A Gyirmót nyerte a sárga-kék alsóházi rangadót a Siófok ellen

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2023.10.01. 14:50
null
A sárga mezes gyirmótiak négy nap leforgása alatt hat pontot gyűjtöttek (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)
Négy napon belül második győzelmét aratta a Gyirmót FC Győr, amely az FC Ajka elleni sikert követően a labdarúgó NB II 10. fordulójában egy hajrágólnak köszönhetően 1–0-ra verte a BFC Siófokot.

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK 1–0 (0–0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 654 néző. Vezette: Jakab Árpád (Kulman Tamás, Sinkovicz Dániel)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Polgár K., Szegi, Csörgő V., Jova B. – Kovács D. (Lányi B., 90+3.), Kovács M. (Szőke G., 19.) – Soltész D., Madarász M. (Takács R., 89.), Medgyes Z. – Pethő B. (Adamcsek, a szünetben). Vezetőedző: Tamási Zsolt
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Csató (Tóth T., 85.), Debreceni Á. – Major G., Nemes (László D., 68.), Kitl M., Varjas Z., Varga B. (Schildkraut, 81.) – Girsik Á. (Nagy R., 81.), Dénes (Menyhárt, 68.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerző: Szegi (76.)
MESTERMÉRLEG
Tamási Zsolt:
– Látványos, szép támadásokkal nyertünk, a sok kidolgozott helyzet alapján megérdemelten. Próbáltam felszabadulttá tenni a játékosokat azzal, hogy elhitetem velük, képesek így játszani. Az egyetlen hiányérzetem, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk.
Dragan Vukmir: – Szomorú vagyok a vereség miatt, főleg mert szöglet után kaptuk a gólt, de jó csapattal találkoztunk. Amíg az ellenfeleinknek gyakran nyolc-tíz helyzetük is van, nekünk két-három lehetőségből kell betalálnunk, ezúttal nem sikerült.

ÖSSZEFOGLALÓ

A hétközi játéknapon hosszú böjt ért véget, hiszen a gyirmótiak az FC Ajka ellen megszerezték idénybeli első győzelmüket. A Marcal-partiak az első nyolc fordulóban többször közelítettek a három pont felé, de nem jártak sikerrel, elég, ha csak azt említjük példaként, hogy négy olyan bajnokijuk is volt, melyen vezettek, de végül mégsem nyertek. Ezt a negatív hullámot sikerült a tavalyi bronzérmes elleni sikerrel megállítani, amire Medgyes Zoltánék 147 napot vártak, hiszen a Gyirmót FC Győr legutóbb még az előző idény 36. fordulójában örülhetett három pontnak.

Amíg az egyik oldalon felszabadult állapot, addig a másikon inkább bosszúság, mint keserűség uralkodhatott, hiszen a BFC Siófok a szerdai mérkőzésen úgy kapott ki 4–2-re a listavezető ETO FC Győrtől, hogy a 90. percben még 2–2 állt az eredményjelzőn. Ellentétes lelkiállapotban érkeztek tehát a csapatok az alsóházi rangadóra, melyet a házigazdák nagyon agilisen kezdtek, rögtön megragadták az irányítás jogát, több lehetőséget is kialakítottak.

A gyirmótiak lendületét Kovács Milán sérülése törte meg, a kényszerű cserét követően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a szünetig igazi kapuspárbajt láthattunk, hiszen Hársfalvi és Hutvágner egymást felülmúlva mutatott be nagyobbnál nagyobb védéseket.

A gyirmótiak előtt sok helyzet adódott, de csak egyet sikerült gólra váltaniuk (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)
A gyirmótiak előtt sok helyzet adódott, de csak egyet sikerült gólra váltaniuk (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)

Ahogy az elsőt, úgy a második játékrészt is nagy lendülettel kezdték a kisalföldiek, akik egyre közelebb kerültek a vezetés megszerzéséhez, ám az 52. percben a felső léc kisegítette a siófokiakat, majd nem sokkal később a csereként beállt Adamcsek óriási helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtt. A látottak alapján csak idő kérdése volt a gyirmóti vezető gól megszületése, melyre a 76. percig kellett várni, amikor a házigazdák hatodik szögletét követően Szegi Vince közelről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1–0).

A bekapott találat után Dragan Vukmir négy percen belül három poszton is frissítette csapatát, de ez nem volt elég a pontmentéshez, sőt, a hazaiak növelhették volna előnyüket, ha Hutvágner kapus nem véd ihletett formában. A végeredmény egyben azt is jelentette, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán, a gyirmótiak néhány forduló után elmozdultak a kieső pozícióból, míg a tópartiak a legutóbbi két vereségnek köszönhetően lecsúsztak a 15. helyre.

10. FORDULÓ
Október 1., vasárnap
Soroksár–ETO FC Győr 1–3
Gyirmót FC Győr–Siófok 1–0
Budafok–Szombathelyi Haladás 0–1
Mosonmagyaróvár–Tiszakécske 0–2
Ajka–BVSC Zugló 0–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budapest Honvéd 1–0
Kazincbarcika–Kozármisleny 1–0
Vasas–Csákvár 1–1
Október 2., hétfő
20.00: PMFC–Nyíregyháza

Az állás
1. ETO FC Győr1071224–13+1122
2. Nyíregyháza Spartacus95414–6+819
3. Vasas FC1053221–10+1118
4. Kozármisleny1052315–10+517
5. Budafoki MTE1052312–9+317
6. Szeged-Csanád Grosics Akadémia1045112–10+217
7. Szombathelyi Haladás1043313–14–115
8. Kazincbarcika1036112–8+415
9. FC Csákvár1042412–10+214
10. Pécsi MFC93424–4013
11. Tiszakécske1033413–14–112
12. Budapest Honvéd1033412–13–112
13. Soroksár SC1032511–13–211
14. Gyirmót FC Győr1025311–13–211
15. BFC Siófok102359–16–79
16. BVSC Zugló102358–16–89
17. FC Ajka101275–13–85
18. Mosonmagyaróvár10377–23–163

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért a mérkőzés, melyet a Gyirmót FC Győr Szegi Vince 76. percben szerzett góljával 1–0-ra megnyert. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+4. perc: Egy hosszan felívelt labdát Medgyes szedett össze a bal oldalon, majd kapura tört, s a 12 méteres lövését Hutvágner lábbal hárította. A házigazdák büntetőt reklamáltak, mert szerintük Nagy Richárd elsodorta Medgyest, ám Jakab játékvezető továbbot intett.

90+3. perc: A házigazdáknál Kovács Dominik helyére Lányi Bence érkezett.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Jakab Árpád 5 percet hosszabbít.

89. perc: A harmadik gyirmóti csere alkalmával Madarász Márk adta át a helyét Takács Ronaldnak.

85. perc: Ismét cseréltek a vendégek, Csató Martin helyett Tóth Tamás a pályán.

81. perc: Újabb dupla változtatás a siófokiaknál: Girsik Áron-Róbert és Varga Bence le, Nagy Richárd és Schildkraut Krisztián be.

76. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A GYIRMÓT FC GYŐR! A hatodik hazai sarokrúgás meghozta a vezető találatot: Soltész bal oldali beadására Szegi Vince érkezett, majd 5 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 1–0!

72. perc: A mérkőzés negyedik sárga lapját Jova Bálint kapta Menyhárt Zsombor buktatásáért.

Medgyes Zoltán (sárgában) több komoly támadásból is kivette a részét (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)
Medgyes Zoltán (sárgában) több komoly támadásból is kivette a részét (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)

72. perc: Jova labdájával Medgyes tört be a tizenhatoson belülre, majd a 11 méteres lövését Hutvágner ütötte szögletre. A házigazdák ötödik sarokrúgását követően Madarász 10 méteres löketét is kiütötte a tópartiak kapusa.

Érdekesség, hogy a két csapat legutóbb a 2018/2019-es idényben, egészen pontosan 2018. november 4-én ikszelt egymással: akkor az Alcufer Stadionban született 2–2-es döntetlen. Az azóta lejátszott hét bajnokin kivétel nélkül eldőlt a három pont sorsa, ötször a siófokiak, kétszer a gyirmótiak örülhettek a győzelemnek.

68. perc: Kettős cserével frissítettek a siófokiak: Dénes Csanád Vilmos helyett Menyhárt Zsombor a pályán, Nemes Marcellt pedig László Dávid váltotta.

64. perc: A gyirmótiak negyedik szögletét Medgyes adta középre a bal oldalról: a labdát Polényi kifejelte, a kipattanót Kovács Dominik 17 méterről, kapásból kapura lőtte, Hutvágner pedig ismét nagyot nyújtozkodva ütötte ki a jobb alsó sarokra tartó löketet.

61. perc: Szőke Gergő buktatta sárga lapot érően a kezdőkörben Varjas Zoltánt.

A házigazdák a hétközi játéknapon szerezték meg idénybeli első győzelmüket, miután 2–1-re verték a tavalyi bronzérmes FC Ajkát. A teljességhez tartozik, hogy a gyirmótiak pályaválasztóként 63 napja veretlenek: az Alcufer Stadionból ebben az idényben eddig csak a listavezető ETO FC Győr távozott három ponttal, méghozzá a nyitó fordulóban aratott 3–2-es sikerének köszönhetően.

57. perc: Mi maradt ki már megint! Medgyes szedett össze egy hosszú indítást a bal oldalon, majd a beadását Kovács Dominik készítette le lövésre: az érkező Madarász 18 méterről tüzelt, a labdát Debreceni rosszul találta el, így lett jó Adamcsek Máténak, aki az ötösről egy az egyben, óriási helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtte.

52. perc: Kapufa! Soltész cselezett befelé a jobb oldalról, majd középre passzolt, ahol Kovács Dominik egy igazítást követően, 25 méterről nagy erejű lövést eresztett meg: a labda a felső léc érintésével hagyta el a játékteret.

A Gyirmót FC Győr az előző kilenc játéknap alatt három idegenbeli mérkőzésen nem szerzett gólt. Ellenfeléhez hasonlóan a BFC Siófok is három találkozón maradt szerzett gól nélkül, ebből kétszer látogatóként. Érdekesség, hogy eddig a kisalföldiek és a balatoniak is egy bajnokit hoztak le kapott találat nélkül: előbbiek idegenben a Pécsi MFC-t, míg utóbbiak szintén vendégként az FC Ajka futballistáit akadályozták meg a gólszerzésben.

48. perc: Soltész indította a bal oldalon megiramodó Medgyes Zoltánt, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a 14 méterről leadott lövését Hutvágner biztosan hárította.

46. perc: A szünetben cserélt a hazaiak szakmai stábja: Pethő Bence nem jött ki a folytatásra, helyette Adamcsek Máté kap lehetőséget.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A BFC Siófok ebben az idényben továbbra sem vezetett az első játékrész után: a balatoniak a Kolorcity Kazincbarcika SC, Budapest Honvéd, Szombathelyi Haladás, FC Ajka, Gyirmót FC Győr ötös ellen döntetlenre álltak, míg a Nyíregyháza Spartacus FC, Pécsi MFC, Tiszakécskei LC, Vasas FC, ETO FC Győr ötössel szemben hátrányban voltak.

Kapuspárbajt hozott az első félidő, Hársfalvinak is több védést kellett bemutatnia (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)
Kapuspárbajt hozott az első félidő, Hársfalvinak is több védést kellett bemutatnia (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)

45+1. perc: Jakab Árpád játékvezető a jelzett hosszabbítást követően lefújta az első félidőt, amely gólt nem, csak helyzeteket hozott. Maradjanak velünk, hamarosan jövünk a második játékrésszel!

45+1. perc: Dénes és Girsik játszott össze a jobb oldalon, utóbbi remekül tette vissza a labdát a siófokiak támadója elé, aki 12 méterről a kapu közepét vette célba, Hársfalvi azonban ezt a kísérletet is hárítani tudta.

A tartalék játékvezető egyperces hosszabbítást jelzett.

40. perc: A sárga lapok tekintetében gyorsan egyenlítettek a vendégek: Nemes Marcell találta arcon a bal oldalon Kovács Dominikot.

38. perc: Megszületett az alsóházi rangadó első sárga lapja, miután Szegi Vince lerántotta a meglóduló Dénest.

A két klub egymással szemben ezen a délutánon 23. alkalommal szállt harcba a pontokért. Az örökmérleget tíz siófoki győzelem mellett öt döntetlen, valamint hét gyirmóti győzelem teszi teljessé, a gólkülönbség (35–33) a hazaiaknak kedvez(ett). Gyirmóton ez a tizenkettedik találkozó: kettő hazai győzelem és négy döntetlen mellett öt balatoni siker született, 14–15-ös gólkülönbséggel.

33. perc: Jova – Soltész volt a labda útja, utóbbi remekül indította be Madarász Márkot, aki az ötös bal oldali sarkáról a kapu bal alsó sarkát vette célba, Hutvágner viszont szögletre mentett. A házigazdák második sarokrúgása kicsiben érkezett középre, a berobbanó Polgár 5 méteres fejesét követően Hutvágner kiütötte a léc alá tartó labdát.

32. perc: Varga Bence újabb bal oldali beadására Dénes Csanád Vilmos érkezett az ötösön. A siófokiak támadója Csörgő és Szegi között kapura tudta fejelni a labdát, a jól helyezkedő Hársfalvinak nem okozott gondot a hárítás.

28. perc: Varga Bence bal oldali beadását Dénes továbbfejelte, a labda így lett jó Major Gergőnek, aki egy csellel elfektette Medgyest, majd 10 méterről lőtt – próbálkozását Hársfalvi magabiztosan hárította.

A Gyirmót FC Győr a mögöttünk hagyott kilenc fordulóban egy győzelem és öt döntetlen mellett háromszor hagyta el vesztesen a pályát. A Marcal-partiak a nyolc pontjukból hatot pályaválasztóként gyűjtöttek, ráadásul a tíz góljukból kilencet saját közönségük előtt szereztek.

A sárga mezesek agilis játékkal rukkoltak elő az alsóházi rangadón (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)
A sárga mezesek agilis játékkal rukkoltak elő az alsóházi rangadón (Fotó: Fehér Ádám | Gyirmót FC Győr)

23. perc: Major jobb oldali bedobása után Girsik 17 méterről azonnal tüzelt. A vendégtámadó lövésébe Csörgő rosszul ért bele, kis híján öngólt vétve, ám Hársfalvi elképesztő reflexmozdulattal a mezőnybe kanalazta a labdát.

19. perc: Sérülés miatt kényszerű csere a házigazdák oldalán, Kovács Milán helyett Szőke Gergő a pályán.

Eltiltás miatt ezúttal egyik csapatból sem hiányzik senki, viszont a vendégeknél Kitl Miklós 4 sárga lap miatt van veszélyben. A figyelmeztetésekkel kapcsolatban megemlíthetjük, hogy a Gyirmót FC Győr játékosai az eddig kilenc forduló alatt 18 lapot (17 sárga + 1 piros) kaptak, míg a BFC Siófok futballistái 20 sárga kártyát tettek a közösbe.

12. perc: A siófoki tizenhatos előterében épült fel hazaiak újabb komoly akciója: Polgár remekül emelte be a labdát a büntetőterületen belülre, ahol Medgyes lefejelte Madarász Márk elé, aki 10 méterről a kapu közepét vette célba – Hutvágner a mérkőzés eddigi legnagyobb védését bemutatva óvta meg kapuját a góltól.

1. perc: Polgár tette fejjel a labdát Soltész elé a jobb oldalon, aki rögtön indította Pethő Bencét: a házigazdák támadója kiszorított helyzetből lőtt, Hutvágner azonban védeni tudott.

A sárga-kék csapatok alsóházi rangadóját Jakab Árpád vezeti, munkáját Kulman Tamás és Sinkovicz Dániel segíti. A 36 esztendős nagykanizsai születésű, de Pest vármegyei játékvezető 8. NB II-es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként, korábbi fellépésein 42 sárga lapot osztott ki. Jakab Árpáddal ez idáig sem a Gyirmót, sem pedig a Siófok játékosai nem találkoztak vezetőbíróként.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a BFC Siófok indította 90 perces útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok, néhány percen belül kezdődik a mérkőzés! A házigazdák tetőtől talpig citromsárgában játszanak, míg a balatoniak tiszta kékben szerepelnek a mai napon. A gyirmótiak kapusa, Hársfalvi András fehér, a siófokiak hálóőre, Hutvágner Gergely zöld szerelésben áll a gólvonal elé.

A tizedik fordulóban esedékes bajnokira remek időjárási körülmények között, napos, meleg őszi vasárnapon kerül sor. Alig fél órával a kezdés előtt 23 Celsius-fokot mérhetünk, az előrejelzések szerint csapadéktól nem kell tartanunk.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a gyirmóti Alcufer Stadionból, ahol egy hamisítatlan alsóházi rangadón az eddig 8 pontot gyűjtő, a tabella 15. helyén álló Gyirmót FC Győr a 10 egységgel rendelkező, s a 14. pozícióban állomásozó BFC Siófok együttesével találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik