Légiósok: Ádám Martinék a mumusuk elleni iksszel léptek közelebb a bajnoki címhez

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 10:00
null
Ádám Martin a keddi mérkőzésen (Fotó: Twitter)
Ádám Martin csapata, az Ulszan Hyundai 1–1-es döntetlent játszott a Pohang Steelers vendégeként magyar idő szerint kedd délelőtt, így egyelőre nem dőlt el az idei dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (K League 1) aranyérmének sorsa. Az ulszani csapat a legutóbbi három idényben rendre ezüstérmes volt, a bajnoki címet 17 év után hódíthatja el – és mivel tekintélyes az előnye, alighanem csak idő kérdése az aranyünnep.

 

Az előző fordulóban aratott különleges győzelem – Ádám Martin a 90. perc utáni duplájával fordította meg az állást a nagy rivális Csonbuk Motors ellen (2–1) – megteremtette a lehetőséget, hogy az Ulszan két fordulóval a zárás előtt elhódítsa a régen várt bajnoki címet.

A keddi keleti parti derbin lett volna miért törleszteni, hiszen a közelmúltban a Pohang Steelers kétszer is az utolsó fordulóban taszította le az első helyről az Ulszant: 2013-ban a sérülések miatti hosszabbításban esett góllal (1–0) kaparintotta meg előle a bajnoki címet, 2019-ben pedig a Csonbuk előtt nyitotta meg az aranyutat 4–1-es győzelmével.

A 40. percben, egy jobb oldali beadást követően a grúz Valeri Kazaisvili szép kapáslövéssel meg is szerezte a vezetést a vendégeknek, az előny sokáig kitartott, ám a 80. percben Li Ho Dzse fejjel egyenlített – az 1–1-es végeredmény azt jelenti, hogy az Ulszannak még várnia kell az aranyünnepre.

Ádám Martin tagja volt az Ulszan kezdőcsapatának, a 66. percben lecserélték. Góllal most nem, de egy sárga lappal bekerült a meccs jegyzőkönyvébe – az 59. percben a hazaiak brazil légiósa, Wanderson visszahúzásáért figyelmeztették.

Érdekesség, hogy az ulszani csapat vezetőedzője, a 136-szoros dél-koreai válogatott Hong Mjung Bo hazai profi karrierjét a Pohangban töltötte.

Az ulszaniak előnye hatpontnyi a legutóbbi öt bajnokságot megnyerő, sorozatával dél-koreai rekorder Csonbuk előtt, amely magyar idő szerint kedd kora délután 1–0-ra legyőzte a Kangvont. A címvédő egyetlen esélye, hogy a hátralévő két fordulóban hibátlan marad, miközben Ádámék elveszítik a maradék két meccsüket. (Azonos pontszám esetén a több szerzett gól, majd a gólkülönbség dönt.)

Ádám Martinék vasárnap a Kangvon ellen játsszák a következő mérkőzésüket, idegenben, magyar idő szerint reggel hét órai kezdéssel. Ha pontot szereznek, biztosan bajnokok.

K LEAGUE 1
36. FORDULÓ
Pohang Steelers–Ulszan Hyundai 1–1
(Li Ho Dzse 80., ill. Kazaisvili 40.)
Csonbuk Motors–Kangvon FC 1–0 (Ku Dzsa Rjong 25.)
Az élcsoport: 1. Ulszan Hyundai 73 pont (54–30), 2. Csonbuk Motors 67 (52–34), 3. Pohang Steelers 56, 4. Incson 53, 5. Csedzsu 49, 6. Kangvon 49

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik