A Diósgyőr belealudt Siófokon a meccsbe, és pontot vesztett

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 18:50
null
Szakály Attila és Németh Márió labdabűvölés közben (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)<br />
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a Siófok 1–1-es döntetlent játszott a DVTK-val. A miskolciak már a 3. percben vezetést szereztek Horváth Zoltán révén, de a lelkesen játszó Balaton-partiak a szünet után újítani tudtak, és Cipf Dominik szépségdíjas góljával egyenlítettek.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–DVTK 1–1 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 1600 néző. Vezette: Zám Zsolt (dr. Bede Tamás, Ország Péter)
SIÓFOK:
Szmola – Polényi, Horváth M., Jagodics B., Varga B. – Medgyesi (Nikházi, 58.), Szakály A. (Varjas Z., 58.) – György N. (Cipf, a szünetben), Szakály D. (Tóth Z., 84.), Kiss B. – Elek B. (Horváth P., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila
DVTK: Póser – Eperjesi, Polgár K., Hegedűs J., Bárdos – Oláh B., Kispál (Jurek, a szünetben) – Könyves (Karan, 90.), Molnár G. (Hornyák, 86.), Németh M. – Horváth Z. (Suljic, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző:
Cipf (74.), ill. Horváth Z. (3.)
MESTERMÉRLEG
Domján Attila: – Sajnálom, hogy gyorsan egy szögletet követően hátrányba kerültünk, viszont örömteli, hogy egy ilyen minőségű csapat ellen tudtunk váltani és megszerezni az egy pontot.
Kondás Elemér: – Felhívtam játékosaim figyelmét, hogy ez a meccs nehezebb lesz, mint a Vasas elleni. Igaz, hogy gyorsan vezetést szereztünk, de a sok sérültünk miatt nem tudtam kedvezően cserélni, és bár megvoltak a helyzeteink, azokat azonban nem sikerült értékesítenünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A papírforma a Kondás Elemér által irányított, a mérkőzés előtt még hibátlan Diósgyőr sikerét jelezte előre a Siófok ellen. Ennek megfelelően is kezdődött a találkozó, hiszen Horváth Zoltán remekül lőtt Bárdos Bence passza után a hálóba – gyorsan ünnepelhetett a szépszámú, mintegy hatszáz vendégdrukker.

Már a vezetés megszerzése után érezhető volt, hogy a vendégek nem kapcsolnak magas sebességfokozatra, ettől függetlenül labdabiztos játékkal igyekeztek dominálni, illetve megakadályozni, hogy a hazaiak kibontakozzanak. Ennek ellenére az első félidő hátralévő részében a Balaton-partiaknak több lehetősége is volt az egyenlítésre, igaz, a túloldalon Szmola Bálint remek védései akadályozták meg a DVTK újabb gólját.

A szünet után a siófoki cserék sokat lendítettek a hazaiak játékán, Kondás Elemér pedig elsősorban Asmir Suljic becserélésétől várta a támadójáték megújítását. A bosnyák támadó beállása után azonnal gólt szerezhetett volna, de csúnyán fölé lőtt, majd Könyves Norbert hibázott nagy helyzetben. Cipf Dominik ellenben nem, a hazai cserecsatár a 74. percben szépségdíjas gólt szerzett, amitől parázzsá vált a mérkőzés.

A hajrában a meccsbe belealvó DVTK igyekezett felpörögni, de már nem igazán tudott, míg a vérszemet kapó siófokiak kontrák után újabb gólokat szerezhettek volna; sőt egy kezezés után büntetőt is reklamáltak. Az utolsó két lövés aztán a miskolciaké volt, előbb Oláh Bálint emelése csattant a lécen, majd Jurek Gábor huszonkét méteres, okosan ellőtt labdája a bal kapufáról pattant ki. Így először veszített pontot a másodosztályban a DVTK, a Siófok pedig újabb döntetlent ért el – igaz, ez a legértékesebb. 1–1

AZ NB II ÁLLÁSA
1. Nyíregyháza Spartacus3217–3+47
2. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–1+47
3. Szolnoki MÁV FC3217–4+37
4. Diósgyőri VTK3214–2+27
5. Kecskeméti TE32110–6+46
6. Dorogi FC3216–5+16
7. Vasas FC3215–4+16
8. ETO FC Győr3123–2+15
9. Szombathelyi Haladás3122–1+15
10. Budafoki MTE31116–3+34
11. Budaörs31116–60 4
12. FC Csákvár3123–4–13
13. Szentlőrinc SE333–30 3
14. BFC Siófok332–20 3
15. Pécsi MFC3212–3–12
16. Békéscsaba 1912 Előre3123–5–21
17. FC Ajka3123–6–31
18. Tiszakécske3123–7–41
19. Soroksár SC3123–8–51
20. III. Kerületi TVE331–9–80

 

A hajrában parázzsá vált a meccs (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
A hajrában parázzsá vált a meccs (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, 1–1-s döntetlennel ért véget a találkozó!

90+4. perc: Jurek lőtt 22 méterről kapura laposan, a labda a bal kapufáról pattant ki! Ez volt az utolsó diósgyőri lehetőség.

90+1. perc:
Németh Márió tekert kapura balról egy szabadrúgást, Szmola üggyel-bajjal hárított.

Négy perc a hosszabbítás!

90. perc: Könyves
helyett Karan érkezik a diósgyőrieknél.

89. perc: Hock Zsolt
siófoki csapatorvos a kispadról kapott sárga lapot.

87. perc:
Varjas lőtt 14 méterről kapura, Hegedűs kezéhez hozzáért a labda, de a játékvezető továbbot intett.

86. perc: Molnár Gábor
helyett Hornyák Marcell érkezett a hajrára a DVTK-ban.

85. perc: Polényi
is sárgát kapott Polgárral szembeni szabálytalanság miatt.

85. perc:
Oláh Bálint emelt 22 méterről a felső lécre!

84. perc: Szakály Dénes
le, Tóth Zoltán be – újabb csere a hazaiaknál.

84. perc: Nikházi Márk
kapott sárgát lerántás miatt.

82. perc: Molnár Gábor
kapott sárgát labdaelrúgásért.

81. perc:
újabb gyors hazai kontra futott a pályán, Cipf indította Kiss Balázst, aki visszapasszolt a kiugró cserecsatár elé, Cipf lövését azonban blokkolták!

78. perc:
gyors siófoki kontra során Cipf iramodott meg a középkörből, kiugratta a balján tisztán érkező Kiss Balázst, aki azonban csúnyán fölé tekert!

Cipf Dominik szépségdíjas gólt rúgott (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Cipf Dominik szépségdíjas gólt rúgott (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)


74. perc: MEGVAN A SIÓFOKI EGYENLÍTÉS! Cipf tolta befelé a labdát jobbról, majd 14 méterről bal lábbal, laposan a hosszú sarokba tekert! 1–1!

71. perc:
Jurek 20 méterről, ballal tüzelt, de Szmola szögletre ütötte a labdát.

69. perc:
újabb ivószünet.

66. perc:
Kiss Balázs iramodott meg a jobb szélen, lefutotta védőjét, majd éles szögből kapura lőtt, Póser szögletre ütötte a labdát.

63. perc:
Horváth Milán veszítette a labdát, Könyves így szabadon kapura vezethette a labdát, de a lövése pillanatában Jagodics becsúszva nagyot blokkolt!

62. perc:
Jagodics próbált felszabadítani, de ez nem sikerült, a labda a frissen beállt Suljic elé került, aki fölé lőtt.

58. perc:
újabb cserék mindkét oldalon. Medgyesi helyett Nikházi Márk, illetve Szakály Attila helyett Varjas Zoltán a pályán a Siófokban. A vendégeknél Horváth Zoltán helyett Suljic folytatja.

50. perc: Kiss Balázs szánta el magát távolról lövésre, Póser elsőre maga elé ütötte a labdát, majd megfogta.

Három csere is volt a szünetben, a hazaiaknál Elek Bence helyett Horváth Péter érkezett, illetve György Nico helyett Cipf Dominik folytatja. A DVTK-ban Kispál Tamás helyére Jurek Gábor érkezett.

46. perc:
elkezdődött a második félidő, a DVTK indította útjára a labdát.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! A DVTK egy gyors góllal korán előnybe került, és bár a Balaton-partiaknak több lehetősége is volt, nem sikerült az egyenlítés.

45. perc: két perc a ráadás az első félidő végén.

37. perc:
Elek Bence kapott sárga lapot egy kisebb fault miatt, amit Polgár ellen követett el.

37. perc:
Kiss Balázs és Kispál Tamás csúszott össze a középkör közelében, mindkettejüket ápolni kell. Szerencsére folytatni tudják a játékot.

34. perc:
Németh Márió készítette le a labdát Molnárnak, aki 22 méterről kapura tüzelt, de Szmola biztosan fogta a lövést.

A kép csalóka, nem kerültek padlóra a diósgyőriek (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
A kép csalóka, nem kerültek padlóra a diósgyőriek (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)


28. perc: itt az újabb siófoki lehetőség, Szakály Dénes baloldali szögletére a hosszún Polényi érkezett és futtából, négy méterről nem sokkal lőtt a bal sarok mellé!

27. perc: Szakály Dénes tekert helyből, középről kapura, de Póser szép vetődéssel védett.

27. perc: újraindult a játék.

25. perc:
Ivószünet.

19. perc:
Könyves cselezte be magát balról a 16-oson belülre, beforgatta Jagodicsot, majd éles szögből, az ötös sarkáról kapura lőtt, de Szmola bravúrral, lábbal védett!

15. perc:
Szakály Dénes baloldali szabadrúgása élesen kapura tartott, Póser igencsak "kacska" mozdulattal mentett szögletre.

Közel 600 diósgyőri szurkoló látogatott el Siófokra, megtöltenek egy szektort a miskolciak és első osztályú hangulatot teremtenek.

A vendégtábor (Fotó:Németh András/Somogyi Hírlap)
A vendégtábor (Fotó:Németh András/Somogyi Hírlap)


8. perc:
itt az első siófoki lehetőség, Szakály Dénes jobbról ívelt előre szabadrúgást, a középen érkező Jagodics azonban közelről fölé lőtt.

3. perc: VEZET A DVTK! Németh Márió adott be jobbról szögletet, a labda átszállt a hosszúra, ahol Bárdos érkezett, egyből visszapasszolt és a középen álló Horváth Zoltán senkitől sem zavartatva, 7 méterről a bal alsóba lőtt. 0–1

1. perc: elkezdődött a meccs, a Siófok kezdte a játékot.

Pályán a csapatok: a hazaiak sárga felsőben, fekete nadrágban, míg a miskolciak piros felsőben és nadrágban futballoznak ezen az estén.

Bemelegítés a meccs előtt (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)
Bemelegítés a meccs előtt (Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap)

A Siófok keretében két korábbi diósgyőri játékos van, Polényi Gábor és Nikházi Márk, előbbi kezdőként játszik, utóbbi a cserepadon kezdi a találkozót.

A DVTK 1999 nyarán nyert utoljára Siófokon hát nem ma volt... Sőt, az utolsó öt egymás elleni meccsüket a Siófok nyerte meg pályaválasztóként!

A Balaton partján egész nap rekkenő hőség volt jellemző, azonban mostanra elbújt a nap, de így is fülledt melegben kezdik a játékot a csapatok.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy egymással az eddig két döntetlent játszó Siófok a mostanáig hibátlan DVTK-val. A miskolciak támadó szellemű felállásban kezdenek, míg a Balaton-partiak nyilván elsődlegesen a biztonságra törekednek majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik