Az Anzsi edzője fegyelemre inti Dzsudzsákot

Vágólapra másolva!
2011.07.03. 08:06
null
Gadzsi Gadzsijev elvárja Dzsudzsáktól, hogy visszazárjon, ha Roberto Carlos támadásba lendül (Fotó: Imago)
Azt mondják róla, amennyire intelligens, olyannyira visszafogott. Hihetetlen népszerűségnek örvend Oroszországban, gyakran hívják televíziós show-műsorokba, s noha felkészültsége alapján a legbonyolultabb vetélkedőben is megállná a helyét, rendszerint a labdarúgásról faggatják. Gadzsi Gadzsijev nevét egy ideje Magyarországon is megtanulták: az Anzsi Mahacskala együttesénél a 65 esztendős orosz szakember lett Dzsudzsák Balázs trénere. A vezetőedző a Nemzeti Sportnak exkluzív interjút adott – a beszélgetést természetesen a legfontosabb kérdéssel kezdtük.

– Miért éppen Dzsudzsák Balázs?
– Ne mondja, hogy ezt éppen önnek kell elmagyaráznom! – reagált Gadzsi Gadzsijev a Nemzeti Sportnak. – Szerintem önök Magyarországon pontosan tisztában vannak Balázs képességeivel, gyors, kreatív, tehetséges, na és az a bal láb... Nem is kérdés, személyében a jelenlegi legjobb magyar futballistát szerződtettük. Márpedig ha valaki egy ország legjobbja, legyen bármiről is szó, az már jelentős elismerés. Nem kevés pénzt fizetett érte a klub, de állítom, az üzlet így is kamatozik számunkra.

Új edzője szerint Dzsudzsák Európa egyik
legjobb balszélsője (Fotó: Németh Ferenc)
Új edzője szerint Dzsudzsák Európa egyik legjobb balszélsője (Fotó: Németh Ferenc)

– A kérdés már csak az, hol kamatoztatják a bal lábát.
– Ó, emiatt ne aggódjon! A fejemben pontosan megvan már Dzsudzsák Balázs helye. Sejtem, hogy hol érzi magát a legjobban a pályán, mielőtt megvettük, számtalan DVD-t néztem végig a meccseiről. De az edzéseken azért kipróbálunk ezt-azt.

– Csak azt ne mondja, hogy balhátvédnek szánja!
– Ugyan már! Ilyen kvalitású játékost a védelembe állítani? Ráadásul hadd emlékeztessem, Roberto Carlos személyében van egy kiváló balhátvédünk.

– Megférnek egymás mellett?
– Szemernyi kétségem sincs efelől. Intelligens labdarúgókról van szó, reményeim szerint hamar kiismerik egymás játékát. Ha Roberto jön előre, akkor Balázsnak kell hátrébb maradnia, ha pedig Balázs száguldozik a bal szélen, brazil védőnknek nem szabad elmozdulnia a helyéről. Nálam mindenkinek megvan a pontos feladata – akár egy hadseregben, a pályán is mindenkinek tudnia kell, mikor mit tehet meg. E tekintetben biztos, hogy szigorúbb vagyok az átlagnál.

– Mi lesz az első, amire felhívja Dzsudzsák Balázs figyelmét?
– Ahogy mondtam, a fegyelemre. Nincs pardon, a szabályokat mindenkinek be kell tartania. De a játékban nem szeretnék gátat szabni neki, tisztában vagyok vele, a kellő kreativitás megvan benne, csak hagyni kell őt kibontakozni.

– Nyilvánvalóan tud róla, hogy a magyar középpályást többek között a Liverpoollal, az Atlético Madriddal, a Juventusszal és az Arsenallal is összeboronálták. Mit gondol, végül miért önöknél kötött ki?
– Jó kérdés. Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, Balázs is meglátta az Anzsiban rejlő lehetőségeket. Tisztában vagyok vele, hogy manapság mindenki csak legyint a klub neve hallatán, de láthatja: Dzsudzsák Balázs személyében Európa egyik legjobb bal oldali középpályása választott minket. Egyet ígérhetek, az építkezést nem fejeztük itt be, meglátja, hamarosan nagy csapat lesz az Anzsi.

HA AZ ANZSI VEZETŐEDZŐJÉNEK CÉLJAIRA ÉS TOVÁBBI INTELMEIRE IS KÍVÁNCSI, KERESSE A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik