szélső iránt. A mai angol lapok emellett a két klub mellett egy harmadikat is megemlítenek: állítólag az Arsenal is figyeli a PSV magyar légiósát.

„Ha napvilágra került a Juventus neve, elárulhatom, több hónapja él a kapcsolat, ez már nem pusztán kíváncsiskodás a részükről, de már csak azért sem kívántunk eddig erről beszélni, mert véletlenül sem szeretnénk, ha bárki azt gondolná, mi dobjuk be a neveket – reagált a Nemzeti Sport kérdésére az eindhoveni légiós menedzsere. – Az viszont fontos, hogy Balázst szerződés köti a PSV-hez, amíg a klub engedélyt nem ad, nem tárgyalhatunk senkivel, és egyébként sincs konkrét ajánlat, úgyhogy felesleges találgatásokba bocsátkozni."

Megkerestük a torinói székhelyű Tuttosport elismert újságíróját, Massimo Franchit is, aki úgy vélekedett, Dzsudzsák nem világklasszis játékos, de ez nem feltétlenül hátrány.

„Habár Pepéhez hasonlóan Dzsudzsák Balázs sem világklasszis, meglehet, ez az előnye. A Juve ugyanis nem engedheti meg magának, hogy átigazolja Samuel Etoó't, Patót vagy Zlatan Ibrahimovicot, neki jelenleg a Dzsudzsák kaliberű jó, de nem világsztár futballistákra futja. A 2006-os vesztegetési botrány, a calciopoli még mindig érezteti a hatását, egyelőre nem versenyezhet az egyesület az Interrel vagy a Milannal. Dzsudzsák Pepével viszont igen, az utóbbi, ismétlem, munkás labdarúgó, a magyar fiú klasszissá érhet Olaszországban"vélekedett az olasz szakíró.

Tegnap arról is beszámoltunk, hogy az egyik itáliai weblap a torinói vezetőkre hivatkozva azt állította, hogy „Dzsudzsák taktikailag nem elég fegyelmezett" a Juventushoz. Erről Egervári Sándort, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérdeztük.

„Tetszik a Juventusba szerződés lehetősége, még ha nem is tudom biztosan, Balázs eléri-e már a Juve szintjét – bizonytalanodott el a mesteredző. – Ha választani lehetne a spanyol és az olasz bajnokság között, az előbbire szavaznék, már csak azért is, mert az olasz védők talán a legjobbak a kontinensen. Hogy taktikailag mennyire fegyelmezett Balázs? Amilyen feladattal megbízzák, azt rendre ellátja, láttam Eindhovenben is, ott kétségtelenül a támadásépítésben számítanak rá inkább, de a kevés védekezést megoldja. Amit viszont biztosan állíthatok: a holland bajnokságot kinőtte, tovább kell lépnie. Csak nem mindegy, merre, és mekkorát lép."

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik