Sepsi OSK: aláírt a magyar válogatott játékos – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 13:18
Varga Kevin Hadnagy Attila klubigazgató (balra) és menedzsere, Filipovics Vladan társaságában – a Sepsi OSK a közösségi oldalán jelentette be a szélső szerződtetését (Fotó: facebook.com/osksepsi)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, Varga Kevin a Sepsi OSK-nál folytatja pályafutását.

 

A Nemzeti Sport Online-on először vasárnap este számoltunk be róla, hogy a Sepsi OSK-ban folytathatja pályafutását a 13-szoros magyar válogatott szélső, Varga Kevin, majd hétfő reggel azt is jeleztük, hogy a 27 éves játékos megérkezett orvosi vizsgálatra a román élvonalban 5. helyen álló sepsiszentgyörgyiekhez.

„A Sepsi OSK-nál folytatja pályafutását a magyar válogatott Varga Kevin – ezt pedig már a székelyföldi klub jelentette be kora délután a Facebook-oldalán. – A 27 éves balszélső, aki legutóbb a ciprusi Apollon Limassol játékosa volt, de megfordult már a Debreceni VSC, a török Kasimpasa és Hatayspor, valamint a svájci Young Boys együttesében is, két és fél évre szóló szerződést írt alá klubunkkal.”

„Itt éreztem, hogy igazán számítanak rám. Storck ismerte a játékom, elmondta, mit vár tőlem. Jobblábas balszélsőt szeretett volna igazolni, és tetszik neki a játékstílusom, ezért tényleg az volt a benyomásom, hogy megvan a bizalom felém” – nyilatkozta Varga Kevin, aki elárulta, már korábban is volt arról szó, hogy a Román Kupa és Szuperkupa legutóbbi két kiírását megnyerő székelyföldi klubhoz igazoljon, akkor azonban ez nem jött össze.

Vargával kapcsolatban a múlt héten megírtuk, hogy szakított ciprusi klubjával, az Apollonnal, így csak vele kellett megállapodnia a Sepsinek. A támadó menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak korábban elmondta, olyan csapatot keresnek, amelyben Varga állandó lehetőséghez juthat tavasszal, hogy legyen esélye a nyári Eb előtt visszakerülni a válogatott keretébe. Legutóbb 2021 novemberében, a lengyelországi vb-selejtezőn játszott a nemzeti csapatban, három évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon is pályára lépett a portugálok és a németek ellen.

„Nagy utat kell megtennem, vissza kell találnom a régi önmagamhoz, de ha formába lendülök, lehet esélyem a válogatott meghívóra” – utalt zárásként a nyári Európa-bajnokságra Varga.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik