Novothny Soma a lengyel élvonalba szerződött – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 18:45
Novothny Soma Lengyelországba szerződött (Fotó: ksruch.com)
Korábban a Vasastól távozó Novothny Somának megvan az új csapata, a 29 éves játékos a lengyel élvonalban szereplő Ruch Chorzównál folytatja pályafutását.

 

A 29 éves, egykori U-válogatott Novothny Soma múlt héten közös megegyezéssel távozott az NB II-es Vasastól. Korábban a DVTK és az Újpest is érdeklődött iránta, de elakadtak az egyeztetések, és kérdés volt, hol folytatja. A találgatás most véget ért, ugyanis a lengyel élvonalban szereplő Ruch Chorzów a klub honlapján jelentette be, hogy Novothny náluk folytatja karrierjét.

„Örülök, hogy idejöttem. Beszéltem az edzővel. Felhívott, és azt mondta, hogy a csapatnak szüksége van egy olyan csatárra, mint én. Rengeteg videót megnéztem a YouTube-on, még a legutóbbi Legia elleni meccset is. A hangulat elképesztő volt. Alig várom, hogy ilyen rajongók előtt játszhassak. Egy ilyen klubnak az élvonalban kell maradnia. Ebben szeretnék segíteni” – nyilatkozta Novothny az átigazolást követően.

A Ruch Chorzów a több mint százéves fennállása során Lengyelország egyik legeredményesebb klubjává vált. A 14-szeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és kétszeres Szuperkupa-győztes csapat azonban most nehéz időszakon megy keresztül. A bajnokságban 21 mérkőzés után csak egy győzelme van, a 14 szerzett pontja pedig az utolsó előtti – egyben kiesést jelentő – helyre elég, jelenleg hét pontra van a bennmaradást érő 15. helytől. Novothny célja tehát az, hogy új csapatával kivívja az élvonalban maradás jogát. A magyar csatár szerződése június 30-ig szól, de tartalmaz egy év hosszabbítási lehetőséget is.

A karrierjét Veszprémben kezdő Novothny légióskodott Olaszországban a Napolinál, a Paganesénél, a Mantovánál és a Südtirolnál, a belga Sint-Truidennél, a német Bochumnál, a ciprusi Anorthoszisznál, a dél-koreai Puszannál. Idehaza megfordult a DVTK-nál, az Újpestnél, míg legutóbb a Vasasnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik