F. B. 2021.06.22 12:08 Frissítve: 2021.06.22 12:43

NB II: visszatért Szentlőrincre a korábbi NB I-es védő

Rutinos belső védőt szerződtetett az NB II-es Szentlőrinc labdarúgócsapata, amely megszerezte a klubnál korábban már megforduló, legutóbb Szolnokon játszó Tamás Lászlót – számolt be róla a klub honlapja.

Visszatért Szentlőrincre a korábbi NB I-es védő, Tamás László (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)


Tamás László régi ismerősként tért vissza Szentlőrincre, ahol annak idején elkezdte felnőtt pályafutását. A PMFC-ben nevelkedett, onnan került Szentlőrincre – az együttesben 2007 és 2012 között 148 alkalommal lépett pályára –, majd egy ausztriai kitérő következett, aztán a Vasas, a Siófok, a Balmazújváros, a Haladás, míg legutóbb a Szolnok játékosa volt.

A 33 éves belső védő a Balmazújváros és a Haladás színeiben 50-szer szerepelt az élvonalban; előbbi csapattal, továbbá a Vasassal feljutott a második vonalból az NB I-be.

Legutóbbi csapatában, a Szolnoki MÁV-ban két évet futballozott. 2019 szeptemberében érkezett a Tisza-partiakhoz; kék-fehér színekben 45 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett.

Szerintem tíz perc alatt megegyeztünk... Csupa szép emlék köt a Szentlőrinchez, az öt év alatt négyszer végeztünk a dobogón, nyertünk két bajnokságot, egyszer ezüst-, egyszer pedig bronzérmesek lettünk – emlékezett vissza a klubhonlapon Tamás László. Tavaly is szóba került, hogy visszajövök, de addigra már megígértem a Szolnoknak, hogy hosszabbítok. Idén azonban eldöntöttük a családdal, hogy közelebb költözünk a szüleimhez, akik Tolna megyében laknak. Motivált vagyok, szeretnék egyénileg jó idényt futni, és bízom benne, hogy a csapat mielőbb kiharcolja a bennmaradást, hogy aztán a továbbiakban felszabadultan, nyugodtan futballozhassunk!”

A Szentlőrinchez kapcsolódó hír még, hogy biztossá vált Dulló Martin távozása, a 27 éves belső védő ismét Csákváron futballozhat a következő idényben.

2021.07.06 10:08:01

Labdarúgó NB II CS. M.

Az NB I-ből a 2020–2021-es idény végén kiesett Budafok a III. Kerültei TVE ellen lép pályára az első fordulóban.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…