NS: Sándor benyomásai; Szilágyi aranya; cél a Wembley - kedd

Vágólapra másolva!
2013.02.11. 23:52
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

A világ legegyszerűbb dolga a kézilabda, amint egy csapat eljut odáig, hogy nem nagyon kap gólt. A Győri Audi ETO KC a lassan megszokottá váló mesés védekezéssel legyőzte a középdöntőben a dán Randers csapatát is, és továbbra is százszázalékos a Bajnokok Ligájában!
A világ legegyszerűbb dolga a kézilabda, amint egy csapat eljut odáig, hogy nem nagyon kap gólt. A Győri Audi ETO KC a lassan megszokottá váló mesés védekezéssel legyőzte a középdöntőben a dán Randers csapatát is, és továbbra is százszázalékos a Bajnokok Ligájában!

Kedden a Valencia–PSG és a Celtic–Juventus összecsapással elkezdődik a Bajnokok Ligája kieséses szakasza, amely az idén is számtalan izgalmat tartogat, ráadásul több, ősszel hiányzó sztárt is viszontláthatunk. Az út május huszonötödikén a Wembleyben ér véget, és a győztes a trófea mellett több tízmillió euróval gazdagodik. De ki lesz az?

Napfény, tengerpart, pálmafák – így azért ki lehet bírni. Ezekben a napokban nem kevesebb, mint hat NB I-es csapatunk készül Belekben – tréningeznek, felkészülési meccseket játszanak, a köztes időben pedig a szállodákban pihennek. Lássuk, milyen körülmények között teszik, és ki felel azért, hogy errefelé minden gördülékenyen működjék. Jelentjük, működik!

Ha nem is verték végig Horvátországot – konkrétan egy meccset sem nyert meg az Isztria-kupán a Kecskemét –, Horváth Ferenc amondó, akkor kell produkálni, amikor kigyúlnak a fények. Az NB I egyik legkedveltebb trénerének van még néhány hete összerakni az együttesét. De hogyan is?

Sándor Györggyel még veretlen az al-Ittihad, igaz, a magyar középpályás még csak két meccsen szerepelt Szaúd-Arábia legnépszerűbb csapatában. A benyomásai persze így is jók, ám azt sem titkolja, hogy egyedül nem egyszerű boldogulni az arab világban.

A nemzetközi szünet után kedden folytatódnak a bajnokságok, és két héten belül sok minden el is dől. Például az, hogy a válogatott játékosok fele mit csinál február végétől áprilisig...

Több kulcsjátékosa nélkül utazott el Gravelines-be a Szolnok, amely kedd este a francia rivális otthonában lép parkettre. Akkor is a mérkőzés toronymagas favoritja lenne a házigazda, ha Ernests Kalve és Rashad Bell is Nenad Asceric rendelkezésére állna, ám az edző úgy véli, az előjelek ellenére fegyelmezett játékkal akár meglepetést is okozhat az Olaj. Mire alapozza ezt?

A schladmingiak nem kispályáznak. Azaz szó szerint véve nagyon is. A világbajnokság szervezői nevetségesen apró területre zsúfoltak össze mindent, amire szükség van az esemény lebonyolításához, és minden annyira olajozottan működik, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Szilágyi Áron egyéniben szerzett bronzát csapatban aranyra fényesítette Gáll Csabával és Iliász Nikolásszal a madridi kardvilágkupán, így először állhatott kétszer a dobogóra. Talán arra is megtaláltuk vele a választ, minek köszönhető az áttörés.

Ha kedd, akkor Köztér! Hogyan lesz egy „antifutball-szerető" magyar lányból Barca-mániás barcelonai lakos? Elégedettek-e olvasóink a fogadásicsalás-ügy állásával, és egyetért-e a konklúzióval szakírónk? Minderről az első születésnapját ünneplő rovatunkban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik