NB II: végleg hazatér Olaszországból a fiatal kapus

Vágólapra másolva!
2020.06.30. 19:10
null
Hutvágner Gergely végleg a Siófok játékosa lett (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Siófok hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönszerződés után végleg megszerezte Hutvágner Gergelyt az olasz élvonalbeli Sampdoriától.

A 19 éves kapus – aki szerdán tölti be 20. életévét – 2016 nyarán került ki a Sampdoria utánpótlásához, ahol az U17-es és az U19-es együttes kapuját is védte. Tavaly nyáron kölcsönvette a Siófok Hutvágner Gergelyt, aki alapember lett: a koronavírus miatt félbeszakított 2019–2020-as idényben 21 NB II-es mérkőzésen védett, 25 gólt kapott, 7 találkozón nem tudták bevenni a kapuját.

A Transfermarkt által 100 ezer euróra becsült kapus kivásárlási árát nem hozta nyilvánosságra a Siófok, ahogy azt sem, hogy hány évre kötelezte el magát.

„Nagyon jó idényünk volt a csapattal! Sajnálom, hogy ebből nem lett több, pedig én a feljutást is megálmodtam, de jött ez a vírus és nem sikerült befejezni a bajnokságot. Nem csak a BFC Siófok kapujában volt az első évem, hanem a felnőttek között is. Szerintem az első idényemben a felnőttek között egész jól teljesítettem, de ugyanez elmondható a csapatról is. Nagyon örülök, hogy itt voltam, és itt vagyok, szerintem jobb helyre nem is kerülhettem volna” – mondta Hutvágner Gergely a Siófok Facebook-oldalán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SIÓFOKNÁL
Érkezők: Benke András
(Hévíz – kölcsönből vissza), Csibra Dániel (Hévíz – kölcsönből vissza), Hutvágner Gergely (kölcsön után végleg, Sampdoria – Olaszország), Lapos Máté (Bicske – kölcsönből vissza), Török Dávid (Bicske – kölcsönből vissza)
Távozók: Beliczky Gergő (?), Bora György (Békéscsaba), Csilus Tamás (Haladás), Jánvári Gábor (Nyíregyháza), Kővári Róbert (Paks – kölcsönből vissza), Lorentz Márton (Paks)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik