A Tiszakécske sem tudta elvenni a Siófok hazai veretlenségét

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2022.09.11. 16:50
null
A sárga mezes házigazdák több veszélyt jelentettek a kapura az első félidőben (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Nem bírt egymással a labdarúgó NB II 8. fordulójában az eddig egyaránt tíz pontot gyűjtő Siófok és a Tiszakécske. A mozgalmas első fél óra után eseménytelenül csordogáltak a percek, s végül gól nélküli döntetlennel zártak a felek.

 

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–TISZAKÉCSKEI LC 0–0
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Németh Ádám (Sinkovicz Dániel, Ország Péter)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Vágó, Varjas Z., Debreceni Á. – Szakály A. (Major, 87.), Krausz – Balogh B. (Dénes Cs., 62.), Nyári (Varga B., 77.), Makrai (Girsik, 62.) – Horváth P. (Farkas B., 77.). Vezetőedző: Domján Attila
TISZAKÉCSKE: Halasi – Balázs B., Csáki, Máté Zs. (Farkas A., 41.), Farkas N. – Szekér – Gyurján (Vachtler, 62.), Kiss N., Erdei C., Winkler (Balajti, 62.) – Zamostny (Vólent, 87.). Vezetőedző: Visinka Ede
MESTERMÉRLEG
Domján Attila:
– Ezt a meccset csak véletlenül tudta volna megnyerni bármelyik csapat, nem volt benne a játékban a gól. Ha mindenáron pozitívumot akarok keresni, akkor azt mondom, hogy érintetlen maradt a hálónk.
Visinka Ede:
– Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, nem volt szép mérkőzés. Több lehetősége volt a hazai csapatnak, míg nekünk csak egy. Az idegenben elért döntetlennel elégedettek vagyunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sok érdekes párosítás mellett a tabellaszomszédok csatáját is tartogatta a nyolcadik forduló vasárnapi játéknapja. A siófokiak és a kécskeiek a mögöttünk hagyott hét találkozón egyaránt tíz-tíz pontot gyűjtöttek, ám az esélyek mégiscsak Domján Attila legénysége mellett szóltak.

A Balaton-partiak pályaválasztóként továbbra is remek formában vannak, saját közönségük előtt három győzelmet és egy döntetlent számláltak, s úgy várták a második szeptemberi bajnokit, hogy a Révész Géza utcai stadionban 126 napja veretlenek. Ezzel szemben a dél-alföldiek legutóbb még az előző idényben, idén április 3-án győztek Soroksáron, vagyis annak tudatában utazhattak Siófokra, hogy idegenben 161 napja nem örülhettek három pontnak.

A sárga-kék csapatok találkozója e mutatóknak megfelelően kezdődött, a házigazdák az első fél órában több veszélyes lehetőséget is kialakítottak, de vagy hiba csúszott a befejezésekbe, vagy pedig Halasi mentette meg a kécskeieket a góltól. A folytatásban – egy Szakály- és egy Zamostny-lövést leszámítva – eseménytelenül csordogáltak a percek, sokáig csak a sárga lapok és a két szakvezető által végrehajtott cserék jelentették a jegyzetelni valót.

A sok párharccal és szabálytalansággal tarkított mérkőzést a véghajrában megnyerhette volna a házigazda, de Szakály Attila kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgását Halasi magabiztosan hárította. A látottak alapján igazságos döntetlen született, így mindkét csapat eggyel gyarapította pontjai számát a háromhetes bajnoki szünet előtt. 0–0

8. FORDULÓ
Szeptember 11.
Soroksár SC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia1–1
Nyíregyháza Spartacus FC–Kolorcity Kazincbarcika SC4–2
Credobus Mosonmagyaróvár–Dorogi FC1–1
Budafoki MTE–Békéscsaba 1912 Előre1–0
BFC Siófok–Tiszakécskei LC0–0
Szombathelyi Haladás–FC Ajka0–0
ETO FC Győr–Pécsi MFC 0–1
Aqvital FC Csákvár–Gyirmót FC Győr 1–2
HR-Rent Kozármisleny–Szentlőrinc 1–2
Szeptember 12.
Diósgyőri VTK–MTK Budapest

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest76130–9+2119
2. Gyirmót FC Győr851215–6+916
3. Pécsi MFC84410–6+416
4. Kazincbarcika85312–13–115
5. ETO FC Győr841310–6+413
6. Soroksár SC834113–11+213
7. Diósgyőri VTK74312–10+212
8. Szeged-Csanád Grosics Akadémia833211–10+112
9. FC Ajka832311–9+211
10. Tiszakécske83237–8–111
11. BFC Siófok83237–9–211
12. Szentlőrinc SE824212–14–210
13. Békéscsaba 1912 Előre823313–12+19
14. Szombathelyi Haladás82336–8–29
15. Nyíregyháza Spartacus82249–908
16. FC Csákvár81436–9–37
17. Budafoki MTE81436–12–67
18. Dorogi FC81346–15–96
19. Mosonmagyaróvár81257–17–105
20. Kozármisleny81168–18–104

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, melynek a második félideje sem hozott gólt. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Németh Ádám kettő percet hosszabbít.

87. perc: Mindkét csapat kihasználta az utolsó lehetőségeit a változtatásokkal kapcsolatban: a siófokiaknál Szakály Attila helyére Major Gergő érkezett, a tiszakécskeieknél Zamostny Balázst Vólent Roland váltotta.

86. perc: Varjas harcolt ki egy szabadrúgást a tiszakécskei kaputól 17 méterre. A tenisznyelven szólva meccslabdának ígérkező rögzített helyzetetSzakály végezte el, lapos lövésével mindenkit meglepett, de Halasit nem: a vendégek kapusa magabiztosan ölelte magához a labdát.

79. perc: Egy szöglet után kipattanó labdát Girsik szedett össze, majd befelé vezette, s 17 méterről a kapu fölé lőtte. Tulajdonképpen az első említésre méltó próbálkozást láthattuk a második félidőben.

77. perc: Újabb dupla csere a balatoniak oldalán: Horváth Pétert Farkas Balázs, Nyári Patrikot pedig Varga Bence váltotta.

74. perc: A siófokiak csereként pályára lépő játékosa, Dénes Csanád egy elkésett belépőért kapta a találkozó negyedik sárga lapját.

72. perc: Zamostny Balázs szabálytalankodott sárga lapot érően Krausz Raullal szemben.

Ahogy korábban írtuk, a kécskeiek a meglévő tíz egységükből egyet zsebeltek be vendégként. Visinka Ede csapata legutóbb még az előző idényben, 2022. április 3-án győzött a Soroksár SC vendégeként (0–1) – mindez 161 napja történt. A vendégek szakvezetője kiemelte, hogy az idegenbeli gyengébb szereplésükön mindenképpen szeretnének változtatni, de ez Siófokon nem ígérkezik könnyű feladatnak.

65. perc: Vágó Gábor csúszott rá Erdei Carlo lábára a felezővonal környékén, majd megkapta a mérkőzés második sárga lapját. A balatoniak védője idénybeli negyedik ilyen jellegű figyelmeztetését gyűjtötte be.

62. perc: Mindkét szakmai stáb kettős cserét hajtott végre: a siófokiaknál Makrai Gábor helyett Girsik Áron a pályán, Balogh Bence Benitó helyére pedig Dénes Csanád érkezett. A tiszakécskeieknél Winkler Andrást Balajti Ádám, Gyurján Bencét Vachtler Csaba váltotta.

A tópartiak pályaválasztóként továbbra is remek formában vannak: Domján Attila tanítványai az új idény első három bajnokiját kivétel nélkül megnyerték, majd legutóbb döntetlent játszottak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen (1–1), így saját közönségük előtt 126 napja nem találtak legyőzőre. A Révész Géza utcai Stadionban legutóbb a Szombathelyi Haladás győzött még az előző idényben, idén május 8-án (0–1).

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45+1. perc: A jelzett hosszabbítást követően, s gól nélküli állással véget ért az első félidő. Hamarosan jövünk a második felvonással!

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

41. perc: Sérülés miatt kényszerült változtatni a tiszakécskei szakmai stáb: Máté Zsolt helyett Farkas András a pályán.

A két együttes tabellaszomszédnak számított a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a 10 pontjából valamennyit pályaválasztóként gyűjtötte, míg a Tiszakécsei LC a meglévő tíz egységéből egyet zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 10 pont szerepel, míg a vendégek az első 45 percek alapján 5 ponttal rendelkeznek.

32. perc: Csáki Róbert kapta a mérkőzés első sárga lapját.

26. perc: Szakály gondolt egyet, majd 20 méterről a bal alsó sarkot vette célba. Lövésében olyannyira volt fantázia, hogy Halasi bravúrral tudta csak kitenyerelni az érkező labdát!

A két klub ezen a délutánon 6. egymás elleni bajnoki mérkőzését vívja meg a másodosztályban, a közös történelmük nem tekint vissza olyan hosszú múltra. Az örökmérleget kettő siófoki győzelem mellett két döntetlen, valamint egy kécskei győzelem teszi teljessé, a gólkülönbség (9–5) a házigazdáknak kedvez(ett). A Balaton–parton a ma esti a harmadik egymás elleni találkozó a második vonalban, ezt megelőzően egy siófoki győzelem és egy döntetlen született.

17. perc: Gyurján jobb oldali beadására Zamostny érkezett, majd 6 méterről a kapu közepét vette célba, de az elvetődő Hutvágner lábbal hárítani tudott.

16. perc: A házigazdák első szögletét Szakály Attila tekerte középre a bal oldalról. Beadására remekül érkezett Vágó, aki 5 méterről lefejelte a labdát, melyet Halasi egy kis bizonytalanság után felszedett.

14. perc: Makrai cselezte be magát a tizenhatosig, majd sarokkal tette vissza a labdát Horváth Péternek: a siófokiak támadója nagy erejű lövéssel a bal felső sarkot vette célba, de Halasi ezt is védeni tudta.

A tiszakécskei együttes keretében több olyan labdarúgót is találunk, akik korábban a siófoki sikerekért küzdöttek: Farkas Norbert, Vólent Roland, illetve Zamostny Balázs is ismerős környezetbe térhetett vissza. Közülük Farkas és Zamostny a kezdőcsapatban kapott helyett, míg Vólent a kispadról szállhat be.

10. perc: Kisebb tűzijáték alakult ki a vendégek tizenhatosán belül, a harmadik kísérlet már kaput is talált: egy lepattanó labdát Nyári szelídített meg, majd 15 méterről lövésre szánta el magát, de Halasi védeni tudta a jobb alsó sarokra tartó próbálkozást.

A találkozót Németh Ádám vezeti, munkáját Sinkovicz Dániel és Ország Péter segíti. Németh pályafutása 133. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 483 sárga mellett 47 piros lap a mérlege. A 39 esztendős játékvezető korábban 115 találkozót dirigált az élvonalban, legutóbb 2019. február 16-án a Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd FC összecsapáson fújta a sípot.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák sárga mezben és sportszárban, illetve kék nadrágban szerepelnek, Hutvágner Gergely pedig zöld dresszben véd. A vendégek tiszta fehérben játsszák le az előttünk álló találkozót, Halasi Péter pedig Hutvágnerhez hasonlóan zöld dresszben áll a gólvonal elé.

Mindkét oldalon vannak hiányzók: a siófokiaknál az Eördögh, György, Lapos, Pataki négyes, míg a vendégeknél az Antal, Kalmár duó nevét találjuk hosszabb ideje a sérültek listáján, Lovas Zsombor pedig betegség miatt nem bevethető. A balatoniak kispadján egy új nevet is felfedezhettünk: Nagy-Kolozsvári Dániel sérülés után tér vissza, így ezen a délutánon mutatkozhat be tétmeccsen.

Háromnegyed órával a kezdés előtt közepesen felhős égbolt alatt 21 Celsius-fokot mérhetünk, de a néha élénk, erős északnyugati szél sokat ronthat hőérzetünkön. Az előrejelzések szerint csapadéktól nem kell tartanunk, így a csapatok az évszakhoz képest ideálisnak mondható körülmények mellett szállhatnak harcba a pontokért.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 10 pontot gyűjtő, a tabella 11. helyén álló BFC Siófok a hozzá hasonlóan 10 egységgel rendelkező, s a 10. pozícióban állomásozó Tiszakécskei LC együttesével találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik