Női futball: az FTC-ből igazolt magyar játékost a kétszeres BL-győztes Wolfsburg

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 18:19
Németh Diána érzi, hatalmas lehetőség előtt áll (Fotó: VfL Wolfsburg)
Németh Diána, a Ferencváros 19 éves válogatott labdarúgója a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes VfL Wolfsburghoz szerződött – adta hírül csütörtökön hivatalos honlapján az FTC. A német klub közleménye szerint a magyar védő 2027. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

 

Németh Diána a Pomáz ICO SE-ben kezdett futballozni, 2017-ben csatlakozott a Ferencvároshoz, a fiókcsapat Soroksárban is csiszolta tudását, majd 2021 nyarán visszatért az FTC-Telekomhoz, amelyben 2022. január 21-én aláírhatta élete első profi szerződését. Németh és a Ferencváros megállapodása ezen a nyáron járt volna le, de új klubja kivásárolta a szerződéséből – írja a fradi.hu.

Váratlanul ért, amikor a menedzserem megkeresett, hogy lenne ez a lehetőség a Wolfsburgnál, hiszen erről álmodni sem mertem. Egy topcsapat, jelenleg is a világranglista elején áll. Kértem néhány perc gondolkodási időt, hogy meg tudjam emészteni a hallottakat, és utána igent mondtam. Ez hatalmas lehetőség számomra, amire nem lehetett nemet mondani, hiszen egy ilyen csapat volt az álmom. Nagyon kedves fogadtatásban volt részem. A klubigazgató is nagyon szívélyes volt, eddig minden nagyon pozitív. Fotózáson veszek részt, utána pedig az első edzésen az új csapattal. Nagyon hálás vagyok a Fradinak, hogy már egész fiatalon lehetőséget kaptam, hogy bemutatkozzak a felnőttcsapatban, sokat segített a fejlődésemben. Mindenben támogattak, a klub olyan volt nekem, mint egy nagy család.

Németh Diána a zöld-fehérek színeiben a magyar élvonalban 58 tétmérkőzésen lépett pályára, háromszor lett bajnok. 

A Wolfsburg 2013-ban és 2014-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját – mindkét diadalnak részese volt a klubot 2009 és 2021 között erősítő Jakabfi Zsanett –, hétszeres német bajnok és tízszeres Német Kupa-győztes. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik