nemzetisport.hu
2015.01.28 18:50 Frissítve: 2015.03.23 01:39

NB II: felszámolási eljárás indult a Kaposvár ellen

A Kaposvár labdarúgócsapatának korábbi csatára, a jelenleg Szegeden futballozó Oláh Lóránt felszámolási eljárást kezdeményezett a Kaposvári Rákóczi ellen, ugyanis a klub még mindig tartozik a játékosnak. Oláh ügyvédje fizetésre szólította fel volt munkaadóját, s a tartozás rendezésére nyolc nap áll rendelkezésre. Amennyiben a felek nem jutnak egyezségre, megindulhat a felszámolás, és akár a klub is megszűnhet – számolt be róla a blikk.hu.

 

„A hírnek van alapja, de a kaposvári történettel kapcsolatban nem szeretnék bővebben nyilatkozni” – mondta a blikk.hu-nak Oláh Lóránt.

A csapat többségi tulajdonosa, Sólyom Sándor elismerte Oláhék felszólítását, mint ahogy azt is, hogy cége, a Puebla Kft.-vel szemben az utolsó hónapban több bírósági végzést rendeltek el.

„Oláh Lóránt hétfőn ügyvédje révén szólította fel a klubot kifizetésre, nyolc napunk van arra, hogy egyeztessünk velük – fejtette ki az üzletember. – A bírósági végzések is valósak, ugyanakkor nem jogerősek, vitatjuk őket. Jelenleg kétszázötvenmillió forintos tartozást kell felszámolnunk a klubnál, ez nem történhet meg egyik pillanatról a másikra, de bízom benne, hogy ezt a feladatot is elvégezzük majd.”

Ha Oláhék nem engednek, akkor megindulhat a felszámolás, fizetésképtelenség miatt eljárást indítanak a klub ellen, amely így meg is szűnhet.

A Vajdaságban született Oláh Lóránt egyébként 2003 és 2008, majd 2010 és 2011 között, végül 2012 és 2013 között szerepelt a Kaposvárban.

Amint arról korábban beszámoltunk, a jelenlegi játékosoknak is több havi bérrel tartozik a klub, bár az utóbbi időszakban Sólyomék elkezdték rendezni a tartozásokat.

„Kaptunk az utóbbi időben némi pénzt, de átlagban négy-hét hónapos csúszás mindenkinél fennáll a kifizetésekben – mondta Rajczi Péter, a gárda támadója. – Ha nem változik a helyzet, akkor az edzéseket bojkottálhatjuk, de egyelőre erről nincs szó.”

A kaposváriak egyébként ma délután felkészülési mérkőzésen 1–1-s döntetlent játszottak a Kozármislennyel.

2023.05.27 23:54:43

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ahogy a bakonyiak, úgy a nyírségiek is megnyerhették volna a találkozót, ám mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

2023.05.28 00:21:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A második félidőben Suszter fejesével megnyerte a meccset az Iváncsa és lépéselőnybe került a Kozármislennyel szemben az osztályozón.

2023.05.28 00:30:56

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Hiába a zuglóiak elsöprő fölénye az NB III-ban, az osztályozón ez egyelőre kevésnek bizonyult.

2023.05.21 22:49:08

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A remény adva van, éppen a négyezres nézőszám jelzi, mennyire vevők a focira az emberek ezen a szinten is, és pontosan az ilyen rendezvények adhatnak erőt, motivációt egy gyereknek, aki esetleg csak szűkebb pátriájában futballozhat, de előtte lebeghet a cél, hogy ő is egy fehérvárihoz hasonló csodálatos stadionban, ennyi néző előtt lépjen pályára.

2023.05.21 01:30:34

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy hajrában elért góllal nyerve megőrizte NB II-es tagságát a Tiszakécske.