Freiburg: „Furcsa volt, ilyenben még nem volt részem” – a sportigazgató Szalai Attila átigazolásáról

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.21. 19:04
Szalai Attila búcsút intett a Hoffenheimnek, a kérdés, mennyi időre (Fotó: Getty Images)
Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója a Kicker német szaklapnak felidézte, milyen furcsa körülmények között került sor szombaton a magyar válogatott labdarúgó, Szalai Attila kölcsönszerződésének aláírására.

 

Mint ismert, Szalai Attila a két csapat szombati bajnoki mérkőzését végigülte a Hoffenheim kispadján, majd a 3–2-es freiburgi győzelemmel záruló meccs után – az idény végéig szóló kölcsönszerződés értelmében – az egyik klub kötelékéből átkerült a másikéba.

„Furcsa szituáció volt, ilyenben még nem volt részem – idézte fel a szerződés megkötésének körülményeit Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója a Kickernek. – Attila még a Hoffenheim szerelésében volt, amikor az irodámban aláírta a szerződését, majd öt perccel később már a miénkben feszített a fotók és a bejelentését kísérő videointerjú elkészítésekor… Mondtam neki, hogy ne helyezzen magára súlyos terhet, hiszen nem az első hét alapján dől el, sikerül-e az idényét pozitív értelemben emlékezetessé tennie.”

Hartenbach egyúttal köszönetet mondott a Hoffenheimnek, amiért partner volt az ügylet gyors lebonyolításában, hiszen csapata Philipp Lienhart sérülése miatt kényszerhelyzetben volt, jelentősen megfogyatkozott a védői száma.

A Kicker idézi Alexander Rosent, a Hoffenheim sportigazgatóját is, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Szalai egyelőre nem tudott gyökeret ereszteni az őt nyáron szerződtető klubban, de bízik a változásban.

„Azért is döntöttünk a kölcsönadása mellett, hogy nyáron, a számára remélhetőleg sikeresen alakuló Európa-bajnokság után mindent elölről kezdhessünk. Attilának remek adottságai vannak, mindene megvan ahhoz, hogy jó középső védő legyen a Bundesligában. A személyisége is magával ragadó, tapasztaltuk, hogy még akkor is igazi csapatemberként viselkedik, amikor szemszögéből messze nem ideálisan alakulnak az események.”

Szalai vasárnap már a freiburgiakkal edzett, majd a hétfői szabadnap után kedden újult erővel veti magát a munkába; a Kicker szerint szinte biztos, hogy szombaton, a Werder Bremen elleni bajnokin megadatik számára a lehetőség a bemutatkozásra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik