D. S. B.
2023.01.24 13:55 Frissítve: 2023.01.24 14:24

NB III: 22 évesen visszavonul az U17-es válogatott korábbi csapatkapitánya

Opavszky Balázs korábban a magyar U17-es válogatott csapatkapitánya volt az Európa-bajnokságon, s már 17 évesen bemutatkozhatott a másodosztályban, de az NB I-ig nem jutott el, ezért 22 évesen úgy döntött, befejezi pályafutását és civil életére koncentrál – olvasható jelenlegi klubja, az NB III Nyugati csoportjában ötödik helyen telelő III. kerületi TVE honlapján.

 

Opavszky Balázs az U17-es válogatott csapatkapitánya volt, 22 évesen visszavonult (Fotó: MLSZ)

A pályafutását Vácon kezdő játékos 11 éves korától az MTK-ban pallérozódott és már 17 évesen pályára léphetett az NB II-ben, a III. kerülettel az NB II-be, a Budafokkal pedig az NB I-be is feljutott, de az NB I-ben már nem játszott, emellett pedig az U17-es válogatott csapatkapitánya volt az Európa-bajnokságon.

„Tizenhét évesen bemutatkoztam az NB II-ben, játszottam a Kerületben, feljutottunk, ezek alapján azt gondoltam, hogy ebből nagyon jó karrier is kerekedhet és nagyon magas szintekre is eljuthatok. Az utóbbi két évben elkezdtem az egyetemet, az IBS-re (International Business School – a szerk.) járok, az érdeklődésem kinyílt a nagyvilág felé. Ezzel párhuzamosan azt éreztem, akárhogy próbálok teljesíteni a pályán olyan szinten, amit magamtól elvárok, nem tudok. Sok mindent megpróbáltam, hogy sikerüljön, de eljutottam oda, hogy belássam: ebből nem lesz az a pályafutás, amit szerettem volna magamnak, és az NB I-be sem fogok eljutni. Azt vallom, hogy az élsportot szenvedély nélkül nem érdemes csinálni és nekem az élsport iránti szenvedélyem eltűnt az utóbbi időszakban. Az álprofizmus pedig távol áll tőlem, ezért volt szükség arra, hogy most hozzam meg ezt a döntést” – beszélt elhatározásának hátteréről kendőzetlen őszinteséggel és némi önkritikával Opavszky Balázs, hozzátette, tudja, hogy még fiatal, de nem akart kockázatot vállalni.

„Két út lehetne: vagy az említett jó szezonnal összejön minden, vagy nyolc-tíz év múlva is NB II-ben és NB III-ban játszok és egyszer majd úgy fejezem be, hogy visszanézve jól éreztem magam, de nem jutottam előrébb a karrieremben vagy az életemben. Ezt nem akartam vállalni” – jegyezte meg Opavszky Balázs.

2023.02.05 00:36:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Még csak másodszor nyert idegenben a baranyai együttes ebben a bajnokságban.

2023.02.05 00:29:55

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A vasiak Csernik duplájára építve 3–1-es sikert arattak az ETO otthonában.

2023.02.03 12:26:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az egykori bányászvárosban is győztek, így már tíz forduló óta veretlenek a fővárosi kék-fehérek.

2023.02.03 12:26:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem zárta le a meccset az Előre, amelynek így be kellett érnie a döntetlennel.