Légiósok: a Sepsi felbontotta Tamás Márk szerződését – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 17:09
null
Tamás Márk székelyföldi kalandja véget ért (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) érdekelt Sepsi OSK a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott magyar belső védőjével, Tamás Márkkal.

A 29 éves, egyszeres magyar válogatott játékos minden sorozatot figyelembe véve 23 tétmeccsen lépett pályára a sepsiszentgyörgyi együttesben, ez idő alatt egy gól, illetve egy gólpassz volt a mérlege.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tamás Márkot az Európa-konferencialigában érdekelt azeri csapat, a Neftci Baki szeretné szerződtetni. Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa korábban még azt nyilatkozta a román sajtóban, hogy az azeriek százezer eurós ajánlata „nevetséges” volt, ennek tükrében némileg meglepő, hogy a Sepsi gyakorlatilag ingyen engedi el a román élvonal első fordulójának válogatottjába beválasztott labdarúgót.

A Neftci vezetőedzője, a korábbi 77-szeres román válogatott csatár, Adrian Mutu már a csapatában tudhatja Yuri Matiast, a brazil védő 400 ezer euróért (körülbelül 150 millió forintért) került a klubhoz kedden a kolozsvári CFR-től. A hírek szerint a Neftcinél azzal a céllal vágnak neki az augusztus 4-én rajtoló bajnokságnak, hogy utolérjék a Qarabagot. Ez pedig kemény diónak ígérkezik, hiszen az előző tíz idényből kilencet a Qarabag húzott be: a 2020–2021-es idényben épp a Neftci végzett az élen. Tamás Márk először 2020 februárjában állt légiósnak, akkor Diósgyőrből szerződött a lengyel első ligás Slask Wroclawhoz, majd két és fél év után távozott a Sepsihez – szinte biztosra vehető, hogy a következő állomáshelye Azerbajdzsán lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik