NB II: Lehetett volna nagyobb is a baj – Paku Roland

Vágólapra másolva!
2022.02.01. 16:59
null
Paku Roland horrorisztikus sérülést szenvedett (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Horrorisztikus sérülést szenvedett a vasárnapi Nyíregyháza Spartacus–Tiszakécske NB II-es mérkőzésen Paku Roland, a szabolcsiak középpályása, aki egy összefejelés után eszméletlenül terült el a földön – számolt be róla a klub honlapja.


Drámai jelenet zajlott a Nyíregyháza Spartacus–Tiszakécske (2–0) találkozó első félidejének hajrájában. A kécskei szöglet után menteni igyekvő Paku Roland egy összefejelés után eszméletlenül maradt a földön, a társak azonnal jelezték is, hogy nagy a baj. Tanyi Attila masszőr és Dr. Sánta János orvos rögtön a helyszínre sietett, majd a mentők is megérkeztek. A Szpari középpályása végül saját lábán hagyta el a pályát, de a debreceni Kenézy Kórházba szállították, ahol azóta is kezelik.

Sok emlékem nincs az ütközésről, igazából a mentőben tudatosult bennem, hogy baj van – ecsetelte a középpályás a klubhonlapon. – Azonnal kórházba szállítottak, ahol délután röntgen- és CT-vizsgálatokat végeztek. A koponyám és az arccsontom sérült meg, törést mutattak ki a műszerek, de mivel nincs elmozdulás, így nem kell műteni. A bal szememmel még alig látok, ez a vérömlenytől van, lassan húzódik vissza a duzzanat. Most még egy szájsebészeti vizsgálatra kell mennem, ezt követően engednek haza. A tervek szerint három hét múlva mozoghatok, majd Darabos Balázs erőnléti edző segítségével kezdhetem újra a munkát, és az orvosok szerint március végén újra pályán lehetek. Nem könnyű most, de fontos, hogy pozitívan gondolkodjak, és előre tekintsek. Lehetett volna rosszabb, sokkal rosszabb is, lehetett volna nagyobb is a baj.”

A 28 esztendős, ETO-nevelésű középpályás éppen egy évvel ezelőtt érkezett Nyíregyházára (korábban, a 2013–2014-es idényben már játszott a Szpariban), s a csapatban azóta alapember; ebben az idényben 19 NB II-es bajnokin és egy Magyar Kupa-meccsen lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik