Nem hozott gólt a III. Kerület és a Szolnok összecsapása

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 12:50
Hiába játszott mezőnyfölényben a III. Kerületi TVE, az óbudai együttes nem tudta legyőzni a Szolnokot a labdarúgó NB II 15. fordulójában. A döntetlennel tovább nyúlt a vendégek nyeretlenségi sorozata: immáron hat meccse nem ízlelhette meg a győzelmet Csábi József együttese.
A küzdelem dominált a meccsen (Fotó: Földi Imre)
A küzdelem dominált a meccsen (Fotó: Földi Imre)
A küzdelem dominált a meccsen (Fotó: Földi Imre)
LABDARÚGÓ NB II

15. FORDULÓ
III. KERÜLETI TVE–SZOLNOKI MÁV FC 0
0
Budapest,
III. ker. TVE Sporttelep, 450 néző. Vezette: Görög Márió (Kovács G., Kulman)
III. KERÜLETI TVE:
Balázs – Bori, Fejes A. (Tamási Zs., 45+4.), Erdei G., Bekker – Szalai V., Rabatin – Remili (Sili, 61.), Kleisz (Schuszter, 74.), Barczi – Rajczi (Borvető, 60.). Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
SZOLNOK:
Csáki – Szabó A., Papp Sz., Kovács O. – Tömösvári (Molnár R., a szünetben), Tisza K., Földi, Kónya (Rokszin, a szünetben), Kurdics (Gohér, 78.) – Irmes (Lakatos I., a szünetben), Sipos Z. (Vólent, 82.). Vezetőedző: Csábi József
Kiállítva
: Erdei (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A bajnokság 18. helyén álló Kerület nagy elánnal vetette játékba magát, az első negyedórában több nagy lehetősége is volt az eddig szintén nem túl acélosan szereplő, mindössze 13. helyezett Szolnok ellen. Az első időszak lendülete azonban hamar alábbhagyott, kiegyenlítődött a játék, és bár kezdetben úgy tűnt, ez a vendégek feljavulásának köszönhető, az el-elmaradozó helyzetek és egyre szaporodó technikai hibák után inkább a TVE visszaeséseként könyvelhettük el. A félidő hajráját egy-egy Sipos Zoltán által eleresztett átlövési kísérlet tehette volna emlékezetessé – ám végül a kísérletek helyett egy peches ütközés, Irmes Dávid és Fejes András összecsapása tette azzá. Fejest hosszas ápolás után méretes turbánnal a fején – de a játékteret szerencsére saját lábán elhagyva – kellett lecserélni. Jöhetett a majd tízpercesre nyúló ráadás, újabb helyzet nélkül.

A szünetben három új játékost küldött pályára a szolnoki edző, Csábi József, s alig telt el 15 perc a második félidőből, amikor Kemenes Szabolcs, a hazaiak mestere is megpróbált belenyúlni a meccsbe két cserével – de valódi változást ez sem hozott a játék képében. A III. Kerületi TVE mezőnyben minimális fölényben futballozott, de valódi helyzetig, lövésekig, fejesekig épp úgy nem jutott, mint az ötmeccses nyeretlenségi sorozatból érkező Szolnok. A 68. percben a csereként beálló Borvető Áron hagyta ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét, Bekker Roland balról érkező beadása után tisztán fejelhetett ugyan, de így sem tudta olyan jól helyezni, hogy Csáki Kálmán nagy bravúrral ne tudja kiütni a jobb alsó elől! A hajrá ismét az óbudaiaké volt, Barczi Dávid azonban kétszer sem tudott gólt szerezni.

A hosszabbítás pillanataiban Erdei Gábor megkapta a második sárga lapját is a játékvezetőtől, de ez a meccs összképén és végeredményén sem változtatott. A III. Kerületi TVE ötödször játszott döntetlent, és maradt a kiesőzónában, a Szolnok immár hatmeccses nyeretlenségi sorozatnál tart. 0–0

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE A MECCSNEK!

90+4. perc: A szabadrúgás veszélytelen. Az ellentámadásból Barczi védők mögé perdített labdájából Borvető harcol ki egy sarokrúgást. Bori beívelése után Tamási próbál csúsztatni a röviden, de a vendégvédő kifejeli mellőle.

90+2. perc: Erdei G. a 16-os bal csücskénél faultol a játékvezető megítélése szerint, aztán addig reklamálnak a hazaiak, amíg Erdei kap egy sárgát, ami egyúttal már a második neki. Így piros, és mehet zuhanyozni.

90. perc: Három perc a tervezett ráadás!

90. perc: Csáki egy hazapasszolt labdát követően, a kapujától jó 30 méterre tologatta a labdát, Borvető megtámadta, le is fülelte a kapus indítását, ám utána hiába vágtázott nagyot, nem tudta beérni a bal oldali oldalvonal felé guruló labdát. Pedig a kapust ránézésre már megverte a versenyfutásban...

87. perc: Molnár jobbról elvégzett szöglete után Bekker mentett fejjel a rövidnél.

84. perc: Újabb Sili beadás jobbról, Borvetőnek kicsit a háta mögé érkezik a labda, nem is tud rendesen belefejelni, ismét Barczi jön a második hullámból, az aláhulló labdát 8 méterről próbálja kapuba bólintani, ezúttal Molnár Róbert ment fejjel a kapu torkából.

83. perc: Sili kapott remek labdát a jobb szélen, lágyan beíveli, a röviden menteni próbáló egyik védőn megpattan, így lesz kis híján jó a lendületből, balról érkező Barczinak aki elől Szabó ment nagyot fejjel.

82. perc: Sipos helyén Vólent a hajrára!

81. perc: Tamási végezte el a szabadrúgást 18 méterről, balról, jobbal megpróbálta a léc alá csavarni, elég erőt is tett bele, viszont jó fél méterrel kapu fölé küldte végül.

80. perc: Borvetőt tarolta le Kovács a 16-os bal csücskénél. Sárga.

78. perc: Kurdics le, Gohér be!

Szalai Ádám a válogatott miatti szünetet kihasználva (még mielőtt csatlakozna Marco Rossi keretéhez) szintén kilátogatott a mérkőzésre. Testvére, Szalai Vilmos a csapatkapitány a Kerületnél.

74. perc: Kleisz helyén Schuszter.

73. perc: Molnár Róbert is kapott egy sárgát.

70. perc: Sili lép ki a leshatárról a jobb szélen, a kapuvonalhoz érkezve beadja, középen ismét Borvető érkezik, de Szabó fejjel menteni tud előle.

68. perc: Ez most nagy lehetőség volt! Bekker adta be balról, a labda remekül tekeredett középre, Borvető levált az emberéről, 6 méterről tisztán fejelhetett, a jobb alsót célozta, a kapus azonban óriási bravúrral védeni tudott!

66. perc: Földi M. kapott sárga lapot.

65. perc: Minimális mezőnyfölényben a III. Kerületi TVE, de a hazai játékosok is rengeteget kapkodnak. Egyáltalán nincs folytonos játék.

60-61. perc: Rajczi helyén Borvető, Remili helyén Sili a folytatásra a hazaiaknál.

58. perc: Erdei G. kapott sárga lapot.

53. perc: Remili végzett el egy szabadrúgást jobbról, 24 méterről, a lövése azonban elhalt a sorfalon.

Kevés a valódi helyzet, annál több az apró technikai hiba mezőnyben, ami miatt nem tud igazán folytonos játék kialakulni.

47. perc: Bekker futott el a bal szélen, a beadása azonban kissé mélyre csúszott, így Rajczi feje helyett Csáki kapus kezeinél kötött ki.

46. perc: Három cserére készült szünetben a Szolnok: jön Rokszin Ádám, Lakatos István és Molnár Róbert, akik pedig nem jöttek vissza a pályára az öltözőből: Kónya Tömösvári, Irmes.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Szünet

45+9. perc: Vége az első félidőnek!

45+8. perc: Rabatint húzzák vissza a kezdőkörnél, Rajczi gyorsan elvégezné, a játkvezető visszafújja, és két méterrel hátrébbról végezteti el a szabadot. A lelátón némi szereplési kényszerrel vádolják meg Görög sporttársat...

45+7. perc: Szalai V. lépett vissza a védelembe Fejes helyére, Tamási szűrőnek érkezett a középpályára.

45+6. perc: Fejes most ért a főlelátó elé, vastapsot kap. A tribün tetejéről is látni, hogy a homloka felett máris átvérzett a kötés. Nem csoda, hogy nem tudta folytatni...

45+4. perc: Kényszerű csere, Tamási Zs. váltja Fejest.

45+4. perc: Fejes némi támogatással, de a saját lábán biceg le. Kapott egy méretes turbánt a fejére. Alighanem felszakította a stopli.

45+2. perc: Az orvosi stáb mellett már a mentősök is a pályára szaladnak. Ez továbbra sem fest jól.

45. perc: Még javában tart az ápolás, amikor a tartalék játékvezető felmutatja a hosszabbítást, három percet terveznek. De jó eséllyel több lesz...

43. perc: Ez nem nézett ki jól: Irmes rúgta el a labdát valamivel derékmagasság alól, Fejes jött lendületből a háta mögül, kissé alacsonyra eresztett fejjel és amennyire a lelátóról látni lehetett, pont a stopliknak vágódott... Szándékosságról és még csak szabálytalanságról sem beszélhetünk, pechről annál inkább.

41. perc: Rabatin tudta átvenni a labdát a 16-os bal csücskénél, kézgyanús volt, ahogy átjátszotta a védőjét, 14 méterről lőtt, de Tömösvári jó ütemben kilépve blokkolta a próbálkozást.

36. perc: Sipos csapott le egy lehulló labdára a hazai tizenhatos előterében, a jobb csücsöknél átvette, megtolta és lőtt, pont a röviden helyezkedő Balázs kezei közé.

31. perc: Sipos végzett el szabadrúgást balról, a kaputól jó 28 méterre, a sorfal mögé ívelt labdára Tisza érkezett a 11-es pont magasságában, ám Fejes szorításában kapáslövés helyett megpróbálta átvenni, ezzel pedig oda lett a helyzet.

27. perc: Papp Szilárd kapott sárgát.

25. perc: Kurdics óriási balról elvégzett bedobása után Papp tudott csúsztatni a röviden, a hosszún Sipos érkezett, megelőzte az ellenfelét, ám az ötösnél éppen csak bele tudta tenni a lábát a labdába, erőt adni nem tudott a lövésbe, így a kapus biztos kézzel tudta megfogni.

20. perc: Kleisz lőtt jobbról, éles szögből a kivetődő Csáki mellett az oldalhálóba.

18. perc: Remili végezhetett el szabadrúgást jobbról, a kaputól jó 26-28 méterre, a beívelése a hosszúra szállt, ahol Erdei érkezett lendületből, az ötös előteréből eleresztett lövését viszont blokkolni tudták, a kipattanóra Barczi csapott le, egyből lőtt, de ezt is blokkolni tudták a vendégek.

 

14. perc: Rabatin adta el a labdát a saját térfelén, Sipos szerezte meg, majd felgyorsított, a 16-os előterében meghúzott két cselt ezzel Szalait és Kleiszt is átjátszva, 18 méterről ballal viszont a jobb felső mellé lőtt!

13. perc: Irmes kap ígéretes indítást mélységből, Fejessel harcol a labdáért, utóbbi végül elébe tud lépni, hogy hazabólintsa fejjel, kissé rövidnek tűnik, de Balázs jól jön ki a kapujából és így ment.

10. perc: Újabb veszélyes Bori-szöglet jobbról, középen Erdei feje felett éppen csak elszáll a labda, mögötte Remili érkezik, ám hiába emeli a bal lábát, lőni nem tud. Így is felhördült a lelátó.

8. perc: Kleisz adja be jobbról, középen Rajczi érkezik, mielőtt elérhetné a labdát Papp Szilárd ment nagyot fejjel!

7. perc: Rajczi kap jó centerezést, a 11-es pont magasságában harciasan megtartja, aztán viszont kissé hosszan tolja meg, így Szabó szerelni tudja.

5. perc: Bori jobbról elvégzett szöglete után Rajczi az ötös bal sarkától érkező fejesét öklözi ki a kapus.

A III. Kerületi TVE kék mezben, sötét kék nadrágban és kék sportszárban, a Szolnok fehérben játszik.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az újoncként 18. helyen álló III. Kerületi TVE a legutóbbi öt bajnokiján nyerni képtelen Szolnoki MÁV ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik