nemzetisport.hu 2013.11.16 16:00 Frissítve: 2014.11.26 01:14

NB III: Rudolf Gergely nagy lökést adott az ETO II-nek

A sérüléséből felépült Rudolf Gergely két góllal járult hozzá a Győri ETO második csapatának gólzáporos (4–0) győzelméhez az Újbuda ellen a labdarúgó NB III 14. fordulójának szombati játéknapján. A győriek a második helyen állnak a Nyugati csoportot vezető, szombaton idegenben nyerő Csákvár mögött. A Szeged Germán Tamás mesterhármasa révén idegenbeli győzelemmel erősítette meg második helyét a Középcsoportban, és ugyancsak vendégként nyert a Kazincbarcika, amely átvette a Keleti csoport első helyét a Létavértestől.

 

KELETI CSOPORT. Az eddigi listavezető Létavértes az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Hatvan ellen, a 69. perctől emberelőnyben játszott, mégsem sikerült nyernie: a vendégek egy öngóllal egyenlítettek a hajrában. A Léta botlása kapóra jött a Kazincbarcikának, amely José David fejesével korán vezetést szerzett Tiszaújvárosban, és annak ellenére győzni tudott – olvasható az onlajnok.com tudósításában –, hogy a hazaiak az első félidőben tizenegyest rúghattak (Szabó Ádám védett) és a második félidőben is fölényben játszottak. A zsinórban ötször nyerő Cigánd ezúttal nem győzött, csakhogy Putnokon a döntetlen (2–2) sem rossz eredmény. Détári Lajos legénysége, a Felsőtárkány kétgólos hátrányból még egyenlített a REAC ellen, de végül egy pontot sem tudott otthon tartani – Mátyus János csapatának győztes gólját Kollár Zsolt szerezte a 70. percben. A kis Fradi a második félidő derekán még vezetett Jászapátiban, aztán a hajrában két gólt kapott, közben emberhátrányba került, és kikapott. Nem mellesleg: immár hetedik bajnoki mérkőzése maradt három pont nélkül. Tovább tart az Ebes vesszőfutása is: Bücs Zsolt csapata sorozatban negyedszer kapott ki, ezúttal az Eger győzte le.

KÖZÉPCSOPORT. A szombat rangadóján a tíz forduló óta veretlen Rákosmente fogadta a Szegedet: a gól nélküli első félidő után a második elején a szegediek gólzsákja, Germán Tamás gyors egymásutánban fejelt, majd lőtt egy gólt, és ugyanő volt az, aki a hajrában megadta a kegyelemdöfést a hazaiaknak. A Videoton II Lupeta góljával nyert Baján, a Szekszárd és a Bölcske egyaránt hármas győzelmi sorozatot épített.

NYUGATI CSOPORT. A sérülése után a győriek második csapatában regenerálódó Rudolf Gergely jó napot fogott ki: a támadó az első félidő végén és a második elején is lőtt egy gólt, így kulcsszerepet játszott abban, hogy a vele, Dudás Ádámmal és Lazar Sztanisiccsal megerősített győri fiatalok kiüssék az Újbudát. Az éllovas Csákvár Horváth Roland és Varga Zoltán góljával az első negyedórában döntő előnyt szerzett a Tököl ellen, amelyből a hajrában két játékost is kiállított a játékvezető. Múlt heti botlása után újra három ponttal gyarapodott a Csepel: a „Szigeti Veszedelem" sok ziccert elpuskázott a Veszprém ellen, de Szluka János a meccs elején, Juhász László a hajrában betalált, Nagy Zoltán pedig kivédett egy büntetőt – meglett tehát a győzelem. Lendületben maradt a Nagyatád és a Balatonfüred: az előbbi négy forduló óta veretlen, az utóbbi egyhuzamban harmadszor győzött.

<iframe width="640" height="315" src="//www.youtube.com/embed/54AiSNEaJvA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

LABDARÚGÓ NB III, 14. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Ebes–Eger 0–2
Nyírbátor–Hajdúböszörmény 2–2
Létavértes–Hatvan 2–2
Putnok–Cigánd 2–2
Felsőtárkány–REAC 2–3
Tiszaújváros–Kazincbarcika 0–1
Jászapáti–Ferencváros II 3–2
TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Maglód–Monor 2–2
Rákosmente–Szeged 0–3
Orosháza–Bölcske 1–2
Gyula–Szekszárd 1–2
Baja–Videoton II 0–1
TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Tököl–Csákvár 0–2
Nagyatád–Mosonmagyaróvár 3–0
Csepel–Veszprém 2–0
Győri ETO II–Újbuda 4–0
Balatonfüred–Diósd 4–0
TABELLA ITT!

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.11 14:24:59

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. Dragóner a Halinál, Szokol és Paku újra a Szparinál. A Sori elveszítette Huszákot.

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.