Döntetlennel zárult a Haladás–ETO nyugati rangadó

PUM ANDRÁSPUM ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.08. 18:50
null
Bosnjakéknak (fehérben) a pécsi győzelem után az ETO ellen most be kellett érniük az egy ponttal (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A labdarúgó NB II 2. fordulójának zöld-fehér rangadóján a Haladás 1–1-es döntetlent játszott az ETO FC Győrrel. A második félidő derekán Csilus fejesével jutott előnyhöz a szombathelyi csapat, a vendégek Kulcsár Kornél tizenegyesével a hosszabbításban egyenlítettek.


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ


SZOMBATHELYI HALADÁS–ETO FC GYŐR 1–1(0–0)
Szombathely,
Haladás Sportkomplexum, 1864 néző.Vezette: Kovács J. Zoltán (Máyer Gábor, Vörös Dániel)
HALADÁS:
Rózsa– Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak– Holdampf, Csilus T., Szekér–Kiss B. (Doktorics, 86.) –Tóth Milán (Hegedűs, 79.), Rácz (Horváth R., 62.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
ETO:
Fadgyas–Kovács K., Csonka, Fodor, Barna–Toma, Vitális, Bagi, Szimcso (Óvári, 73.)–Priskin (Kulcsár K., 73.), Bacsa (Kanalas, 62.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:
Csilus T. (71.), ill. Kulcsár K. (90+2. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Az első félidőben pontatlanul játszottunk, sok volt a rossz passz. A második játékrészre feljavultunk, már jobb volt a kombinatív játékunk, és ez gólt eredményezett.
Klausz László:
– Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Mindkét együttes gólra törően játszott, így igazságos eredmény született. A sors ajándéka a kapott tizenegyes.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy iramban kezdte a mérkőzést a szurkolói által támogatott Haladás. A vasiak megpróbáltak már a meccs elején gólt, gólokat szerezni. A vendégek azonban átvészelték a rohamokat, és néhány veszélyes akciót is vezettek, ám Rózsa pár alkalommal nagyot védett. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A szünet után fokozatosan fölénybe került a Haladás, és a félidő derekára egymás után jöttek a lövések, helyzetek. Érett a hazai gól, amely hamarosan egy szép akció végén meg is született. A vasiak nem álltak le, nem álltak vissza, és mivel a győriek is mentek előre az egyenlítésért, kimondottan élvezetes, izgalmas volt a mérkőzés. A győriek végül egy hosszabbításban értékesített – erősen véleményes, sőt, jogtalannak tűnő – büntetőből egy pontot megmentettek. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek. A lefújás után hatalmas lökdösődés alakult ki, Kulcsár beszólt Kállainak, majd eljátszotta, hogy a szombathelyi védő fellökte. Hirtelen minden pályán lévő futballista ott termett, majd nagy nehezen helyreállt a rend.

92. perc: Tizenegyeshez jutott az ETO, Vitálist rúgták fel – a játékvezető szerint – a tizenhatoson belül. A büntetőt Kulcsár a bal sarokba rúgta, Rózsa rajta volt a labdán, de nem tudott védeni (1–1).

90. perc: Egy bal oldali beadást Toma fejelt a kapu fölé kecsegtető helyzetből.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

Az utóbbi percekben a Győr mindent egy lapra feltéve támad, a hazai térfélen folyik a játék.

86. perc: Csere a Haladásban, Kiss helyett Doktorics érkezett.

Kimondottan jó és élvezetes a meccs. A Hali megy előre a második gólért, az ETO pedig az egyenlítésért támad.

73. perc: Kettős csere a Győrben, Priskin helyett Kulcsár és Szimcso helyett Óvári.

71. perc: GÓÓÓL! Egy bal oldali beadást Tóth Milán fejjel továbbcsúsztatott és a hosszún érkező Csilus szintén fejjel, hat méterről a bal felső sarokba fejelte (1–0).

1864 a hivatalos nézőszám.

68. perc: Horváth Rajmund iramodott meg a bal oldalon, 18 méteres lövését szögletre tolta Fadgyas.

66. perc: Újabb vasi helyzet: Kiss Bence ballal, 21 méterről a léc fölé lőtt.

 

65. perc: Szép szombathelyi támadás végén Bosnjak elé került a labda, a védő gyengébbik, jobb lábával 18 méterről lőtt, de éppen fejen találta Barnát.

62. perc: Csere a Haladásban, Rácz helyett Horváth Rajmund állt be. Az ETO is váltott, Bacsa le, Kanalas be.

A támadójátékot elnézve mindkét csapatba elférne a meccs MLSZ ellenőre, a Tatabánya korábbi remek középcsatára, Plotár Gyula.Na persze nem a mostani Plotár, hanem a fénykorában lévő gólvágó.

54. perc: Sárga lapokban már jól állunk a második félidőben, Tóth Milán kapott figyelmeztetést.

52. perc: Priskin kapott sárga lapot.

51. perc: Az első komoly vendéghelyzet. Szabadrúgás után jobb oldalon Priskin elé került a labda, a csatár 10 méteres lövésé vetődve hárította Rózsa.

50. perc: Bosnjak kapott sárga lapot.

46. perc: Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

Vége az első félidőnek.

45. perc: Holdampfé a második sárga lap.

44. perc: A meccs első sárga lapja, Toma kapta.

42. perc: Ez szép volt! Tóth Milán pörgette fel a labdát Kiss Bencének, a középpályás 19 méteres középre tartó lövését védte Fadgyas.

Láthatóan mindkét csapat alaposan felkészült ellenfeléből, ahogy mondani szokták: nagy taktikai csata folyik a pályán – helyzet, helyzetek nélkül.

Félóra játékon vagyunk túl, a vendégek valamivel aktívabbak, a szombathelyiek meglehetősen pontatlanul játszanak az utóbbi néhány percben.

Mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik korábban ellenfelüket erősítették. Tóth Dávid a Győrben, Kulcsár Kornél és Priskin Tamás Szombathelyen futballozott anno.

27. perc: Bosnjak remekül lőtte balról kapu elé a labdát, de nem csak a győri védők, hanem a hazai támadók előtt is elsuhant a beadás.

 

Eltelt a félidő fele, kiegyenlítetté vált a játék, a kapusoknak semmi dolguk sem akad, mezőnyjáték folyik.

Mindkét csapat edzőt váltott a nyáron, a Haliban Németh Szabolcs, a győrieknél Klausz László irányítja a szakmai munkát.

20. perc: Kiss Bence 19 méteres lövése kevéssel suhant el a jobb sarok mellett.

Noha a Haladás kezdte jobban a meccset és irányította a játékot, az utóbbi percekben az ETO is vezetett néhány veszélyes támadást.

Körülbelül 1500 szurkoló látogatott ki a Rohonci útra.

16. perc: Bagi 18 méterről, kissé jobbról elvégzett szabadrúgását tolt a léc fölé Rózsa.

13. perc: Jobb oldali győri szögletet követően Kovács 10 méteres fejesét védte Rózsa

9. perc: Mocsi kissé röviden fejelte haza a labdát, így Rózsának a tizenhatoson kívülre kifutva kellett tisztáznia Bacsa elől.

Nem csak a szombathelyiek, hanem szurkolóik is alaposan bekezdtek, remek a hangulat a stadionban.

1. perc:a tiszta fehérben futballozó vasiak kezdték a játékot.

 

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a zöld-fehér rangadón a Haladás az ETO-val.

Mindkét csapat 1–0-s győzelemmel kezdte a bajnokságot, a Szombathelyi Haladás Pécsett, Tóth Milán góljával nyert, míg a WKW ETO FC Győr a Rába-partján Bacsa Patrik találatával verte a Tiszakécskét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik