A hajrában fordított Soroksáron, továbbra is veretlen a Nyíregyháza

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 17:20
null
Kétszer is egyenlített, majd a hajrában fordított a Nyíregyháza Soroksáron (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a listavezető Nyíregyháza hamar hátrányba került a Soroksár otthonában, de Gresó Mátyás a szünet után egalizált. A második félidő derekán Lőrinczy Attila ismét vezetéshez juttatta a házigazdát, ám a szabolcsiak a hajrában egyenlítettek, majd a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezték.

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 2–3 (1–0)
Budapest, Haraszti út,500néző.Vezette:Hanyecz Bence (Belicza Bence, Mayer Gábor)
SOROKSÁR: Varga Á. – Nagy O., Gyömbér, Gengeliczki, Pászka – Ternován, Csernik, Lőrinczy, Szerető (Korozmán, 24.) – Kovác A. (Magyari, 74.), Lovrencsics B. (Valencsik, 81.).Vezetőedző:Lipcsei Péter
NYÍREGYHÁZA:Fejér – Szabó B. (Hamed, a szünetben), Szokol, Jánvári, Nemes – Paku, Márkus A. – Vass P., Zamostny (Csörgő, a szünetben), Gresó – Novák (Pócsik, 66.). Vezetőedző:Szergej Pacaj
Gólszerző:Lovrencsics B. (16.), Lőrinczy (64.), ill. Gresó (57.), Pócsik (86.), Márkus (90+2.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: –Nehéz mit mondani, mert magunkat vertük meg, hátul gyermeteg hibákat vétettünk, amivel megkönnyítettük a listavezető dolgát. Öt perccel a vége előtt még mi álltunk jobban, mégis pont nélkül maradtunk, ami rendkívül bosszantó. Mélyre kerültünk, de a következő két hétben azon fogunk dolgozni, hogy innen is felálljunk.
Szergej Pacaj: –Rosszul kezdtük a mérkőzést, elkerülhető gólt kaptunk, de a folytatásban nagyot küzdöttünk, átvettük az irányítást, s egyre több helyzetet alakítottunk ki. Büszke vagyok a csapatra, mert kétszer is sikerült egyenlítenünk, majd a hosszabbításban a győztes gólt is megszereztük, ami nagy mentális erőről tesz tanúbizonyságot.

ÖSSZEFOGLALÓ

A nyeretlen Soroksár a veretlen Nyíregyházát látta vendégül a labdarúgó NB II 6. fordulójában, de az esélyek korántsem tűntek olyan egyértelműnek, mint amire a két csapat mérlegéből következtethettünk volna. A szabolcsiak ugyanis eddig jobbára a tabella hátsó régiójába tartozó riválisokkal találkoztak, míg a fővárosi sárga-feketék több rangadót is játszottak, ráadásul rendre idegenben kellett pályára lépniük. Vasárnap végre hazatérhettek a soroksáriak, immár saját szurkolóik előtt, új gyepszőnyegen fogadhatták a listavezetőt.

Nem kezdődött öldöklő iramban a mérkőzés, az első percek az ismerkedés jegyében teltek, mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, s már a középpályán kereste a párharcokat. Negyedóra elteltével szinte a semmiből, első helyzetét gólra váltva vezetést szerzett a Soroksár, Lovrencsics Balázs tört be a tizenhatoson belülre, lefordult Jánváriról, majd az ötös sarkáról a bal alsóba lőtt (1–0). Hátrányban kezdeményezőbbé vált a Nyíregyháza, fokozatosan átvették a játék irányítását a vendégek, de Lipcsei Péter együttese jól szűkítette a területeket, így kevés helyzetet tudott kialakítani az éllovas. Varga Ádámnak csak Gresó Mátyás lövésénél kellett védenie, a látottak alapján összességében megérdemelten vezetett a szünetben a házigazda.

A fordulás után megélénkült a mérkőzés, a vendégek pedig egyre közelebb kerültek az egyenlítéshez. Hamed beadását követően Gresó Mátyás még Vargába pazarolta a ziccert, de egy perccel később már nem hibázott, Vass Patrik lövése után a kapu közepébe fejelte a kipattanót (1–1). Sokáig nem örülhettek a szabolcsiak, Lőrinczy Attila szabadrúgása ugyanis utat talált a bal alsó sarokba, így másodszor is vezetést szerzett a Soroksár a listavezető ellen (2–1).

A gyors ellentámadásokból a házigazda lezárhatta volna a mérkőzést, ám nem tette, a Nyíregyháza pedig egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, a hajrához érve már a szárnyvédők is felléptek a támadásokból. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt aztán Pócsik Botond tekerésével ismét döntetlenre álltak a felek, majd a hosszabbításban Gresó Mátyás szögletét követően Márkus Attila a győzelmet érő gólt is megszerezte. A Nyíregyháza ezzel megőrizte veretlenségét a labdarúgó NB II idei kiírásában, míg a Soroksár első győzelme továbbra is várat magára (2–3).

6. FORDULÓ
Augusztus 29.

DVTK–PMFC 3–0
Soroksár–Nyíregyháza 2–3
Budaörs–Békéscsaba 1–1
Szentlőrinc–III. Kerületi TVE 4–1
Siófok–Budafok 1–1
Vasas–Kecskemét 1–1
Ajka–ETO FC Győr 1–0
Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–0
Tiszakécske–Dorog 1–2
Október 20.
17.30:
Aqvital FC Csákvár–Szolnok

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus64215–8+714
2. Dorogi FC6429–8+112
3. Szombathelyi Haladás6336–2+412
4. Kecskeméti TE632114–8+611
5. Szolnoki MÁV FC53210–5+511
6. Vasas FC632111–8+311
7. Diósgyőri VTK63218–5+311
8. ETO FC Győr62319–6+39
9. Budafoki MTE622210–7+38
10. Szeged-Csanád Grosics Akadémia62226–4+28
11. Szentlőrinc SE61510–7+38
12. Pécsi MFC61325–7–26
13. BFC Siófok665–50 6
14. FC Ajka61235–9–45
15. Budaörs61239–14–55
16. FC Csákvár51133–6–34
17. III. Kerületi TVE61144–14–104
18. Békéscsaba 1912 Előre6336–10–43
19. Soroksár SC6338–14–63
20. Tiszakécske6246–12–62

 


PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége a mérkőzésnek, a hajrában fordítva 3–2-es győzelmet aratottSoroksáron a Nyíregyháza, amely továbbra is veretlen a labdarúgó NB II-ben. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

93. perc:Utolsó cserelehetőségét is kihasználta az éllovas, Vass Patrikot Sigér Ákosváltotta.

92. perc: GÓL, FORDÍT A SZPARI! Itt a dráma a végére, Gresó szögletét követően Márkus Attila fejelt a jobb alsó sarokba.2–3!

Három perc a hosszabbítás, a győzelemért támadnak a vendégek.

86. perc: GÓL,EGYENLÍT A NYÍREGYHÁZA! Pócsik váltott ritmust a jobb szélen, majd a tizenhatos sarkáról kapura tekert, a labda utat talált a jobb alsó sarokba.2–2!

83. perc:Soroksári ellentámadás végén Magyari lövését fogta Fejér.

81. perc:Cserélt a házigazda, az első gólt szerző Lovrencsics Balázs helyére Valencsikérkezett.

A hajrához érve a nyíregyházi szárnyvédők is fellépnek a támadásokkal, nagy erőket mozgósít az egyenlítés érdekében a listavezető.

78. perc: Gresókapta a mérkőzés első sárga lapját.

76. perc:Nemes középre adott labdájátHamedrosszul vette át, a visszazáró védők tisztázni tudtak.

75. perc:Paku szabadrúgását követőenCsörgő lövése zúgott el a jobb kapufa mellett.

74. perc: Kovácnak jól ment ma a játék, de az utolsó negyedórában Magyari helyettesíti majd.

Megélénkült a mérkőzés, mindkét csapat látványosan, gólra törően futballozik.

66. perc: Gólra cserével reagált Szergej Pacaj, NovákotPócsik váltotta.

Szépségdíjas találatnak örülhettek a soroksáriak (Fotó: Meder István)
Szépségdíjas találatnak örülhettek a soroksáriak (Fotó: Meder István)

64. perc: GÓL, ISMÉT ELŐNYBEN A HÁZIGAZDA! Lőrinczy Attila 22 méterről, szabadrúgásból tekert a bal alsó sarokba.2–1!

63. perc:Lovrencsics Balázs szerzett labdát, majd Korozmánhoz passzolt, utóbbi távoli lövését látványos robinzonáddal védte Fejér.

60. perc: A szöglet után kifejelt labdátCserniktűzte rá, ám Fejér ezt is kitolta a keresztléc alól.

59. perc:Szinte azonnal érkezhetett volna a válasz, de Fejér előbb Ternován tekerését hárította bravúrral, majd Lőrinczylövését tolta szögletre. Utóbbi befért volna a jobb alsóba, fontos védés volt.

57. perc: GÓL, EGYENLŐ! Vass Patrik távoli, lapos lövése kijött Vargáról, az érkező Gresó Mátyás azonban öt méterről a kapu közepébe fejelt.1–1!

55. perc: HELYZET! Hamed iramodott meg a jobb szélen, majd élesen középre adott, a hosszú kapufánál érkező Gresó senkitől sem zavarva lőhetett, de három méterről Vargába pazarolta a ziccert.

51. perc: Kovác ívelt középre jobbról, Lovrencsics Balázsjó ütemben érkezett, de kevéssel a jobb kapufa mellé csúsztatott.

Szerkezeti változással is járt a csere: Szokol jobbhátvédet játszik a folytatásban, míg Márkus visszalépett a helyére, Hamed a jobb szélre érkezett.

46. perc:Kettőt is cserélt a Nyíregyháza a szünetben, Szabó Bálint és Zamostny sem jött ki a folytatásra, helyettük Hamedés Csörgőérkezett.

46. perc: Ismét pályán a csapatok, folytatódik a mérkőzés!

Sok párharc, kevés helyzet az első félidőben (Fotó: Meder István)
Sok párharc, kevés helyzet az első félidőben (Fotó: Meder István)

45. perc: Vége az első félidőnek, egygólos előnyben a Soroksár a listavezető Nyíregyháza ellen.

42. perc: Nemes balról érkező beadását követően Novák fejese kerülte el a kaput.

Fokozatosan átvették a játék irányítását a vendégek, de egyelőre meddőnek bizonyul a nyíregyházi mezőnyfölény, Lipcsei Péter együttese jól szűkíti a területeket.

35. perc:Nagy Olivér távoli átlövése gellert kapott egy nyíregyházi védőn, de Fejért így sem tudta megtréfálni.

32. perc:Éledezik a Nyíregyháza, ismét Gresó került helyzetbe, de pontatlanul célzott, a labda elzúgott a bal kapufa mellett.

30. perc:Egy balról érkező nyíregyházi beadást követően Gengeliczki röviden tisztázott, de a szemfüles Gresólapos lövését Varga kitolta a jobb alsó elől.

27. perc: Kováchúzott befelé, átfűzte Szabó Bálintot, majd 17 méterről Fejér kezei közé lőtt.

26. perc: Gresójátszotta magát tisztára szép cselsorozattal, de a lövés előtti pillanatban Gyömbér szerelni tudta.

24. perc:Kényszerűségből cserél a Soroksár, Szerető lent maradt egy ütközést követően, Korozmán érkezett a helyére.

Előnyben a nyeretlen a veretlen ellen.

16. perc: GÓL, VEZET A SOROKSÁR! Első helyzetét gólra váltotta a házigazda, Ternován átadásával Lovrencsics Balázs tört be a tizenhatoson belülre, lefordult Jánváriról, majd az ötös sarkáról a bal alsóba lőtt.1–0!

Szép számmal érkeztek drukkerek a szabolcsi megyeszékhelyről, közel százan buzdítják a helyszínen a Nyíregyházát.

8. perc:Zamostny ugratta ki jó ütemben Gresót, de utóbbi éles szögből a hálótartó vasat találta el.

7. perc: Pászkairamodott meg a bal szélen, majd laposan középre adott, de Lovrencsics Balázs lemaradt a centerezésről.

5. perc: Cserniklőtt kapura a tizenhatos előteréből, Fejér könnyedén védett.

Sárga mezben fekete csíkozással a házigazda, tiszta fehérben a Nyíregyháza.

1. perc: Útjára indult a labda a Szamosi Mihály Sporttelepen!

Egy mérkőzést már lejátszottak a labdarúgó NB II 6. fordulójából, a Diósgyőr 30-ra múlta felül a Pécset.

Ez lesz a két csapat tizenharmadik összecsapása, négy soroksári és három nyíregyházi győzelem mellett ötször is döntetlenre végeztek egymással a felek a múltban. A legutóbbi találkozójukon, január 31-én nem született gól.

Repülőrajtot vett a Nyíregyháza, amely öt forduló után veretlenül vezeti a tabellát, három győzelem mellett két döntetlen a mérlegük. A piros-kékek legutóbb a Budaörs gárdáját múlták felül magabiztosan, jó sorozatukat pedig elsősorban kreatív támadójátékuknak köszönhetik, egy kivétellel minden találkozón betaláltak legalább két alkalommal. A szabolcsiak házi góllövőlistáját Gresó Mátyás vezeti, aki a mai találkozón is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Öt idegenben megvívott mérkőzést követően tér haza a Soroksár, amely immár új gyepen fogadhatja a szabolcsi riválisát. A fővárosi sárga-feketék egyelőre nyeretlenek, három döntetlen mellett két vereséggel kezdtek, különösen az újonc Kecskemét otthonában kapott öt gól miatt főhet Lipcsei Péter vezetőedző feje. A legutóbbi két fordulóban ugyanakkor Pécsről és Győrből is ponttal távoztak a soroksáriak, akik a listavezető Nyíregyháza ellen szereznék meg első győzelmüket az NB II idei kiírásában.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a 17. helyezett Soroksár a remekül rajtoló és listavezető Nyíregyháza ellen hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik