Benfica: Csobothék veretlenül menetelnek a Premier League-kupában

Vágólapra másolva!
2019.11.26. 10:32
null
Csoboth Kevint klubja hivatalos Twitter-csatornája is kiemelte a Newcastle elleni meccsen (Fotó:<a href="https://twitter.com/search?q=%23slbenficab&amp;src=typed_query"> twitter.com/slbenfica</a>)
Korábban beszámoltunk róla, hogy a portugál Benfica U23-as labdarúgócsapata a Premier League International Cup 1. fordulójában Csoboth Kevin góljával győzte le 2–1-re az ifjabb Dárdai Pállal felálló Herthát. A napokban két meccsel folytatta a sorozatot a portugál együttes, Csoboth mindkét találkozót végigjátszotta.

 

A Premier League International Cupot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot is rendező Premier League szervezi meg minden évben U23-as csapatok részére. A 24 csapatos tornán 12 szigetországi klub (11 angol és a walesi Cardiff City) és 12 egyéb, európai országból érkező együttes vesz részt (három spanyol, két német, két holland, két portugál, két francia és a horvát Dinamo Zagreb). A sorozat hasonló rendszerben zajlik, mint a felnőtt Bajnokok Ligája, de minden mérkőzést Angliában, illetve Walesben rendeznek meg.

A Benfica U23-as csapata a Hertha elleni szeptemberi győzelem után novemberben folytatta a sorozatot. Múlt pénteken 1–1-es döntetlent játszott az angol Newcastle korosztályos csapatával, a lisszaboniak 11-esből lőtték a góljukat, a büntetőt Csoboth harcolta ki, aki végig is játszotta a találkozót. Ahogy a hétfői Blackburn elleni meccset is, melyet 2–1-re nyert meg a Benfica és így hét ponttal, veretlenül áll a csoportja élén, amelyet várhatóan meg is nyer (a portugál együttesnek már nincs több csoportmeccse), és készülhet a tavaszi folytatásra.

Csoboth fokozatosan egyre több lehetőséget kap az U23-as csapatban, az ősszel eddig összesen kilenc tétmeccsen szerepelt az együttesben, ezeken három gólt szerzett. Ezek után bízhat abban, hogy hamarosan a felnőtt, portugál másodosztályban szereplő Benfica B-ben is lehetőséget kap.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik