Liverpool: Bayern, Chelsea, Newcastle – Szoboszlai nyári programja

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 10:47
null
Szoboszlai jó emlékekkel készülhet a Bayern elleni felkészülési meccsre: a bajorokkal szemben 3–1-re megnyert májusi bajnokin 11-esből gólt szerzett az RB Leipzigben – az volt az utolsó találata a német élvonalban, mielőtt öt évre aláírt volna a Liverpoolhoz (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominik csapata, az angol Premier League-ben szereplő FC Liverpool a napokban közzétette a nyári felkészülési programját, ami mellett a „vörösök” nyári bajnoki ellenfeleit is kigyűjtöttük.

 

 

Szoboszlai Dominik vasárnap a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy legkésőbb július 10-től kezdi meg a nyári felkészülést a Liverpoollal. Az angol klub által a napokban közzétett felkészülési terv szerint Jürgen Klopp menedzser csapata az első nyári edzőmeccsét Németországban, a másodosztályú Karlsruhéval vívja július 19-én, majd öt nap múlva, szintén idegenben, az ugyancsak német másodosztályú Greuther Fürth elleni mérkőzés következik. Ezután szingapúri túra következik, melynek első állomásaként az angol másodosztályba tavasszal kieső Leicester City, aztán a német bajnok Bayern München lesz az ellenfél.

A Liverpool a Premier League-et a Chelsea elleni idegenbeli meccsel kezdi augusztus 13-án (Szoboszlai rögtön a nyitányon találkozhat a Lipcséből ugyancsak nyáron távozó, a Chelsea-hez igazoló Christopher Nkunkuval), hazai pályán, vagyis az Anfielden pedig augusztus 19-én, a Bournemouth elleni mérkőzésen mutatkozhat be Szoboszlai a „vörösök” szurkolóinak. A cseppet sem unalmas nyári program augusztus 26-án a Newcastle elleni idegenbeli meccsel fejeződik be – ez azért lehet pikáns a középpályás számára, mert köztudott, hogy a „szarkák” kiszemeltjei között is szerepelt a neve.

Liverpooli városi derbin először az október 28-i hétvégén játszhat Szoboszlai, akkor fogadják majd az Evertont. Barátjával, a korábbi salzburgi csapattárssal, Erling Haalanddal a november 25-i, Manchester City–Liverpool mérkőzésen találkozhat először a pályán, decemberben pedig olyan „csemegék” várnak Szoboszlaira, mint a Manchester United (december 16-i hétvége) és az Arsenal (december 23.) elleni hazai rangadók.

A LIVERPOOL NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Július 19., 19.30: Karlsruhe (német II.)–Liverpool
Július 24., 14.00: Gruther Fürth (német II.)–Liverpool – zárt kapus
Július 30., 11.00 (Szingapúr, Nemzeti Stadion): Liverpool–Leicester City (angol II.)
Augusztus 2., 13.30 (Szingapúr, Nemzeti Stadion): Liverpool–Bayern München (német I.)

A LIVERPOOL AUGUSZTUSI, BAJNOKI PROGRAMJA
Augusztus 13., 17.30:
Chelsea–Liverpool
Augusztus 19., 16.00:
Liverpool–Bournemouth
Augusztus 26., 16.00:
Newcastle United–Liverpool
A Premier League 2023–2024-es idényének sorsolása itt tekinthető meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik