Légiósok: Szoboszlai után újabb magyar válogatott játszhat a Premier League-ben

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 14:44
null
Szoboszlai Dominik után Bolla Bendegúz is a Premier League-ben játszhat a következő idényben (Fotó: Szabó Miklós)
A Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan a székesfehérvári Főnix Gold FC-nél nevelkedő Bolla Bendegúz is az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) folyathatja pályafutását, miután a játékjoga a Wolverhamptonnál van, s lejárt a kölcsönszerződése a svájci Grasshoppersnél.

 

Bolla Bendegúz a Főnix Gold után az MTK Budapest, a Fehérvár, a BFC Siófok és a Zalaegerszeg játékosa is volt, majd a Fejér vármegyeiektől vette meg 2021 nyarán az angol élvonalbeli Wolverhampton Wanderers.

A 11-szeres magyar válogatott jobb oldali (szárny)védő az elmúlt két idényt a svájci élvonalbeli Grasshoppersnél töltötte, s 66 mérkőzésen hat gólig és hét gólpasszig jutott.

Az évek óta Angliában élő magyar újságíró, Bocsák Bence Twitter-oldalán arról számolt be, hogy Bolla Bendegúz kész visszatérni a Wolverhamptonhoz.



A magyar válogatott játékos egyébként Instagram-oldalán bemutatkozásában az eddigi Grasshopperst eltávolította és a Wolverhampton játékosaként azonosítja magát, amely egyébként is birtokolja a játékjogát.

 

Bolla Svájcból való távozását támasztja alá a bluewin.ch, a svájci lap átigazolási gyűjtőjében ugyanis szintén a Grasshoppers távozói közé sorolja.

Bolla még május elején nyilatkozta, hogy volt egy-két megkeresése és az is benne van a pakliban, hogy a felkészülést a Wolverhamptonnál kezdi, s hangsúlyozta, hogy szeretne szintet lépni, ugyanakkor megjegyezte, akkor sem lesz elkeseredve, ha a következő idényt is kölcsönben tölti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik