Weitner Ádám a Békéscsaba legyőzésével debütált a Pécs kispadján

Vágólapra másolva!
2022.07.31. 18:50
null
A küzdelem dominált a PMFC és a Békéscsaba összecsapásán (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
Megérdemelten szerzett három pontot a Pécsi MFC a Békéscsaba vendéglátójaként. Weitner Ádám csapata nagyon fegyelmezett, szervezett futballt játszva 1–0-ra nyert a lila-fehérek ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

PÉCSI MFC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–0 (0–0)
Pécs,
PMFC Stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Nagy Viktor)
Pécsi MFC: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Futó Zs., 79.), Nikitscher, Harsányi (Svedjuk, 88.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás, Fazekas, Bora, Mikló – Talpalló, Zvara (Váradi Á., 77.), Kitl (Lukács R., 77.), Szabó P. (Sipos G., 65.) – Máris, Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor
Gólszerző: Tóth-Gábor (71.)
MESTERMÉRLEG
Weitner Ádám: –
Az első húsz percben görcsösen futballoztunk, ekkor fölényben voltak a vendégek, de szerencsére javult a játékunk, a második félidőben már jól járattuk a labdát. Rengeteg munka vár még ránk.
Brlázs Gábor: –
Csalódott vagyok az eredmény miatt, jóllehet játékosaim hozzáállásával elégedett lehetek. Pontot akartunk szerezni, de még a győzelemre is volt esélyünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó első harminc percében keresték a fogást egymáson a felek, s látványosan nem is találták. Fél óra elteltével viszont kezdett felpörögni a találkozó, a Békéscsaba főként Hamed, míg a PMFC új támadótriója, Makrai, Tóth-Gábor és Harsányi révén veszélyeztetett. A szünetig nem esett gól.

A fordulást követően egyre inkább növelte a nyomást a pécsi gárda, s a lila-fehér gárda több alkalommal csak Bukrán kapusnak köszönhette, hogy nem került hátrányba. Egészen a 71. percig, amikor is szögletet követően Tóth-Gábor Kristóf megszerezte első pécsi találatát. Ezt követően Katona és Kesztyűs előtt is adódott lehetőség arra, hogy tovább növeljék az előnyt, de ez nem sikerült. Összességében a Pécs fegyelmezett játékának köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Mind az új játékosok, mind Weitner Ádám vezetőedző jól mutatkoztak be a piros-feketéknél. 1–0

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak, egy góllal nyert a Pécs!

90+2. perc: Kesztyűs 20 méteres szabadrúgása a felső lécről a gólvonal elé vágódott le.

90+1. perc:Mikló kapott sárga lapot, utolsó védőként lökte fel hátulról Tóth-Gábort.

88. perc:Harsányi helyett Svedjuk érkezett a PMFC-be.

85. perc:Helesfaynak kellett nagyot nyújtóznia Hamed fejesénél, de ki tudta ütni a jobb kapufa mellől.

83. perc: Harsányi tekert nagyszerűen középre a bal oldalról, de Kesztyűs fejese fölé szállt.

81. perc: Futó azonnal bevethette legnagyobb fegyverét, óriási bedobását viszont nem tudta Rácz László a kapura fejelni a tizenegyespont környékéről, így lett jó Katonának, de ő fölé fejelt.

79. perc: Először cserél Weitner Ádám. Makrai helyett Futó Zsombor folytatja.

77. perc: Kettős cser békéscsabai oldalon, Kitl helyére Lukács Raymond, míg Zvara helyére Váradi Ádám érkezett.

73. perc: Tóth-Gábor is sárga lapot kapott.

71. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a PMFC!A szöglet ismét Tóth-Gábort találta meg, aki az ötösről ezúttal már a kapuba bólintott. Rögtön első pécsi bajnokiján betalált a tehetséges csatár.1–0

71. perc: Remek labdát kapott az ötös vonalán Tóth-Gábor, de Bukrán újabb óriási védést mutatott be.

65. perc:Szabó Péter helyére Sipos Gábor állt be a Békéscsabába.

58. perc: Nikitscher tört be baloldalról a Békéscsaba tizenhatosára, majd jobbal lőtt, de a labda keresztbe elszállt a kapu előtt.

51. perc:Mayer ütközte le az egyik vendég támadót épp a kispadjuk előtt, sárga lap lett a jutalma.

Harsányi első gólja még várat PMFC-mezben (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
Harsányi első gólja még várat PMFC-mezben (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)

46. perc:Folytatódik a találkozó!

Véget ért az első félidő!

45. perc: Tóth-Gábor vitt végig a jobb szélen egy támadást, befele indult az alapvonalon, majd a kapura emelt, de a kapufán csattant a labda.

43. perc:Kitl kapott sárga lapot.

38. perc: Tóth-Gábor szépen vált le Boráról, majd Harsányi elé készített, de a társ egy cselt követően balról, 7 méterről fölé lőtt.

Mayer (pirosban) takarít a jobb szélen (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
Mayer (pirosban) takarít a jobb szélen (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)

34. perc: Nikitscher tartott meg nagyon erőszakosan egy labdát a felezőnél, majd Harsányit indította. Az új pécsi támadó centerezése mintha egy vendég védő kezéről pattant volna le a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

31. perc: Makrai lábáról pattant hátra Terbe elé a labda. A középpályás kapásból lőtt 17 méterről, de Bukrán óriásit védett.

28. perc: Kezdenek elszabadulni az indulatok, Máris szólalkozott össze Kesztyűssel.

26. perc: Gyors kontrát vezetett a Békéscsaba, de Hamed lövését bravúrral védte Helesfay.

25. perc: Kesztyűs jobb oldali szöglete remekül tekeredett az ötös rövid sarkra érkező Katona fejére, de a pécsi védő fölé fejelt.

17. perc: Azonnal ellenakcióba kezdett a PMFC, és Makrai jobb oldalról érkező beadása kellemetlen pillanatokat okozott a vendégek kapusának, mert Fazekas Lórántról majdnem a kapuba vágódott a labda.

16. perc: Hamed Yasint vette észre remekül Szabó Péter, és jobb külsővel indította a védők lábai között, de a társ lesen volt. Igaz, Helesfay így is hárította lövését.

4. perc: Helesfay futott alá egy felívelésnek, de nem lett belőle nagyobb baj, tisztáztak a hazai védők.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés! A piros-feketében szereplő PMFC indította útjára a labdát. A Békéscsaba fehérben a pályán.

Mondhatnánk, szinte nincs ismerős arc a PMFC-szurkolói számára csapatuk kezdőjében, hiszen Harsányi István (Szentlőrinc), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd), Kesztyűs Barna (Paks), Terbe Botond (Vasas), Mayer János (Puskás Akadémia), Hadaró Valentin (Kecskemét) és Makrai Gábor (DVTK) is a nyáron érkezett a gárdához. Rajtuk kívül csak Kovács Péter (Szolnok) és Takács Zsombor (BVSC-Zugló) tette még át székhelyét Pécsre. Emellett Weitner Ádám is most debütál tétmeccsen a PMFC kispadján.

Persze kellett is a pécsieknél a sok érkező, hiszen Adamcsek Máté, Bíró Bence, Bukrán Erik, Dávid Zoltán, Hursán György, Károly Bálint, Króner Marton, Geiger Norbert, Preklet Csaba, Sági Milán, Zsemlye Balázs, valamint Vukman Donát is elhagyta a klubot.

A Békéscsabánál kisebb volt a mozgás, öten érkeztek a nyáron a klubhoz, köztük az a Bukrán Erik is, aki tavaly a PMFC padját koptatta, s most kezdőként bizonyíthat ellene a kapuban. Szintén a kezdőben kapott helyet Fazekas Lóránt (Budapest Honvéd), Hamed Yasin (Nyíregyháza) és Talpalló Norbert (DVSC) az érkezők közül. Egyedül Fülöp Istvánnak nem szavazott bizalmat Brlázs István Gábor.

Hatan távoztak ezzel szemben a csapattól. Farkas Botond, Gránicz Patrik, Király Patrik, Pantovics Nikola, Tóth Péter és Winter Dániel is máshol folytatta.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a nyáron igencsak átalakuló Pécsi MFC a várhatóan újabb nehéz idény előtt álló Csabával szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik