NB II: baj van Kaposváron, fizetésre szólítják fel a klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 10:26
null
A kaposvári játékosok végigküzdötték az őszi szezont, ám nem jutottak hozzá teljes fizetésükhöz (Fotó: Mirkó István, archív)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) felszólító levelet írt az NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi futballcsapatának, követelve a játékosok elmaradt járandóságainak rendezését. A HLSZ-nél úgy vélekednek, a kaposváriaknál csak hitegették a futballistákat, az ünnepekre az egész (huszonöt fős) keret egymillió forintot kapott.

„Vannak játékosok, akiknek mára négy-öt havi követelése gyűlt össze. Sajnálatos módon a tulajdonosváltást követően is csak a hitegetés ment Kaposváron, az elmaradt fizetéseket azóta sem rendezték – mondta a hlsz.hu-nak dr. Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára. – Karácsony előtt a labdarúgók ígéretet kaptak rá, hogy a jelentős tartozásból kéthavi összeget megkapnak, hogy legalább az ünnepekre ne maradjanak pénz nélkül. Ehhez képest az egész csapatnak mindössze egymillió forintot biztosított a tulajdonos. Ki lehet számolni, hogy egy huszonöt fős keretnél ez fejenként átlagosan negyvenezer forintot jelent... A Hivatásos Labdarúgók Szervezete ezen a ponton kénytelen megtenni az első lépést, a mai nap folyamán az elmaradt fizetések rendezésére felszólító levelet írunk a Kaposvári Rákóczi FC részére.”

Az NB I-es kiesés alaposan megviselte a patinás Rákóczit: a kaposváriak nem számolhatnak az élvonalbeli televíziós közvetítésekből befolyó pénzzel, szponzort is veszítettek, a játékosok fizetése elmaradozott.

A Kaposvárnál december elején alakult át a tulajdonosi szerkezet, a klubban ekkor szerzett többségi tulajdont a korábban az Újpestnél és a Salgótarjánnál is szerepet vállaló Sólyom Sándor nevével fémjelzett Puebla Kft., mely kezességet vállalt a tartozások rendezésére. Az önkormányzat a decemberi megállapodás szerint évente 15-15 millió forinttal növeli a támogatását, miközben a klub 2019-ig évente 15-15 millió forinttal törleszti az önkormányzattal szembeni jelenlegi 75 millió forintos tartozását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik