Ligue 1: kulcsfontosságú részlet Lang Ádám átigazolása ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.06. 18:24
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dijon is megerősítette, hogy szerződtette a Videoton magyar válogatott középhátvédjét, Lang Ádámot. A klub a hivatalos honlapján kiadott közleményben egy eddig nem ismert részletet is nyilvánosságra hozott az átigazolás kapcsán.

A Nemzeti Sport Online elsőként számolt be róla, hogy a 23 esztendős belső védő átigazolása ügyében a Videoton és a Dijon FCO megegyezett egymással, ám fent állt annak a veszélye, hogy a francia klub túl későn fogott hozzá a megállapodás hivatalos regisztrálásához.A Nemzeti Sport Online elsőként számolt be róla, hogy a 23 esztendős belső védő átigazolása ügyében a Videoton és a Dijon FCO megegyezett egymással, ám fent állt annak a veszélye, hogy a francia klub túl későn fogott hozzá a megállapodás hivatalos regisztrálásához.

Hétfőn a székesfehérvári klub bejelentette, hogy a FIFA engedélyezte az átigazolást, ennek értelmében Lang Ádám Franciaországban folytatja pályafutását.

A Dijon kedden arról számolt be, hogy a magyar válogatott középhátvéd klubváltását az átigazolási időszak utolsó két percében sikerült véglegesíteni.

„Ádám kőkemény játékos, aki a magassága ellenére nagyon gyors és mozgékony” – mondta Sébastien Larcier, a Dijon játékosmegfigyelői hálózatának egyik tagja.

Olivier Delcourt elnök hozzátette, a nyáron elsődleges céljaik között szerepelt egy belső védő szerződtetése, ezért különösen elégedettek, hogy időben pontot tudtak tenni Lang ügyének végére.

A 15-szörös válogatott futballista a Feröer elleni világbajnoki selejtező után csatlakozik a Dijonhoz, amely három fordulót követően három ponttal a 15. helyen áll a Ligue 1-ben. A csapat az előző körben hazai pályán 4–2-re megverte a Lyont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik