NB II: Nagyon egyben van a DVTK – Oláh Bálint

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2021.12.14. 09:34
null
Ezer szállal kötődik Miskolchoz és a DVTK-hoz Oláh Bálint (balra), aki az őszi szezon során csak akkor hiányzott a pályáról, ha betegség döntötte le a lábáról (Fotó: dvtk.eu)
Az NB II utolsó őszi fordulójában vasárnap a Diósgyőr hazai pályán 3–2-re legyőzte a Csákvárt, és mivel a Vasas csak döntetlent játszott Ajkán, a borsodi együttes töltheti a téli szünetet a bajnoki tabella élén. A remek őszi szereplésben elévülhetetlen érdemeket szerzett Oláh Bálint, aki csupán az első fordulóban nem lépett pályára, akkor is betegség miatt, a többi mérkőzésen segíteni tudta csapatát a középpálya mélyéről.

 

„Az volt az őszre kitűzött célunk, hogy az első helyen álljon a csapat, de nem szabad elfelejteni, még csak az út felénél járunk, ugyanakkor a Diósgyőr mindenképpen szeretne visszajutni az első osztályba – mondta lapunknak a 27 esztendős játékos. – Némi megnyugvással tölt el minket, hogy a sorsunk a saját kezünkben van. Nem indítottuk jól az idényt, sokáig keresnünk kellett azt a formációt, amely sikerre vezet, de az ősz második felére sikerült megtalálnunk.”

Oláh Bálint miskolci születésű, DVTK-nevelésű játékos, aki az előző idényben – a Diósgyőrhöz hasonlóan – az NB I-ben játszott, ám a Budafok színeiben, nyáron azonban örömmel tért vissza nevelőegyesületéhez.

„Pályafutásom során többet játszottam az NB II-ben, mint az NB I-ben, tudtam, mire számíthatok, de azért úgy gondoltam, könnyebben vesszük majd az akadályokat. Hamar be kellett látnunk, hogy ez nem az NB I, más törvényszerűségek érvényesülnek, más futballt játszanak az ellenfelek, és alapvetően sok minden más. Nemcsak én voltam így ezzel, többünknek rá kellett jönnie, hogy be kell állni a sorba és keményen dolgozni. Miután ez megtörtént, jönni kezdtek az eredmények is. A csapatban mindenkinek nagyon fontos, hogy a Diósgyőr a hagyományaihoz méltón szerepeljen, de engem, aki itt nőttem fel, talán még szorosabb kötelék fűz az együtteshez. A hozzám hasonlóan helyi kötődésű labdarúgókkal együtt nekünk valóban szívügyünk ez a klub.”

A január végén esedékes „tavaszi” folytatásról Oláh Bálint elmondta: „Kicsit sajnálom, hogy most jött a szünet a bajnokságban, mert remek formában vagyunk, bízom benne, nem törik meg a lendületünk. Ugyanakkor az is igaz, hogy decemberre kicsit elfáradtunk fejben és fizikailag is. Amikor még nem mi voltunk az élen, az előttünk álló csapatokkal, a Haladással, a Vasassal vagy a Nyíregyházával hazai pályán mérkőzhettünk meg, és mindegyik rangadót meg tudtuk nyerni, ami fontos lépés volt az őszi elsőséghez. Tavasszal a legfontosabb meccseinken idegenben kell majd pályára lépnünk, ami nagy kihívás lesz, ráadásul mindenki az első helyezettet akarja megverni. Bízom magunkban, mert úgy érzem, most nagyon egyben van a DVTK, a szakmai stáb is remek munkát végez, jó a légkör az öltözőben, úgyhogy az a terv, hogy a tavasz végén feljutást ünnepelünk.”

Nagyobb mérethez kattintson a képre!
Nagyobb mérethez kattintson a képre!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik