RÓTH ZOLTÁN 2021.09.26 15:50 Frissítve: 2021.09.27 08:18

Négy gólt szerezve aratta első idegenbeli győzelmét az Ajka

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a 18. helyen álló III. Kerületi TVE a 15. helyezett Ajkát fogadta. Az óbudaiak kispadján hosszú idő után foglalt újra helyet Kemenes Szabolcs vezetőedző, de nem lehetett elégedett a látottakkal. Az Ajka Gaál Bálint remek játékának köszönhetően már négy góllal is vezetett, a Került erejéből már csak a szépítésre futotta a mérkőzés végén. 

 

Négy gólt lőve aratott győzelmet az Ajka Óbudán (Fotó: Meder István)


LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

III. KERÜLETI TVE–FC AJKA 2–4 (0–2)
Budapest, III. Kerületi TVE Sporttelep, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Bede Tamás)
III. KERÜLET: Balázs J. – Tóth K., Fejes A. (Opavszki, 72.), Erdei G., Rédei – Bori G. (Kleisz, 55.), Egerszegi T. (Rajczi, 60.) – Remili (Tamási Zs., 60.), Rabatin, Barczi D. (Schuszter R, 72.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
AJKA: Horváth D. – Görgényi D. (Stoiacovici, 35.), Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Lehoczky R. – Csizmadia Z. (Tajthy T., 82.), Sejben (Szarka Á., 82.), Orosz M. (Dragóner, 65.) – Gaál B. (Szabó B., 82.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Borvető (89.), Schuszter (90+1.) ill. Gaál B. (18., 45+1. – mindkettőt 11-esből), Tar (54.), Lehoczky R. (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A forduló előtt a III. Kerület még nem tudott hazai pályán, míg az Ajka vendégként három pontot szerezni a bajnokságban. Mindkét csapat azzal a céllal lépett pályára, hogy rossz sorozatát megszakítsa. A találkozón az óbudai csapat kispadján hosszú kihagyást követően foglalt újra helyet Kemenes Szabolcs vezetőedző, aki egyáltalán nem lehetett elégedett azzal, amit az első félidőben látott a csapatától. Az Ajka végig kontroll alatt tartotta a játékot, a szórványos hazai támadások nem vezettek eredményre. Ellenben a túl oldalon az Ajka kétszer is be tudott találni az első 45 perc során. Előbb a 18. percben rezdült meg a háló, mikor Gaál Bálint értékesített egy büntetőt (0–1), majd a játékrész hosszabbításában ismét ő volt eredményes, mikor az általa kiharcolt büntetőt is értékesíteni is tudta, 0–2.

A második félidőben a hazaiak több cserével is próbáltak frissíteni, de az 54. percben így is az Ajka szerzett újabb találatot. Gaál Bálint ezúttal előkészített, Tar Zsolt növelte a vendégek előnyét, 0–3. A Került a három bekapott gólt követően már mindent egy lapra feltéve támadott, aminek köszönhetően a vendégek rengeteg gyors kontrát tudtak vezetni. Egy ilyen támadás végén a 74. percben megint Gaál Bálint volt az előkészítő, akinek a passza után Lehoczky Roland szerezte a negyedik ajkai találatot, 0–4. A hajrában aztán megérkeztek a várva várt hazai gólok is, melyek azonban csak a szépítésre voltak elegendőek. A 89. percben Borvető Áron (1–4), míg a 91. percben Schuszter Roland talált be (2–4). 

A világos mezes ajkaiak a hazai csapat fölé nőttek a 90 perc során (Fotó: Meder István)

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés! A Került nagyot hajrázott, de az Ajka négygólos előnye már nem volt ledolgozható. Köszönjük a figyelmet! 

90+1. perc: Újabb hazai gól! Jobb oldali beadást követően Schuszter Richárd elé került a labda, aki 14 méterről mesterien tekert a jobb felső sarokba, 2–4! 

90. perc: Kettő perc a hosszabbítás! 

90. perc: Rabatin kapott sárga lapot.  

89. perc: Egy beadást követően Borvető fejését még bravúrral védte Horváth, de a kipattanót 5 méterről már a kapuba lőtte a hazai támadó, 1–4.

84. perc: Egy szögletet követően Kleisz közeli lövését hárította Horváth, a kipattanót Tamási lőtte a kapu mellé.  

82. perc: Hármat cserélt az Ajka, lejött a meccs legjobbja Gaál Bálint, Csizmadia Zoltán és Sejben Viktor, pályára lépett Szabó Benjámin, Szarka Ákos és Tajthy Tamás.  

81. perc: Schuszter 18 méteres lövése a bal felső sarok fölé szállt.  

79. perc: Kósza hazai lehetőség, Borvető gyenge lövését Horváth könnyedén ütötte ki oldalra.  

78. perc: Teljesen kitámadott a hazai gárda, így majdnem az Ajka szerzett újabb gólt, de Sejben középre tartó lövését Balázs védeni tudta.  

74. perc: 0–4! Kontratámadást vezettet az Ajka a bal szélen, Gaál Bálint egy cselt követően a középen érkező Lehoczkyhoz passzolt, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát. Ez már kiütés!

72. perc: Ismét kettőt cserélt a Kerület, lejött Barczi Dávid és Fejes András, pályára lépett Schuszter Roland és Opavszki Balázs.  

71. perc: Gaál Bálint 22 méterről elvégzett szabadrúgása után a kapu mellé szállt a labda.

70. perc: Présinger egy cselt követően a 16-os sarkától lőtt kapura, Balázs védeni tudott. 

67. perc: Fejes buktatta Dragónert, sárga. 

65. perc: Cserélt az Ajka is, Orosz Márk helyére Dragóner Filip érkezett. 

62. perc: Gaál Bálint 12 méteres lövését védte Balázs, majd a kipattanót Présinger bombázta a kapu fölé.  

60. perc: Újabb cserékkel próbált frissíteni a hazai csapat, Remili Mohamed helyére Tamási Zsolt, Egerszegi Tamás helyére Rajczi Péter érkezett. 

55. perc: Cserélt a hazai csapat, Bori Gábor helyére Kleisz Márk érkezett. 

54. perc: Gaál Bálint végzett el szabadrúgást a jobb oldali oldalvonal közeléből, kapu elé ívelt labdájára Tar Zsolt érkezett és méterről a kapuba bólintott, 0–3. 

50. perc: Remili parádés ollózós mozdulattal tette kapura a labdát, de a mozdulat erőtlen volt, így Horváth könnyedén hárítani tudott.  

48. perc: Csizmadia egy lövőcsellel tisztára jászotta magát, majd 18 méterről a kapu fölé lőtt. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő, nem volt csere egyik oldalon sem a szünetben.  

Az első félidőben kiemelt szerep jutott a játékvezetői hármasnak, az Ajka kétszer is büntetőt lőhetett (Fotó: Meder István)

45+2. perc: Véget ért az első félidő, az Ajka Gaál Bálint duplájának köszönhetően kétgólos előnyre tett szert az első félidőben. 

45+1. perc: Ezúttal is Gaál Bálint állt a labda mögé, Balázs érezte az irányt és bele is ért a lövésbe, de hárítani ezúttal sem tudott, 0–2! 

45+1. perc: Balázs József a hazaiak kapusa nagyon bizonytalanul mozdult ki kapujából, Gaál Bálint elcsente tőle a labdát, majd ezt követően a kapus szabálytalankodott ellene, újabb ajkai büntető! 

45. perc: Tar Zsolt rántotta le a kilépő Borvetőt, sárga lap. 

Az utóbbi percekben főleg a mezőnyjátéké a főszerep, a hazai próbálnak támadni az egyenlítésért, de az Ajka remekül őrzi előnyét, sőt kontratámadásai végén még veszélyesebb helyzeteket is ki tud alakítani, mint ellenfele.  

35. perc: Kényszerűségből cserélt az Ajka, Görgényi Dávid megsérült, Stoiacovici Dávid lépett pályára helyette.  

29. perc: Egy jobb oldali ajkai támadás végén Gaál Bálint 18 méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.  

27. perc: Egy védők által kifejelt labdát Barczi lőtt 17 méterről a kapu fölé.  

25. perc: Remili esett el a 16-oson belül Görgényi mellett, elsőre úgy tűnt, mintha a játékvezető büntetőt ítélt volna a hazaiak javára, de végül a partjelző intésére les miatt szabadrúgás következett kifelé. Az esetet követően a hazaiak reklamáló másodedzője, Czvitkovics Péter kapott sárga lapos figyelmeztetést.  

19. perc: Görgényi Dávid 18 méteres lövését védte Balázs.  

18. perc: GÓÓÓÓL! Gaál Bálint magabiztosan a kapu középe lőtte a megítélt büntetőt, 0–1. 

17. perc: Büntetőhöz jut az Ajka, Sejbent buktatták a 16-oson belül! 

14. perc: Gaál és Orosz kényszerítője végén utóbbi lőtt 17 méterről a kapu fölé.  

11. perc: Barczi ugratta ki remekül Borvetőt, a hazai támadó lába már lövésre lendült, amikor Lehoczky bravúrral tisztázni tudott a 16-oson belül.  

9. perc: Nagy hazai helyzet maradt ki! Rédei beívelése megpattant egy ajkai védőn, a labda így pont Barczi fejére hullott. Barczi fejese már túljott Horváth kapuson, azonban centikkel a kapu mellé szállt.  

8. perc: Bori jobb oldali szögletét követően Remili emelte háttal a kapu fölé a labdát.  

7. perc: Jobb oldalon vezetett kontratámadás végén Sejben fejét találta meg középen egy beadás, azonban Balázs eszén nem tudott túljárni a vendégek támadója. 

A mai találkozón hosszú időt követően újra Kemenes Szabolcs vezetőedző irányítja az óbudai csapatot. 

5. perc: Ajkai szögletet követően Görgényi közeli lövése az oldalhálóban kötött ki.  

3. perc: Egy bal oldali ajkai támadás végén Gaál Bálint 14 méteres lövését védte Balázs.  

2. perc: Lehoczky vállalkozott lövésre 22 méterről, a labda a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret.  

A mai találkozón a III. Került világoskék-sötétkét összeállításban, a vendég Ajka zöld-fehérben lépett pályára.  

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazai csapat indította útjára a labdát.  

Az elmúlt hétvégén mindkét csapat a Magyar Kupában volt érdekelt. A továbbjutás csak az óbudaiaknak sikerült, akik Zalaszentgróton nyertek 2–0-ra. Az Ajka hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Gyirmóttól. A Kerület ellenfele a következő fordulóban a Paks lesz. 

A két csapat legutóbb az NB III-as bajnokság 2018/2019-es bajnoki idényében találkozott egymással akkor a fővárosban és hazai pályán is az Ajka tudott nyerni.  

A III. Kerülti TVE a bajnokság egyik újoncaként jelenleg a kieső, 18. helyen tanyázik. Eddig mindössze egyetlen mérkőzést tudtak nyerni a szintén újonc Tiszakécske otthonában. A fővárosi gárda eddig négyszer léphetett pályára saját közönsége előtt, ezeken a mérkőzéseken összesen két pontot szereztek. Érdekesség, hogy a négy hazai mérkőzésen mindössze egyszer találtak be az óbudaiak.

"Nagyon oda kell figyelnünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el." - mondta el az Ajka honlapjának adott nyilatkozatában Kis Károly vezetőedző. Az Ajka tavaly meglepetésre az ötödik helyen végzett a bajnokságban, azonban idén nem sikerült jól a bajnoki rajt. Idegenben eddigi négy mérkőzésükön egyetlen pontot sem szereztek. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hazai pályán még nyeretlen III. Kerület az idegenben eddig még pontot sem szerző Ajka ellen. 

 

2022.12.04 02:08:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Négy gólt szerezve győzte le a Balaton-partiakat az újonc.

2022.12.04 02:15:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Tisza-parti csapat már a meccs elején büntetőt hibázott, majd nem tudta megőrizni az előnyét.

2022.12.03 17:34:17

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Szeged nem bírt a Szparival, így öt mérkőzés is 1–1-gyel végződött a 19. fordulóban.

2022.12.01 08:39:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Horváth Dávid vezetőedző irányítása alatt hatodik mérkőzésén maradt veretlen a fővárosi kék-fehér csapat.

2022.12.01 08:39:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Már a találkozó elején előnybe került a házigazda, a végjátékban válaszoltak a vendégek.