NB II: ifj. Kuznyecov Szergej a DVTK új vezetőedzője – hivatalos

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 19:17
null
Fotó: DVTK
A labdarúgó NB II-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján bejelentette, hogy ifj. Kuznyecov Szergejt nevezte ki a csapat új vezetőedzőjének.

 

A Diósgyőri VTK kedden jelentette be, hogy közös megegyezéssel, azonnal hatállyal szerződést bontott az idén április 8-án kinevezett trénerrel, Dragan Vukmirral. A Nemzeti Sport arról is beszámolt korábban, hogy Tomiszlav Szivics mellett Kuznyecov is szóba került a DVTK kispadjára.

Mostanra hivatalossá vált, hogy a hamarosan a 40. évét betöltő, magyar és ukrán útlevéllel is rendelkező szakember veszi át a szakmai irányítást.

„Legfontosabb célom, hogy a DVTK játékát látva a szurkolók élvezzék a meccseinket, örömmel érkezzenek a stadionba, és boldogan távozzanak onnan – mondta Kuznyecov a csapat honlapján. – Sokáig külföldön fociztam és edzősködtem, de természetesen jól ismerem a DVTK-t, hiszen gyerekkoromban többször jártam a régi stadionban, ahol mindig sok néző szurkolt. Azóta eltelt néhány év, ám egy ilyen körülményekkel rendelkező klubnak az élvonalban a helye. Nem sokat gondolkodtam a DVTK ajánlatán, mert olyan célokat fogalmaztak meg, melyekkel könnyen azonosulni tudtam. Nincs sok időnk, mert vasárnap már bajnokit játszunk. Olyan csapatot szeretnék a pályán látni, amely dinamikus módon futballozik, lelkes, odateszi magát, mégis mindig fegyelmezetten tartja magát a taktikához. Az jelzi majd, hogy jó úton járunk, ha az ellenfelek félve érkeznek Diósgyőrbe.”

Ifj. Kuznyecov Szergej Harkivban született, majd amikor az édesapja az FTC védője lett, családjával Magyarországra költözött, és Budapesten nőtt fel – indítja az új edző bemutatását a DVTK. – Pályafutását az FTC-ben kezdte, ahol egy rövid finnországi kitérőt követően 2001-ben mutatkozott be az első csapatban. Pályafutása az egykori Szovjetunió utódállamaiban teljesedett ki, nyert bajnoki címet Fehéroroszországban és Moldovában. Játszott Litvániában, majd több éven keresztül Ukrajnában és Oroszországban. A Lembergben (Lviv) töltött évek alatt olyan formába lendült, hogy az ukrán válogatottnál is szóba került a neve.

Visszavonulását követően egykori edzője, Oleg Kononov (ő irányította az FK Krasznodart a DVTK elleni Európa-liga-mérkőzésen) hívta először a stábjába, így lett az Arszenal Tula, majd a Szpartak Moszkva másodedzője, sőt a fővárosban egy mérkőzésen megbízott vezetőedzőként is irányította a csapatot. Legutóbb a Panathinaikosznál Bölöni László másodedzőjeként dolgozott.

Kuznyecov szerda délután érkezett meg Diósgyőrbe, aláírta a szerződését, és csütörtök reggel már ő vezényli az edzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik