Nem ismétlődött meg a tavalyi rajt: döntetlen Szolnokon

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:50
null
A fehér mezes Szentlőrinc agilisan kezdett a házigazda Szolnok ellen (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában nem ismétlődött meg az előző idény rajtján kialakult eredmény (1–0), a Szolnoki MÁV ezúttal csak 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–SZENTLŐRINC SE 1–1(0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 700néző. Vezette: Németh Ádám (Rózsa Dávid, Bede Tamás)
SZOLNOK: Csáki – Molnár R. (Vólent, 63.), Szekszárdi, Szabó A., Gohér, Lakatos Cs. (Kurdics, 83.) – Tisza K., Berdó (Sipos Z., 77.), Tömösvári – Tóth L. (Lakatos I., a szünetben), Rokszin. Vezetőedző: Csábi József
SZENTLŐRINC: Hajagos – Erdélyi B., Keresztes (Hesz, 89.), Tamás L., Németh M. – Havas, Jancsó – Harsányi (Szinanovics, 68.), Cenaj (Törőcsik P., 57.), Onuigbo (Kiss-Szemán, 57.) – Grumics. Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Sipos Z. (82.), ill.Grumics (80.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Nagyon hasonló mérkőzést játszottunk, mint a tavalyi rajton, ám a Szentlőrinc megmutatta, hogy fejlődött a második NB II-es szezonjára. Nem kezdtünk jól, viszont a második félidőre tudtunk váltani, és a meccs összképét tekintve nem kérdés, melyik volt a jobb csapat. Helyzetek terén fölülmúltuk őket, ám nekik volt egy Miroszlav Grumicsuk – de legalább felálltunk vert helyzetből. Több kell a folytatásban.
Marián Sluka: – Tipikus első fordulós mérkőzésen vagyunk túl, amely óvatos játékot hozott egyéni hibákkal és rossz döntésekkel. Másra nem is számítottam, mert, mint ahogy nálunk, az ellenfélnél is rengeteg az új futballista. Próbálták azt csinálni a fiúk, amit megbeszéltünk, a védekezésre nem is lehet panasz, de támadásban bátortalanok voltunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Megismétlődött a tavalyi rajt a két csapat számára, hiszen az előző idény első fordulójában a Tiszaligetben csapott össze a Szolnok és a Szentlőrinc. Az egygólos mérkőzést a hazaiak nyerték meg, de az akkor még újonc vendégek immár masszívabb együttes benyomását keltik. Agilisabban is kezdett a Baranya megyei csapat, ám egy erőtlen lövést leszámítva nem tudott veszélyeztetni. Fokozatosan vette át a találkozó irányítását a Szolnok, de csupán két helyzetet sikerült kialakítania az első félidőben, gólt nem tudott szerezni.

A szünet után jobb lett az iram, de helyzetet nagyjából bő fél óráig nem láthatott a közönség, ám aztán felpörögtek az események. Mondhatni, a semmiből megszerezte a vezetést a Szentlőrinc Miroszlav Grumics fejes góljával (0–1), két percre rá azonban egyenlített a Tisza-parti együttes Sipos Zoltán révén (1–1) – mindkét oldalon nyáron érkező játékos szerezte a gólt.

A végére jobb lett a színvonal, a döntetlen azonban maradt, így nem ismétlődött meg a tavaly augusztusi eredmény.

 

PERCRŐL PERCRE

94. perc: ENNYI VOLT! Vége a mérkőzésnek, 1–1-gyel zárult a Szolnok és a Szentlőrinc összecsapása! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

90. perc: 3 perc a ráadás, de mivel épp ápolás zajlik a pályán, várhatóan több lesz a hosszabbítás.

89. perc: Vendégoldalon is változtatás, Keresztes Bencét Hesz Olivér váltotta.

87. perc: Tömösvári tette vissza a labdát lövésre Lakatos Istvánnak, aki 10 méterről azonban 3 méterrel mellé tüzelt!

83. perc: Csere a hazaiaknál, Lakatos Csaba helyett Kurdics Levente állt be.

82. perc: NEM SOKÁIG, OTT AZ EGYENLÍTÉS! Tömösvárilőtt be egy szabadrúgást a bal oldalról, középen Sipos tette bele a lábát 8 méterre a kaputól, a labda pedig a hosszúban kötött ki! 1–1

80. perc: GÓL! VEZET A SZENTLŐRINC!Szinanovics jobb oldali, Lakatos Csabán megpattanó beadása utánGrumics fejelt 7 méterről a jobb felső sarokba! 0–1

78. perc: A most beállt Sipos rögtön helyzetbe is került! Lakatos István jobb oldali beadására teljesen üresen érkezett, de pont a kapus kezébe fejelt!

77. perc: Berdó Péter helyett Sipos Zoltán a pályán a MÁV-nál.

74. perc: A tartalék-játékvezető úgy vélte, Csábi József vezetőedzőreklamál, amiért sárga lapot kapott a bírótól.

73. perc: Kiss-Szemán lőtt 20 méterről körülbelül 1,5 méterrel mellé.

68. perc: Ismét egy csere – sajnos másról jelenleg nem tudunk beszámolni –, Harsányi István helyére Szinanovics Szinan érkezett.

63. perc: A hazaiak is változtatnak, Molnár Róbert helyett Vólent Roland a pályán.

57. perc: Kettős csere a vendégeknél. Marius Onuigbo és Cenaj Drilon jött le, Kiss-Szemán Péter és Törőcsik Péter állt be.

Az első percekben egyértelműen a MÁV dominált, de most már feljött a Szentlőrinc is.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

46. perc: Cserélt a szünetben a Szolnok, Lakatos István váltotta Tóth Lászlót.

Agilisabban kezdett a Szentlőrinc, ám egy erőtlen lövést leszámítva nem tudott veszélyeztetni. Fokozatosan vette át a találkozó irányítását a Szolnok, azonban csupán két helyzetet sikerült kialakítania a félidő során, gólt azonban nem tudott szerezni. Remélhetőleg a második játékrész több izgalmat hoz majd.

45+1. perc: Véget ért a nem túl sok helyzetet hozó első félidő! Gól nélküli döntetlen az állás.

45. perc: 1 perc a ráadás.

44. perc: Tóth László tekert be egy szabadrúgást a félpálya közepéről, a hosszún érkező Szekszárdi pedig 6 méterről fejelt nem sokkal a bal kapufa mellé!

41. perc: Lakatos Csaba kapott sárgát, amiért felborította Harsányit.

Nem bír egymással a két csapat, de a szolnoki együttes a kezdeményező fél, bár helyzetek nem társulnak a mezőnyfölény mellé.

28. perc: Ivószünetet rendelt el Németh Ádám játékvezető, így egy picit szusszanhatnak a csapatok.

Jókora zápor zúdult le Szolnokon pár órával a mérkőzés előtt, emiatt igencsak csúszik a fű, így a játékosok kicsit óvatosabbak a szokásosnál.

Érdekesség, hogy a két csapat két védője, Molnár Róbert és Tamás László gyakorlatilag helyet cserélt egymással, hiszen az előző szezont az ellenfélnél töltötték. A két rutinos hátvéd egyaránt a kezdő tizenegyben kapott helyet a mai találkozón.

Körülbelül 700 néző tekinti meg a mérkőzést a Tiszaligeti Stadionban.

10. perc: Tisza tette vissza a jobb oldalról a labdát a második hullámban érkező Tömösvárinak, aki 12 méterről célba vette a bal alsót, de beleléptek a lövésébe!

9. perc: Rokszin lőtt 22 méterről, a jobbösszekötő helyéről nagyjából 3 méterrel a kapu fölé.

4. perc: Grumics ugratta ki Onuigbót, akinek a 16 méterről eleresztett lapos lövésében nem volt erő.

A Szolnok tiszta kék, míg a Szentlőrinc teljesen fehér szerelésben játszik.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazai csapat indította útjára a labdát!

A kezdő sípszó előtt gyászszünetet tartottak Varga Sándor emlékére. Az egykori Szolnoki MÁV-játékos és FIFA-játékvezető nemrégibenhunyt elsúlyos betegségét követően.

Érkeznek a szolnoki játékosok a pályára (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Érkeznek a szolnoki játékosok a pályára (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

ELŐZMÉNYEK

Mind a két csapat kerete alaposan átalakult az új idény előtt, a nyári játékosmozgásokrólitt olvashatnakbővebben. A Nemzeti Sport Online idény előtti beharangozóját pedigezen a linkenérik el.

– Kicsit már több rutinunk van, személy szerint nekem is. Jobb szezont szeretnénk futni, mint a tavalyi. Minél előbb szeretnénk elérni a közös célunkat, és utána nyugodtabban futballozni. Nem fog ez könnyen menni, koncentráltnak kell lennünk a pályán. Reméljük, Szolnokon most is 1–0 lesz, csak nem oda, hanem ide. Rutinban biztos, hogy előrébb tartunk, tavaly nagyon zöldfülűek voltunk – árulta el az Új Dunántúli Naplónak Hajagos Tamás, a Szentlőrinc kapusa.

– Bár a munkát elvégeztük, úgy érzem, még teljesen nem állunk készen – nyilatkozta az Új Néplapnak Csábi József, a Szolnoki MÁV vezetőedzője. – S ugyan nem akartuk, a keretet is alaposan ki kellett cserélni, így még türelemre van szükség, hiszen a csapatnak össze kell érnie. Az előző szezonban a kilencedik helyen végeztünk, de abból nem lehet megélni, el kell felejteni, és csak előre tekinteni. Szeretnénk jól rajtolni, de ez a Szentlőrinc sem olyan, mint tavaly, immár egyéves NB II-es rutinnal is rendelkezik.

Érdekesség, hogy a Szolnok és a Szentlőrinc az előző kiírásban is egymás ellen kezdte az évadot, és akkor is a Tiszaligetben találkoztak a felek. Azt a meccset a hazaiak 1–0-ra nyerték meg Novák Csanád fejes góljával, aki a mai összecsapáson már nem találhat be, hiszen nyáron Nyíregyházára igazolt. Legutóbb pedig decemberben mérkőztek meg a csapatok egymással, akkor Szentlőrincen 0–0-val ért véget a találkozó.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy az előző idényben a 9. helyen végző Szolnok a 16. pozícióban záró Szentlőrinc ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik