Légiósok: Okozzunk csak fejfájást a szövetségi kapitánynak – Priskin

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2017.02.27. 11:06
null
Priskin azon van, hogy a folytatásban is ilyen formában tudjon teljesíteni (Fotó: Slovan Bratislava)
A pozsonyi Slovanban a hétvégén három gólt szerző Priskin Tamás szerint képesek lehetünk a bravúrra Portugália ellen, hozzátéve azt, hogy ő örülne annak a legjobban, ha a válogatottnál szóba jöhető összes támadó minden héten triplázna.

 

Mint korábban megírtuk, a Slovan Bratislava a triplázó Priskin Tamás vezérletével 4–3-ra legyőzte a címvédő Trencínt (Trencsén) a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A magyar támadó a következőképpen emlékezett vissza góljaira:

„Az első szöglet után született: beadták balról, a röviden belecsúsztattam, a labda átrepült a hosszúba. Miután arról beszélgettünk, rögzített játékhelyzetekből mostanában nem vagyunk sikeresek, különösen örültem ennek a gólnak. A második is fejes volt. Bal oldali akció végén jobbal adtak be, csak bele kellett tennem a homlokom a kapus és a védő között érkező labdába. A harmadik volt a legfontosabb és nekem a legszebb is. A jobb szélen futott az akció, a beadás eljött a rövid saroknál harcoló páros között, és bevillant: átvegyem vagy lőjek egyből? Szerencsére jól döntöttem, lekezeltem a labdát, és mielőtt kivetődött volna a kapus, elrúgtam felette, s a lécet is érintve jutott a kapuba” – mondta Priskin Tamás a Nemzeti Sportnak.

Közeleg a portugálok elleni világbajnoki selejtező, a szurkolókat egyre inkább érdekli, milyen formában vannak a válogatott játékosok, így Priskin három góljáról érkező hírek különösen jókor jönnek.

„Azért addig még van idő, természetesen azon vagyok, hogy a folytatásban is ilyen formában tudjak teljesíteni. Sokat gondolok persze a lisszaboni mérkőzésre, a többiekkel napi kapcsolatban vagyunk, sokszor kerül szóba az a selejtező, és úgy vagyunk vele, ha az Európa-bajnokságon meg tudtuk mutatni, mire vagyunk képesek, miért ne hihetnénk önmagunkban most is. Képesek vagyunk bravúrra.”

A válogatottban hatvan mérkőzésen tizenhét gólt szerző támadó nem foglalkozik azzal, hogy a hétvégi mesterhármasa befolyásolja-e a nemzeti csapatban elfoglalt pozícióját, inkább a játékra koncentrál.

„Azért vagyok Pozsonyban, hogy futballozzak, minél többet, remélem, gólokkal tudom felhívni magamra a figyelmet, és a teljesítmény alapján helyem van a keretben. De eszembe sem jutott olyasmi, hogy akkor most nekem kellene játszanom, dehogyis! A magyar válogatottban első és legfontosabb a csapat sikere, minden más mellékes! Természetes, hogy játszani akarok, ahogyan mindenki más is, és minden tőlem telhetőt meg is teszek azért, hogy megkapjam a bizalmat, és éljek vele. De ha más van a pályán, az a dolgom, hogy őt segítsem. Én ezt így gondolom. A döntés a kapitány dolga. Én annak örülnék a legjobban, ha a szóba jöhető összes támadó minden héten triplázna, okozzunk csak fejfájást a szövetségi kapitánynak, szerintem ő sem bánná” – zárta gondolatait a Slovan Bratislava futballistája.

A PRISKIN TAMÁSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT – AMELYBEN A HÉTVÉGI BAJNOKIRÓL ÉS A PORTUGÁLOK ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL RÉSZLETESEN BESZÉL – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik