H. Á. 2021.11.22 11:31 Frissítve: 2021.11.22 11:39

Vasas: az anyaegyesület átadja a Fáy utcai létesítményt a labdarúgóknak

A közeljövőben hivatalosan átveszi a Fáy utcai sportcentrum kilenchektáros labdarúgórészlegét a Vasas Futball Club Kft. a Vasas SC-től – adta hírül az MTI.

 

Markovits László klubelnök a vasassc.hu-nak elmondta, az anyaegyesület részéről büszkék arra, hogy vagyonkezelőként folyamatosan tudták fejleszteni a Fáy utcai létesítményt, így az elmúlt másfél évtizedben a salakos pályáktól és a romos épületektől eljutottak a modern körülményekig. Jelezte, fontos mérföldkő volt 2008-ban a labdarúgó-edzőcentrum átadása, amelynek alapkövét még maga Illovszky Rudolf tette le. A legkiemelkedőbb pillanatként pedig az új stadion 2019-es felavatását említette.

Az átadás-átvételi folyamat már elindult, a Vasas SC vagyonkezelői felelőssége pedig ezután a Fáy utca és a Béke út sarkára eső, több mint háromhektáros részre terjed majd ki.

„Itt szeretnénk tovább fejleszteni a sportágaink infrastruktúráját, így például prioritás további kézilabdás edzőfelületek kialakítása, egy végleges birkózóterem megépítése és szeretnénk egy uszodával kiszolgálni a vízilabda- és úszószakosztályunkat” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy már elkészült egy „nagyon komoly beépítési program”, amely megalapozhatja a jövőben a Vasas-város megépülését is.

„Ez már sokkal részletesebb és jóval kidolgozottabb egy koncepciótervnél, hiszen az állami sportvezetéssel és a döntéshozókkal való egyeztetések után erre szeretnénk alapozni a közeljövőben a tervezési közbeszerzés kiírását. Addig is kerületi szinten haladunk az előkészületekkel, jelenleg is folyamatban van a Kerületi Építési Szabályzat módosítása az önkormányzat teljes támogatásával, már a konkrét fejlesztési elképzeléseinkhez igazodva” – fogalmazott Markovits László.

Az elnök azt is elmondta, nyitottan álltak a Vasas FC új tulajdonosai körének igényéhez, valamint ahhoz az érveléshez, hogy a terület használóiként hatékonyabban és koncentráltabban tudják majd fenntartani és fejleszteni a Fáy utcai labdarúgó-infrastruktúrát.

„Nekünk pedig az új felállás lehetőséget ad arra, hogy az energiánkat még jobban a saját sportágaink fejlesztéseire fordítsuk, nemcsak a Fáy utca, hanem Pasarét, a Folyondár, a Vasas Jégcentrum, vagy éppen a Normafa Síház kapcsán is” – jelentette ki a Vasas SC elnöke.

(MTI)

2022.01.07 16:08:37

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Rutinos távozók, fiatal érkező a III. Kerületnél, kapuscsere a Szparinál. Kövesse nyomon a legfrissebb változásokat!

2021.12.11 10:18:30

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Budaörsöt megverő Kecskemét a dobogó alsó fokán • Kieső helyen telel a Budafok • A Csaba nyerte a délkeleti derbit • A Pécs a Haladást győzte le.

2021.12.11 23:44:55

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

A kiesés ellen harcoló vendégek bravúrgyőzelmet arattak az élmezőnyben tanyázó Szeged otthonában.

2021.12.12 00:57:10

Labdarúgó NB II PUM ANDRÁS

Öt nyeretlen meccs után győztek a baranyaiak, így a Hali lecsúszott a dobogóról.

2021.12.12 01:04:29

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Remekül kezdett a bakonyi csapat az éllovas ellen, de a második félidő már a fővárosi piros-kékeké volt.