NB III: a Budaörs vereséggel lett a Duna-csoport győztese

Vágólapra másolva!
2013.05.19. 21:24
Hosszú éveken át az NB II Nyugati csoportjában szerepelt a Budaörsi SC csapata, de az előző idényben az utolsó helyen végzett, így búcsúzni kényszerült a másodosztálytól. Nyáron az NB III Duna-csoportjának megnyerését tűzték ki célul a budaörsi vezetők és az ESMTK mai döntetlenjének köszönhetően eldőlt, hogy a Budaörs lett a Duna-csoport idei bajnoka!

Érdekesség, hogy a 28. fordulóban a Pest megyeiek hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedtek a Diósdtól, de mivel az ESMTK nem tudta legyőzni a Videoton II-t (11 lett a találkozó végeredménye), a Budaörs lett a bajnok, mivel előnye két fordulóval a bajnokság zárása előtt hét pont maradt az üldöző erzsébetiekkel szemben. Ez persze idén nem jelent automatikus feljutást, a budaörsieknek az NB II Nyugaticsoportjának 6. helyezettjével kell osztályozót játszaniuk az NB II-be jutásért. TABELLA »1 lett a találkozó végeredménye), a Budaörs lett a bajnok, mivel előnye két fordulóval a bajnokság zárása előtt hét pont maradt az üldöző erzsébetiekkel szemben. Ez persze idén nem jelent automatikus feljutást, a budaörsieknek az NB II Nyugaticsoportjának 6. helyezettjével kell osztályozót játszaniuk az NB II-be jutásért. TABELLA »


A Tisza-csoportban is bajnokot avattak már, két fordulóval a zárás előtt a Várda SE kilencpontos előnnyel rendelkezik az üldöző Nyírbátor, Tiszaújváros páros előtt. A kisvárdaiak tavaly is megnyerték csoportjukat, de akkor nem igényeltek licencet, most azonban igen, így ez nem lehet akadálya az esetleges NB II-es szereplésüknek. Az osztályozó annál inkább… TABELLA »


Az Alföld-csoportban nem ennyire egyértelmű a helyzet. Mai, Hódmezővásárhely elleni győzelmével a télen alaposan megerősített Soroksár átvette a vezetést a tabellán, mivel ugyanebben a fordulóban a Dunaharaszti csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Tököl vendégeként. Egy hét múlva Dunaharaszti–Soroksár „bajnoki döntőt” rendeznek, ez a mérkőzés minden bizonnyal eldönti, hogy ki lesz a bajnok! TABELLA »


A Dráva-csoportban is óriási a versenyfutás a bajnoki címért, itt a 61 pontos Szekszárdot a 60 pontos Dunaújváros-Pálhalma követi. Mindkét csapat szeretne feljutni, kettejük párharcát pedig a tabellán jelenleg harmadik helyen álló, de a bajnoki címről már lecsúszó Nagyatád döntheti el, hiszen még mindkét csapat megmérkőzik a nagyatádiakkal. TABELLA »


A Mátra-csoportot idén az FC Hatvan együttese szinte végig vezette, egyelőre mégsem tekinthető bajnoknak, hiszen előnye csak két pont a Felsőtárkánnyal szemben. A Hatvan még az osztályozóért küzdő Maglóddal, illetve a Tápiószecsővel játszik és valószínűleg mindkét meccset hoznia kell a bajnoki címhez, hiszen a tárkányiak sorsolása jóval kedvezőbbnek tűnik. Elméletileg befuthat még a REAC is, de Mátyus János együttesének sikeréhez a riválisok botlásai kellenek. TABELLA »


A Bakony-csoportban az 52 pontos Dorogi FC-t az egyaránt 50 ponttal rendelkező Andráshida és Mosonmagyaróvár követi. A sorsolás a dorogiak elsőségét vetíti elő, hiszen a 7. helyen álló Sárvár és a 11. Nagykanizsa ellen lépnek pályára a hátralévő fordulókban, ezzel azonban nem mennek sokra, hiszen (még?) nem jutottak NB II-es licenchez. A Mosonmagyaróvár azonban igen, jelenleg ők a legesélyesebbek a licenccel rendelkezők közül arra, hogy osztályozót játsszanak. TABELLA »


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik