DAC: Nem kezdhetjük így a bajnokságot – Schäfer András

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 09:50
null
Schäfer András mindenképpen nyerni szeretne (Fotó: DAC)
A DAC Dunaszerdahely három vereséggel kezdte az idényt az összes sorozatot tekintve, így kifejezetten fontos, hogy a Fortuna Liga második fordulójában az újonc Liptószentmiklós ellen vasárnap javítson a mérlegén.

 

„Muszáj nyernünk, hiszen nem kezdhetjük a bajnokságot két, kisebb csapat elleni pontvesztéssel. Ha a saját játékunkat mutatjuk, akkor több góllal kell nyernünk a hétvégén, hiszen az első meccsen elszenvedett négy egyes vereség után a gólkülönbségünkön is javítanunk kell. A legfontosabb azonban nyilván a három pont begyűjtése. Akkor is elégedett leszek, ha jól játszunk és csak egy nullra nyerünk” – mondta a Nemzeti Sportnak Schäfer András, a dunaszerdahelyiek magyar középpályása.

A DAC az elmúlt idényben nagyon sok gólt szerzett, azonban eddigi három tétmeccsen csak egyet.

„Javulnunk kell a helyzetkihasználásban – ismerte el Németh Antal, a DAC vezetőedzője. – A három meccsen lőtt egy gól ellenére továbbra is azt mondom, hogy nagyon tehetséges csatáraink vannak. Nehéz az Európa-konferencialigát a felkészülési időszakhoz hasonlítani, amikor sok gólt szereztünk, de remélem, hogy annak a lendületes támadófutballnak, amelyet játszani szeretnénk, meglesz az eredménye. Kicsit türelmesebbnek kell lennünk. Remélem, hogy a Liptószentmiklós ellen már megtörjük a gólcsendet, és beindulunk.”

Mivel a DAC kiesett az európai kupából, logikus a kérdés, hogy a Dinamo Kijevhez 1.75 millió euró fejében távozó gólvágó, Eric Ramírezen kívül eligazolnak-e további játékosok. A remekül sikerült Európa-bajnokság után főleg a felvidéki klub legértékesebb játékosának, Schäfer Andrásnak (a transfermarkt.de portál alapján 1.5 millió euró az értéke) távozása a legvalószínűbb, korábban több csapattal is szóba hozták a magyar futballistát.

„Az átigazolási időszak, azaz augusztus végéig még sok idő van hátra, bármi elképzelhető. Azon dolgozunk, hogy jó csapatunk legyen, és próbáljunk minél sikeresebbek lenni a bajnokságban”      – jegyezte meg ennek kapcsán Németh Antal.   

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
18.00:
DAC (Dunaszerdahely)–Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik