Hátrányból fordítva nyert a Vasas a soroksári világításavatón

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2021.12.05. 16:50
A labdarúgó NB II 19. fordulójában a listavezető Vasas sokáig nem talált fogást a Soroksáron, amely Katona Máté góljával a vezetést is megszerezte első hazai villanyfényes mérkőzésén. Kuttor Attila együttese ugyanakkor hátrányban ritmust váltott, s előbb Hinora Kristóf révén egyenlített, majd Feczesin Róbert fejesével a győzelmet is megszerezte.
Fordított és nyert a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)
Fordított és nyert a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)
Fordított és nyert a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)
Fordított és nyert a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)
Fordított és nyert a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)

 

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–VASAS FC 1–2 (0–0)
Budapest,
Haraszti út,450néző.Vezette:Takács János (Horváth Róbert, Kulman Tamás)
SOROKSÁR: Varga Á. – Ternován, Gyömbér, Csontos, Pászka – Haris, Hudák, Katona M. – Csernik (Szerető, 77.), Lovrencsics B. (Redzic, 87.), Lőrinczy (Magyari, 87.).Vezetőedző: Lipcsei Péter
VASAS: Uram – Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye – Berecz, Márkvárt (Szilágyi Sz., 85.), Pátkai (Rétyi, a szünetben) – Hinora, Feczesin (Viczián, 92.), Radó (Pekár, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Katona M. (52.), ill. Hinora (68.), Feczesin (82.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:– Az első félidőben mutatott játékunkkal maximálisan elégedett lehetek, a fordulás után megérdemelten szereztünk vezetést. Ezt követően azonban kissé visszaálltunk, a Vasas átvette az irányítást, a vendégek második gólja után pedig már nem tudtunk megújulni. Szerettünk volna meglepetést okozni, de hiába nyújtottunk jó teljesítményt, sajnos pont nélkül maradtunk.
Kuttor Attila:– Kemény mérkőzés volt, szervezett ellenféllel találkoztunk, amelyik különösen az első félidőben alaposan megnehezítette a dolgunkat. Sokáig nem találtuk a saját játékunkat, egy védelmi hibából hátrányba is kerültünk, ám ezt követően sikerült ritmust váltanunk, s összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Történelmi mérkőzést rendeztek Soroksáron, elkészült ugyanis a Szamosi Mihály Sporttelep villanyvilágítása, amelyet a hazaiak stílszerűen a listavezető Vasas ellen avattak fel. Lipcsei Péter együttese a bajnokaspiránsok közül a Haladást legyőzte, a Diósgyőrtől pontot csent, s az angyalföldiek ellen sem feltartott kézzel lépett pályára.

Az első játékrészben alaposan meg is lepte esélyesebb ellenfelét a házigazda, amely jóval többet birtokolta a labdát, s felvállalta a bátor támadójátékot. A mezőnyfölény sokáig nem mutatkozott meg helyzetekben, szűk félóra elteltével azonban már nagyot kellett nyújtóznia Uram Jánosnak, a Vasas hálóőre Gyömbér Gábor fejesét tolta ki a jobb alsó elől. A beadások mellett veszélyes soroksári átlövésből is akadt néhány, előbb Hudák Martin, majd Katona Máté veszélyeztetett, de mindketten célt tévesztettek – a félidei döntetlen a bajnoki éllovas számára tűnt hízelgőbbnek.

A fordulás után ott folytatta a Soroksár, ahol negyedórával korábban abbahagyta, a fokozódó nyomás pedig idővel góllá érett, Katona Máté használta ki az angyalföldi védelem bizonytalanságát (10). Hátrányban kezdeményezőbbé vált a Vasas játéka, egyre-másra jöttek a jó ritmusú támadások, melyek végén Varga Ádámnak többször is nagyot kellett védenie. A játékrész feléhez érve már az addig klasszisteljesítményt nyújtó kapus is tehetetlen volt, Hinora Kristóf szabadrúgásból mértani pontossággal tekert a rövid felsőbe (1–1). A soroksáriak erejéből már alig-alig futotta ellentámadásokra, míg a Vasas lendületben maradt, tíz perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Feczesin Róbert fejesével eldöntötte a három pont sorsát (1–2).

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Felharsant a hármas sípszó, véget ért a mérkőzés! A Vasas hátrányból fordítva2–1-s győzelmet aratott a soroksári világításavatón. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

92. perc: Ismét cserélt Kuttor Attila, Feczesin hagyta el a pályát, Vicziánváltotta.

Három perc hosszabbítás következik.

89. perc: Lezárhatta volna a nyitott kérdéseket a Vasas, egy gyors ellentámadás végén Rétyi centerezését Feczesinpörgette hét méterről a keresztléc fölé.

87. perc: Kettős csere hazai oldalon, Lőrinczy és Lovrencsics Balázs helyett Magyari és Redzicérkezett.

86. perc:A hajrához érve fokozódik a feszültség, Berecz is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

85. perc:Angyalföldi változtatás, Márkvárt helyén Szilágyi Szabolcsfolytatja.

84. perc: Pászka rántotta le Rétyit, villant a sárga lap.

Hátrányból álltak fel a fehér mezes angyalföldiek (Fotó: Török Attila)
Hátrányból álltak fel a fehér mezes angyalföldiek (Fotó: Török Attila)

82. perc: GÓÓÓL, FORDÍT A VASAS! Hinora jobbról érkező beadásánál Feczesin Róbert emelkedett a legmagasabbra, és hat méterről a léc alá fejelt.1–2!

78. perc: Pekárkapott sárga lapot műesésért.

77. perc: Először cserélt a Soroksár, Cserniket Szeretőváltotta.

75. perc: Csontos szabálytalanságát büntette sárga lappal a játékvezető.

72. perc:Silye baloldali beadását Rétyi csúsztatta fölé.

68. perc: GÓÓÓL, EGYENLŐ! Hinora Kristófot buktatták húsz méterre a kaputól, a sértett maga végezte el a szabadrúgást, és a bal felsőbe tekert. Varga nem védhette,1–1!

65. perc:Újabb nagy védés Vargától, ezúttal Berecz tizenhét méterről leadott lövését tolta ki a jobb alsó elől.

A kapott gól ébresztőt fújt a Vasasnak, amely az utóbbi percekben nagy erőket mozgósít az egyenlítés érdekében.

62. perc: Hinora szabadrúgását Márkvárt az ötös sarkáról csúsztatta centikkel a jobb alsó mellé.

60. perc:Egy jobboldali szöglet után Silye elé pattant a labda, de közeli lövése elakadt a védők sűrűjében.

Sokáig úgy tűnt, elhasalhat a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)
Sokáig úgy tűnt, elhasalhat a Vasas Soroksáron (Fotó: Török Attila)

58. perc: BRAVÚR!Hinora jobbról érkező beadását Pekár mellel készítette leBerecznek, a középpályás jobb felsőbe tartó lövését azonban látványos vetődéssel védteVarga Ádám.

55. perc: Pekáradott be balról, de Varga Ádám jól mozdult ki a kapujából és magához ölelte a labdát.

52. perc: GÓÓÓL, VEZET A SOROKSÁR! Uram ezúttal nem volt a helyzet magaslatán, Lőrinczy megpattanó lövését csak kiütni tudta, a második hullámban érkező Katona Máté pedig hét méterről, laposan a jobb alsóba lőtt.1–0, teljesen megérdemelten!

46. perc: Nem elégedett a támadójátékkal Kuttor Attila, Pátkai helyén Rétyi folytatja, míg Radót Pekár váltotta.

46. perc: Újra pályán a csapatok, folytatódik a mérkőzés!

Nagy küzdelem jellemezte az első félidőt (Fotó: Török Attila)
Nagy küzdelem jellemezte az első félidőt (Fotó: Török Attila)

45. perc: Véget ért az első félidő, amelyet a Soroksár uralt, de gólt még nem láthattunk.

43. perc: Csernik ugratta ki középen Lőrinczyt, de Szivacski visszaért és szögletre mentett.

Jóval többet birtokolja a labdát a házigazda, a Vasasnak egyelőre maradnak az ellentámadások.

37. perc: Katonajobb alsóba tartó, lapos lövésénél kellett nyújtóznia Uramnak.

35. perc: Szépen felépített soroksári támadás végén Ternovánbeadását húzta le Uram.

32. perc: Pászkatekert kapura egy oldalszabadrúgást, Uram könnyedén védett.

Dicséretes, hogy a Soroksár nem védekezésre rendezkedett be az éllovas ellen, ami egyelőre nem ízlik az angyalföldieknek.

27. perc: NAGY VÉDÉS! Gyömbér jó ütemben érkezett Hudák beadására, a jobb alsóba tartó fejesét azonban hatalmas bravúrral oldalra tolta Uram.

Jól álltak a lábukon a védelmek (Fotó: Török Attila)
Jól álltak a lábukon a védelmek (Fotó: Török Attila)

23. perc: Hudák rázta le magáról védőjét, lapos lövése nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot.

21. perc: Lőrinczyszabadrúgása az oldalhálót zörgette meg, Uram rajta volt.

19. perc:Pászka beadását követőenHudáka tizenhatos előteréből próbálkozott kapáslövéssel, Feczesin azonban kifejelte szögletre a labdát.

16. perc: Egyre aktívabbak a vendégek, ezúttal Feczesincenterezése okozott riadalmat a soroksári kapu előterében, de Varga oldalra paskolta a labdát, majd Csontos tisztázott.

12. perc:Egy oldalról érkező beadást Haris fejelt vissza a mezőnybe, a lecsorgóra Berecz érkezett, de lövése a kapu fölé szállt.

9. perc: Pátkai lapos beadása a menteni igyekvő Csontosrólsaját kapuja irányába pattant, ám Varga Ádám résen volt.

7. perc: Ternován tette ki a szélre Lovrencsics Balázsnak, de utóbbi lapos beadásánál könnyedén tisztázott az angyalföldi védelem.

4. perc: Lőrinczy tálalt jó ütemben Pászka elé, aki tizennégy méterről lövésre vállalkozott, de Litauszki bevetődve menteni tudott.

Tiszta feketében a házigazda, fehérben a listavezető Vasas.

1. perc: Útjára indult a labda a Szamosi Mihály Sporttelepen!

Történelmi mérkőzésre érkeztek a csapatok (Fotó: Török Attila)
Történelmi mérkőzésre érkeztek a csapatok (Fotó: Török Attila)

A két csapat eddig nyolc alkalommal találkozott egymással másodosztályú bajnokin. Öt Vasas-győzelem mellett egy döntetlen és két soroksári siker a mérleg, legutóbb, tavaly novemberben az angyalföldiek örülhettek.

Nem volt könnyű dolga a Vasas vezetőedzőjének, Kuttor Attilának a kezdőcsapat kijelölésekor. Otigba Kenneth sérüléssel bajlódik, Birtalan Botond,Balajti Ádám és Jova Levente korábbi pozitív koronavírus-teszteredményük okán, míg Bobál Gergely, Szatmári Lóránd és Bonifert Máté betegség miatt hiányzik.

Lipcsei Péter (jobbra) ezúttal is bátor támadójátékot ígért (Fotó: Török Attila)
Lipcsei Péter (jobbra) ezúttal is bátor támadójátékot ígért (Fotó: Török Attila)

Történelmi mérkőzést rendeznek a Haraszti úton, a Soroksárelőször fogadhatja aktuális ellenfelét villanyfényben. Lipcsei Péternek elsősorban a védekezést kell stabilizálnia, a legutóbbi hat fellépése alkalmával ugyanis egyszer sem maradt érintetlen csapata hálója. A fővárosi sárga-feketék legutóbb Csákváron játszottak gólzáporos, közönségszórakoztató mérkőzést, amelyen végül alulmaradtak, de a DVTK elleni, hazai pontszerzés bizakodásra adhat okot a listavezető elleni ütközetet megelőzően.

Hektikus novemberen van túl a Vasas, amely előbb vereséget szenvedett a sereghajtó Tiszakécske otthonában, majd hazai pályán múlta felül az akkor még éllovas Szombathelyi Haladást. Kuttor Attila tanítványai a Szentlőrinc otthonában is begyűjtötték mindhárom pontot, ám legutóbb csupán döntetlenre végeztek a tabella hátsó régiójában található Budaörssel. Az angyalföldiek a tabella éléről várhatják a Soroksár elleni ütközetet, az élmezőny ugyanakkor rendkívül sűrű, több üldöző is szeretné kihasználni a Vasas esetleges botlását.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk mire megy a listavezető Vasas a 13. helyezett Soroksár ellen a Haraszti úti pálya első villanyfényes bajnoki mérkőzésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik