Xabi Alonso a Leverkusen U17-eseinél pallérozódó magyart dicsérte

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 11:45
Szép Márton Xabi Alonsóékkal is edzhetett a Leverkusennél (Fotó: bayer04.de)
Néhány mérkőzés után stabil kezdőjátékossá vált a német Bayer Leverkusen U17-es csapatában Szép Márton, aki az elmúlt időszakban többször edzhetett a Xabi Alonso irányította veretlen felnőttcsapat keretével is.

Szép Márton az M1-nek adott interjújában felidézte, hogy mielőtt nyáron Székesfehérvárról a Leverkusenhez igazolt volna, ötször egy-egy hetet már eltöltött a német klubnál, ahol nem volt problémája a beilleszkedéssel.

„Az eleje persze nehéz volt, új környezet, új nyelv, új társak, új edzők, de szerintem elég gyorsan sikerült beilleszkednem a csapatba, most már fél év után azt érzem, hogy teljes értékű csapattagnak számítok, a ritmust is elég hamar sikerült felvennem” – mondta Szép Márton, akinek kellett néhány meccs, de végül beverekedte magát a korosztályos csapat kezdőjébe. Sőt, már az U19-eseknél is játszhatott.

„Többet dolgoztam, mint a többiek, előbb érkeztem és tovább maradtam, gyakoroltam, a második-harmadik meccs után stabil kezdő lettem az U17-es bajnokságban. Jól is játszottam, az edzőm meg volt velem elégedve” – mondta a csatárként és támadó középpályásként is bevethető Szép Márton, aki szerint nincs nagy különbség a magyar viszonyokhoz képest, de az nagy eltérés, hogy a Leverkusennél tíz edzőjük van, s az egyéni tréningeken is minden játékosra jut egy-egy szakember.

„Itt sokkal kevesebb időm van, mint Magyarországon volt, itt kapok egy labdát és egyből dönteni kell, talán ebben a kettőben fejlődtem leginkább” – vélekedett a Leverkusen fiatal magyarja, akit a Bundesligát veretlenül vezető felnőttcsapat edzésére többször meghívtak, szeptemberben pedig egy egymás elleni játék során a Leverkusent irányító Xabi Alonso épp Szép Mártont buktatta.

 „Két-három alkalom volt, amikor egy hetet eltölthettem a felnőtt kerettel. Nagy dolog volt számomra ilyen nagy nevekkel edzeni, Xabi Alonso tartotta az edzést, ez is hatalmas dolog volt, kezet fogni, kommunikálni vele. Olyan is történt, hogy edzés után odajött hozzám és megdicsért, hogy jól dolgoztam, de olyan is előfordult, hogy a folyosón leszólított és pár szót beszélgettünk” – idézi az m4sport.hu Szép Mártont, akinek elmondása szerint a felnőtt keret tagjai közül leginkább a cseh válogatott csatár Patrik Schick a példaképe, a nagycsapattal töltött hetek pedig rendkívül motiválják őt.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik